Ako začať život po rozvode?

16. júl 2020

Ahojte maminy. Chcem Vás poprosiť o Vaše príbehy. Ako ste zacali žiť po rozvode. Hlavne tie, ktoré ste nemali hneď druhého partnera. Chcela by som začať športovať, ale nemám žiadne kamošky, v manželstve som žila len pre deti a muža. Dlho som žila len obmedzený život s deťmi. Neviem ako začať žiť. Bývam v malom meste, možnosti tu mám malo, neviem kde začať ako sa prekonať a niekam pohnúť. Potrebujem sa dostať medzi ľudí, preto uvažujem nad nejakým športom, alebo nejaký kurz atd. Kolegov nemám pretože nepracujem, fungovala som ako žena v domacnosti a navyše deti au ešte malé. Menšie ma 2 roky.

sunny8
16. júl 2020

Skadiaľ si ? 🙂

buba183
16. júl 2020

Zumba je fajn

marysa21
16. júl 2020

materské centrá

autor
16. júl 2020

@sunny8 radšej by som ostala v anonymite, nikdy nevies či ta tu nesleduje švagriná, švagor, svokra alebo exmanžel.
Take tie základne ako zumba, yoga, 3 fitnesska tu mame ale viac menej je to všetko uz svoja komunita kde je pre mna ťažké sa pripojiť. Kurzy v nasom meste len jazykové. Ale napr. problém najist opatrovateľku pre deti, čo beriem ako jeden z najväčších problémov. Bývam na severe SR takze viem predstavit nejakú turistiku čo by ma aj bavilo, ale nechcem sama.

autor
16. júl 2020

@marysa21 a čo v takom materskom centre? Aké sú tam aktivity, nikdy som nechodila.

eliska13
16. júl 2020

Nemusíš sa pridávať ku komunite ideš cvičiť sama pre seba😀časom sa spoznas, ale ja nemusím tieto babince idem cvičiť pozdravím idem domov.
Na FB je skupinka parťák na turistiku strašne veľa žien, mužov hľadá kamošku na výlet, turistiku pozri

autor
16. júl 2020

@eliska13 ja viem že existuju takéto skupiny, ale viac som chcela vedieť skutočne príbehy, ako sa rozhýbať. Ako som písala, žila som len pre rodinu, odtrhnutá od zvyšku sveta, ja sa vôbec neviem začleniť do niečoho “iného”

autor
16. júl 2020

@eliska13 ani ja nepotrebujem partiu k cvičeniu, ale vieš si predstavit v malom meste fitness kde chodí 30 tých istých ľudí a ty si 15 rokov nebola vo fitku, prídeš, nevies čo je na čo a “všetky oci na mne”
Proste viem že je to tak.

sasi_timi
16. júl 2020

A keď ideš s tým malým na ihrisko tak mamičky tam niesu? Kludne sa ty prvá privrav a keď tam budeš chodiť často určite po čase sa spoznáš s inými maminami;) a malé si aspoň nájde kamošov

mondolina
16. júl 2020

Tiež som tak minule začala cvičiť tabatu...prišla som 1 x a po 10 min som chcela odísť 😂 že čo tu robím.
Teraz už mesiac tabatujem a je to úžasné.
S babami sa len pozdravím.
Začni malými krokmi....postupne...držím palce 👍

ianka94
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
16. júl 2020

@mondolina ja chápem že treba niekde začať, a že neprídem hneď niekde a budem rovnako na tom ako ostatní, viem že nejakú dobu budem “nová” a že väčšinou to len tak hrôzostrašne vyzerá, väčšinou každá skupinka veľmi rada prijme ďalšieho člena ale je to ťažké prekonať. To prvotne. Proste potrebujem trochu povzbudiť.

autor
16. júl 2020

@ianka94 ja zatiaľ ani partnera nechcem, práveže sk chcem užiť čas so sebou. Len zatiaľ si ho moc neužívam 🤦‍♀️

jazmi3
16. júl 2020

Som na tom podobne ako ty, mozeme sa kľudne podporiť navzájom a neboj, nie som tvoja svokra, švagriná ani ex... aj keď bývam tiež na severe Sk😉 kľudne nápis RP

mondolina
16. júl 2020

Preto hovorím....malé kroky.
A pôjde deň za dňom a ty zrazu uvidíš, že si prešla kilometer.

marysa21
16. júl 2020

@ianka94 hlavu hore určite Vám niekto príde do cesty (muž) ,ktorý si Vás a vaše deti bude vážiť a bude rád , že ste súčasťou jeho života a ako sa hovorí až po rozvode začína život držím palce .

marysa21
16. júl 2020

spoznáte sa s druhými mamičkami a aj deti budú mať nových kamarátov a sú tam aj aktivity pre mamičky to som myslela .

adkalu
16. júl 2020

Ahoj, chcem ťa povzbudiť, ja som po rozvode nevedela čo so sebou, tiež malé mesto, rozprávalo sa o tom, dosť som to prežívala, zrazu som sa ocitla u rodičov, chodila do prace a domov. Začala som cvičiť, do fitka som išla sama, začala som skupinovým cvičením, aerobik, zumba, heat a skončila s individuálnym tréningom. Som skôr introvert, nakoniec som bez väčšej námahy zapadla do tejto komunity, po cvičení sme zašli posedieť, tak sme začali bicyklovať, grilovať, chatovat.Zdvihlo mi to sebavedomie, že asi som som fajn spoločník, keď ma volajú a dosť som schudla, čo bolo veľké plus. Začala som o seba dbat,zmenila som účes, šatník. Stretla som kamošku z detstva, s ktorou som sa opätovne zblížila, tak som zašla na kávu a neskôr aj do spoločnosti. Ono sa potom tie príležitosti na mňa viac a viac lepili. Spoznávalasom viac nových ludi a začala som fungovať spoločenský. Ani sama neviem ako, pretože som nebola veľmi iniciatíva. Čiže nakoniec mam športovú partiu, s kamoškami chodím do kina, divadla,mamičky na ihrisku... Neboj sa, dá sa to, len nehľadaj dôvody, preco nie. Nakoniec som po športovom posedeni spoznala super chlapa.

deti95060810
16. júl 2020

ja som síce chodila do práce, ale ďalšieho mm som si našla až o niekoľko rokov... Bola som roky sama. Jasné, mali o mňa záujem kde aké individua ktoré mali doma neraz aj deti aj mm..... Je to len na tebe aká si silná...
V súkromí som sa venovala len synovi a doteraz na tieto časy spomínam ako na najkrajšie v mojom živote... boli sme len my dvaja jeden pre druhého. Už je odvtedy veľa rokov, ale ten vzťah medzi nami je veľmi silný...

ianka94
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dagmara17
17. júl 2020

Kamarátky si nájdeš, toho sa obávať nemusíš, začneš športovať a to pôjde, nájdeš si také, čo budú s tebou chodiť tiež a to pôjde 🙂

88lienka
11. aug 2020

Sme na tom podobne 😊2roky po rozvode a moj zivot bol len pre rodinu. Slo to velmi pomaly sebavedomie na nule a exmanzel tyran za chrbtom.. Navyse nikdy som nebola priebojna. Nieco sa pomaly meni samo lebo musim a nieco pomaly.. Ucim sa prekonavat samu seba 😊 klidne sa ozvi aj sukromnou spravou😉

laurinka239
18. aug 2020

Ak chceš,kľudne napíš správu 🙂 tiež bývame na Severe,a rozvádzam sa.. mám dvoch malých chlapcov,4 a 2 roky 🙂

buba183
20. okt 2021

Tak ako prebieha život?