Ako žiadať výživné?

kikuska_
5. júl 2022

Dobrý večer prajem mám otázku ako požiadať o výživné nakoľko som sa dozvedela ževraj si to musím písať sama otec môjho dieťaťa je zamestnanec nemacka zarába celkom slušne neviete cca aka výška výživného by mohla byť? A ak si dám syna zveriť do osobnej starostlivosti či bude mať nárok ho brať vyhradený čas k sebe alebo môže len v mojej prítomnosti syn má rok ďakujem za odpovede.

pribinak
5. júl 2022

@kikuska_ ak si to nevieš napísať sama, objednaj sa do Centra pravej pomocí, pomôžu ti to napísať a aj poradia koľko na dieťa žiadať

akriakova
5. júl 2022

@kikuska_ ahoj, ja som si žiadala výživné sama tiež ale vramci rozvodu, môžeš si žiadať nejaké percento z jeho platu... Dieťa by malo mať ten istý životný komfort alebo ako to nazvať ako jeho rodič... Poznám človeka čo zarába cca 1500€ a výživné na dcéru platí 400€ ale to viem,že si sumu navrhol on sám ...

kikuska_
autor
5. júl 2022

@akriakova bývali zaraba kľudne aj 2000€

akriakova
5. júl 2022

@kikuska_ myslím,že v pohode si môžeš žiadať tých 400€ aj ty 😉

kikuska_
autor
5. júl 2022

@akriakova ďakujem lebo 200€ mu je veľa tak uvidim čo a ako na súde🙂

akriakova
5. júl 2022

@kikuska_ henti naši chlapi sú hrozny, zarába jak kráľ a ešte to je aj lakome dať vlastnému decku... Mne radili aby som si výživné napísala vyššie, vraj je možné, že odporca bude protestovať a je možné,že niečo súd stiahne a určí menej, ale ja som mala s ex dohodnuté, čiže nám to nijako neupravovali keď sme súhlasili obaja

kikuska_
autor
5. júl 2022

@akriakova on nesúhlasí s ničím.....a ak nebude súhlasiť so zverejním do do osobnej starostlivosti tak čo

akriakova
5. júl 2022

@kikuska_ tak to ti poradiť neviem,prepáč, my sme mali výhodu,že ex vlastne neriešil tieto veci, on sa ani doteraz nezaujíma ako otec,skôr ako známi,len posiela peniaze..ale snáď sa nájde nejaká mamina, čo bude vedieť aj v tomto poradiť

andrejka19
6. júl 2022

Ja som to teraz akurat vybavovala.U nas vo Velkom Krtisi som isla na okresny sud v stredu od 9:00-11:00tej pisu taketo ziadosti nakolko som potrebovala zverenie do mojej starostlivosti syna lebo nas beru ako rodina kedze je zapisany v rodnom liste otec,ale realne uz nezijeme spolu.Tak mi tam jeden pan spisal ziadost aj na vyzivne.My sme sa dohodli na 300 eur lebo tiez pekne zaraba a syn je autista tak nemozem ist do prace.o tyzden uz prislo predvolanie na sud kde sa rozhodne.nic sa neplatilo.neviem ako je v inych mestach ale u nas to funguje takto.

kikuska_
autor
6. júl 2022

@andrejka19 uz som žiadosť podala ale dakujem a chcem sa opýtať či budu chodiť kolízne opatrovnicky ku mne či to bolo niekedy tak alebo ako

andrejka19
6. júl 2022

Toto prave neviem ani ja.Mali by chodit ale zatial sa nikto neozval ze pridu.Jedna znama ked podala tak u nej boli takze aj ja cakam ze pridu.

akriakova
6. júl 2022

@kikuska_ ja keď som podala žiadosť o rozvod, zverenie deti do mojej starostlivosti a výživné tak bola pani zo sociálky na kontrolu

cacianka
8. júl 2022

Na túto tému je tu na koni popísané mrte veľa príspevkov. Stačí čítať ženy, veľa sa dozviete.