Ako vyzerá prvé stretnutie s kolíznou? Dcérka má 10 mesiacov. Neviem, na čo sa pripraviť. Ďakujem
Hm, asi výživné + styk
Nech ti odfotí návrh otca, keď ti teda neprišiel
Niektorí muži proste chudákov zo seba robia ani nemusia, oni proste chudaci sú
Ty na to povedz, že on nezohľadňoval podmienky pre bábätko, ani jej biorytmus
Tak asi o stretnutie javi zaujem, ked 2x ziadal, mala si mu vyhoviet, pocasie predsa nie je dovod... kazdopadne na stretnutie chod. Popripade, ak mas elektronicky obciansky, vies si pozriet spis dopredu v https://obcan.justice.sk/pilot/prihlasenie/real...
Ôk keď prší nie je dôvod neísť von. Dala si mu protinavrh kedy smie prísť ak si odmietla jeho? Pôjde zrejme o úpravu styku... Pripravovať sa nemusíš nijak odpovieš na otázky ako sa veci maju
Ani 30 stupňov, ani dážď nie je dôvod neísť… asi nemá nervy sa doprosovať
To kedy a kde už boli horúčavy?
Presne, 2 mesačne sa prehreje za pár minút, a doprosujem sa ked sa ozvem za 10 mesiacov dvakrát? Ja som ta posledná co by chcela ukracovat práva otcov, ale majú aj povinnosti. A k povinnosti patrí aj zaujímať sa o dieťa. Keď nevie komunikovať normálne, tak ide robiť zo seba chudáčika. 5 mesiacov sa neozve a potom návrh na súd? Vypočuj si ho a ak to pôjde maximálne mu vyhov, ALE do bodky potom dodrzuj dohodu a vyzaduj to aj po ňom. Totiž,otcoviai si väčšinou myslia, že to platí len pre matky, a oni si budú naďalej robít to co im vyhovuje.
@som_realistka Otcovia maju povinnost prispievat na vyzivu. Co ten otec splna. Na stretavanie s dietatom otec ma pravo, nie povinnost. @autorka ked ste sa stretli, preco ste vtedy nerealizovali styk s dietatom za tvojej pritomnosti? Aby si nebola nemilo prekvapena, ze v tomto procese budes ty za zlu :(
Keď budete mať súdom určené povedzme piatky, tiež tam nebude dodatok “iba za ideálneho počasia”. Takto to nefunguje…
U nás to prebehlo úplne v pohode, prišli dve, pozreli si byt, detskú izbu, popýtali sa na všetko a bolo 👍. Žiadny strach
No, ak ste sa stretli za ucelom dohody o stretavani, tak nemozes tvrdit, ze nema zaujem o stretavanie. Co navrhoval? A neboj. Kolizna len zastupuje najlepsi zaujem dietata. Pozistuje, trosku ti mozno dohovori, posmeli ta.
@dadis mne sudkyňa povedala, že je to sice moralna povinnosť ale "nedá sa vynutit" lebo lebo je to na dobrovoľnosti. Ale tento systém je podľa mňa postavený na hlavu, nezaujimam sa, ale zrazu chcem, tak systém sa za mňa, rozumej otecka , postaví, lebo ja mam pravo. Môj bývalý tiež skúšal niečo podobné, ale tam bolo podpichovanie jeho novej partnerky, že či si ja budem diktovať kedy on príde po dieťa. Preto som aj autorke napísala, aby do bodky plnila dohodu a vyžadovala to aj od neho. U nás zafungovalo toto.
Nepýtala som sa na podmienky a počasie počas stretávania sa. Len som chcela vedieť, aké otázky môžem očakávať, ako bude dané stretnutie prebiehať. Ďakujem baby, ktoré ste písali k veci.
Autorka, chceli sme ta len pripravit na to, co sa bude kolizna pytat a co ti bude vysvetlovat. To by na tebe musela vidiet, ze si socka, ak by sa ta pytala na to, ci mas doma tecucu vodu a zachod. Bude sa ta pytat na dovody, preco odmietas styk dietata s otcom. Pocasie je prva vyhovorka. Ze otec nema zaujem - je tiez nepravdive. Otec plati vyzivne. Cize 3:0 pre otca. Vieme, ze si urcite dobra mama a dieta ti nikto brat nebude, no dieta sa s otcom stretat musi (ak ma otec zaujem), pretoze to je pre dieta najlepsie. Snaha koliznej bude vas ako rodicov zmierit v otazke stretavania s dietatom, preto som sa pytala, co otec navrhoval - ze ako sa chce stretavat a co si ty navrhovala. Bude sa snazit ta presvedcit, aby ste sa dohodli a na sud poslali len podpisanu rodicovsku dohodu na schvalenie. Je dobre, ak budete mat vsetko potvrdene sudom, je to dobre pre obe strany, na druhej strane bude pre vas vitazstvom, ak o vasich zivotoch nebude rozhodovat sud, ale ak sa dohodnote vy (v rodicovskej dohode). Priprav sa, ze toto presne ti povie.
@dadis ďakujem krásne. Mám dostatok času, o mesiac mame stretnutie. Premyslím si všetko ešte raz.
Ideš na úrad alebo ide k vám? A prečo sa stretávate? Otec chce styk s dieťaťom? Výživné? Alebo?
Tak bude sa pýtať všetko ohľadne dieťaťa….jeho vyvoj, zvyky, strava, spánok, zdravotné veci, náklady na výživu a starostlivosť, ….
Ak ide k tebe domov, pozrie ako bývate, či má dieťa postieľku, či máte čisto, či máš oblečenie alebo mlieko
Ty využi čas pre seba a popytaj sa všetko čo potrebuješ vedieť