Ako vymazať z rodného listu otca dieťaťa?

hanka280741
29. apr 2021

Dobrý deň chcela by som sa spýtať mám taký problém mojej dcéry v rodnom lište je zapísaný otec ale podľa DNA testov neni on otec ako ho mám dať preč s rodného listu ? A zmeniť malej priezvisko ?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kitycat
29. apr 2021

Ja viem, ze budem za mrchu... ale ty si nevedela, ze on nie je otec? Alebo nebio otec to zistil a chce sa dat vymazat?

judar
29. apr 2021

Ty si tiez dobra...chrapat s dvomi chlapmi sucasne a bez hanby su urcit otca hned po otehotneni

ukulela
29. apr 2021

@hanka280741 muž by mal dať návrh na zapretie otcovstva na základe skutočností, čo sa dozvedel. Kým je v rodnom liste, má všetky práva aj povinnosti voči dieťaťu, teda výživné napr.

nafka0483
29. apr 2021

Ako hned sudite... a co ak mala partnera, ktory vedel, ze otehotnela s inym, ale chcel byt s nou a vychovavat dieta ako svoje? A uznal otcovstvo? A neskor sa nieco stalo preco riesi toto?
Mozno mate pravdu, ale bez akychkolvek podkladov pisat, ze chrapala s dvomi a bez hanby urcila nespravneho otca... to je teda riadna drzost.

nafka0483
29. apr 2021

@hanka280741 A autorka pre teba odpoved - jedine sudnou cestou. Nepises viac o situacii, zapisany otec by mal otcovstvo zapriet a na zaklade DNA testov potom moze sud urcit noveho otca.

nafka0483
29. apr 2021

@hanka280741 Ale zas... v januari si tvrdila, ze otca do rodneho listu neudavas. Takze medzitym ste boli na matirke podpisat suhlasne vyjadrenie o otcovstve aj o priezvisku a dieta ma predsalen zapisaneho otca? Objasni to.

jankalukasova
29. apr 2021

Ved mohla byt v rozvodovom konani, mozno bol manzel pekny magor a zila uz s novym partnerom. Dieta sa narodilo do nerozvedeneho manzelstva (alebo 300 dni od rozvodu), tak je automaticky otcom manzel. Hned z nej robite nejaku radodajku.

lindusss2016
29. apr 2021

Boze zrny, vy ste zle 😔 predstavte si, ze su aj pripady, kedy je za otca automaticky pisany manzel, a to s nim zena uz roky nemusi spavat ani spolocne zit. Poznam babu, ktora sa vydala za nejakeho cudzinca, chorvat asi, uz si nepamatam presne. Chlap jej po par mesiacoch spoluzitia zdrhol bez stopy a ju tu odmietli rozviest! Zila uz davno s inym, narodilo sa im babatko a museli mu dat meno toho utecenca, az kym potom sudne nevybavili meno noveho muza a rozvod.

1sally12
29. apr 2021

Tu aby osoba radšej opísala aj situáciu, inak každý hneď vie ako to bolo🤭

vevesh
29. apr 2021

@hanka280741 vsetko zalezi od situacie. Ak dany otec dobrovolne uznal, ze bude zapisany, tak sudne a tu je otazne, lebo ked vedel, ze dieta nie je jeho a uznal ho, tak mu to sud neuzna. Ak o tom nevedel, ze nie je bio, tak normalne na zaklade testov. Dietatu meno zmenis tiez iba sudne- bud so suhlasom otca alebo na zaklade sudneho rozhodnutia, ze zapisany otec nie je otcom a teda dostane dieta meno po tebe, ak neuvedies meno dalsieho otca (a potom je na dohode, cie meno bude dieta mat)..

zuzana1688
30. apr 2021

@hanka280741 Ahoj. Súd inak sa nedá ale musíš byť trpezlivá.No ja z vlastnej skúsenosti viem že môj manžel si chcel osvojiť môjho syna z predchádzajúceho vzťahu (boli sme len druh a družka ) a museli sme kontaktovať biologického otca on to musí odsúhlasiť keďže bol na Rodnom liste a automaticky mu ale zaniklo povinnosť platiť výživné.Ak chces dať svoje priezvisko musíš to určite odôvodniť...ale to chce len čas určite to zvládneš treba len bojovať máš na to právo z pozície matky🙂