Ako vymôcť zameškané výživné počas poberania náhradného výživného?

matejkovamamina
30. jan 2024

Ahojte, vie mi niekto povedat ako sa da vymoct zameskane vyzivne, ktore je niekolko tisic, ak kamoska pobera nahradne vyzivne. T.j. ak otec jej posle nejake peniaze, berie sa to ako bezne vyzivne, ktore musi samozrejme vratit Upsvaru, kedze oni jej posielaju nahradne. Ako sa ale domoze zameskaneho? V zakone som nic take nenasla. Dakujem

slavomira236
30. jan 2024

@matejkovamamina exekutor

petronelka47
30. jan 2024

@matejkovamamina keď poberá náhradné, musela podať exekúciu

matejkovamamina
autor
3. feb 2024

@slavomira236 nikde nerobi a ani nebude, takze exekutor nema sancu

matejkovamamina
autor
3. feb 2024

@petronelka47 ale nikde nepracuje

petronelka47
3. feb 2024

@matejkovamamina ked nepracuje tak bohužiaľ ...
Aj mne ex dĺží, podaná exekúcia ,TO a nič 🤷‍♀️

butterfly333
3. mar 2024

@matejkovamamina som presne v takej istej situácii ex dlhuje všade kde sa dá a teda aj na výživné 4tisic dala som to na exekúciu ale keďže nerobí nič nevlastní nemajú mu co zobrat a teda nemá mi.ako vyplatiť dlžne výživné dostávam náhradné od štátu 100e no toho dlžnej výživného sa asi nedočkam.

lilluky69
21. júl 2024

Dobrý deň chcem sa od vás opýtať či ma niektorá zvas skúsenosť .poberám aj ja nahradne ale ostalo mu tam dlh na omeskane .tak to riešim cez cipc no keďže moj ex je v cesku tak neviem volala som tam tak mi povedali ze uz sa to spracovava aze uz ma to vrukach exzekutor kolko budem čakať na prve peniazky?

petronelka47
21. júl 2024

@lilluky69 ahoj,ja čakám už vyše roka a nič 🤷‍♀️ keďže nemá na seba nič napísane tak ani nič nečakam

lilluky69
22. júl 2024

Aty si ako vybavovala cez koho?

lilluky69
22. júl 2024

@petronelka47 a ty si cez koho vybavovala?lebo ja cez cipic a keďže môj ex je v prahe tak tam poslali papierie ceskim exe tak prave tiež neviem no ze ci pracuje alebo ako a ako to dopadne tam je dost ten dlh.nechapem prečo stat nam nevyplatí keď poberame náhradné a znimi nech si robia uni už poriadky ale nechaju nas čakať a každá mamička potrebuje peniažky☺

petronelka47
22. júl 2024

@lilluky69 ja som podala( resp.pravnička) na ex. exekuciu tu na sk. a aj TO je podané a nič sa nedeje,aspoň náhradne som si vybavila

lilluky69
22. júl 2024

@petronelka47 to je dobre aspon niečo☺

butterfly333
23. júl 2024

@lilluky69 tiež beriem náhradné výživné ex zdrhol do Prahy. Rieši to tu na SK aj exekútor aj polícia no on vôbec nič nevlastní nerobí ani v Prahe len niečo na čierno občas dlh na výživné je 5tisic no pochybujem že tie peniaze uvidím.

lilluky69
23. júl 2024

@butterfly333 no mne dneska prisla odpoveď že našli jeho zamesnavatela.že mám čakať do augusta ci mi niečo pride prva pladba ak nie tak musim im dať vedieť oni to uz daju na súd. Ked nerobi na zmluve tak oni ho ajtak nájdu uvidíš a oni to daju na sud a uvidis co dalej len tam musis nanich tlačiť.

butterfly333
23. júl 2024

@lilluky69 len na koho zatlačiť? Exekútor nenašiel nič lebo on absolútne nič nemá polícia to rieši od apríla no zatiaľ nič aj som im povedala kde sa zdržiava no uvidím čakám či sa ozvú.

lilluky69
23. júl 2024

@butterfly333 neckaj musíš tam volať kto ti to vybavoval mne vybavovali cipc .alebo skus volat exe že čo sa roby že nemôžeš čakať že už dosť dlho čakas že nech ho daju na súd.

petronelka47
24. júl 2024

Ani na políciu by som sa nespoliehala,dostane 16m odklad aby zaplatil a keď nie tak si posedí až 4 mesiace, čiže takto na slovensku

butterfly333
24. júl 2024

@lilluky69 keď oni ho asi ani nehľadajú podľa mňa no skúsim zavolať exek.