Ako vymáhať dlžné výživné?

25. júl 2023

Dobrý deň, rada by som sa informovala ak mi niekto viete poradiť ako postupovať pri vymáhaní dlžného výživného ak som už dospelá osoba mám na to vôbec nárok?. Otec mi je dlžný výživné v sume 10-11 tisíc. Socialna poisťovňa to neprepláca a neviem ako ďalej postupovať. Od otca som nevidela v živote ani cent, mama ho aj udala nakolko nič neplatil ale ďalej sa nič neriešilo.

tosomja
25. júl 2023

Keď ho udala , muselo sa to riešiť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
25. júl 2023

@tosomja áno tak že sa nič nedoriešilo. Mám papiere zo súdov kde je všetko vypísané ja opäť bez koruny a on bez následkov.

tosomja
25. júl 2023

Tak exekútor

lejka218
25. júl 2023

exekútora navštívit s právoplatným rozsudkom následne orgány činné v trestnom konaní a žiadať si na ÚPSVaR náhradné výživné

pribinak
25. júl 2023

Koľko máš rokov? Ak si dospela tak môžeš už všetko rieist sama.
Ak nemáš ešte 18 tak s papiermi zo súdu smer exekútor

cacianka
25. júl 2023

ak chceš lepšie odpovede a rady, musíš napísať viac podstatných informácií. pretože je rozdiel vo veku tvojom, či študuješ alebo už pracuješ, či máš zdravotný stav OK.

možnosti platiť a majetok povinného /otca,
čo všetko mama riešila a ako , s akým výsledkom,
či ste vymáhali cez exekútora a aký výsledok,
či je otec tresne stíhaný alebo dokonca bol v base - resp. či by ste ho tam aj rady videli....
aj či otec je zdravý a prečo ste neriešili náhradné výživné.
Veľ ti tu vieme poradiť, ale treba info

autor
25. júl 2023

Ja mám 22 rokov a nepracujem som tiež na materskej a riešime momentálne Bývanie a tieto peniaze by sa nám teda zišli preto by som to chcela nejako riešiť. V roku 2009 bolo začaté exekučné konanie v môj prospech no kedže nič neplatil tak sme to udali a Súd sa konal minulý rok ešte počas môjho tehotenstva akurát že sa mi medzitým narodil syn a nakoľko som mala veľa práce s dieťaťom tak mi to ani nešlo hlavou tak som to vôbec neriešila. Rozsudok je platný ku dňu 8.4. 2022 s tým že má 14 dni na to aby podlžnú sumu zaplatil a ako inak stále nič,teraz som volala pridelenému súdnemu exekútorovi a že by som teda sa nejako chcela domáhať tej požiadavky akurát že exekútor povedal že môj biologický otec je nezamestnaný už vyše roka takže oni nemajú mu čo zobrať.

eliska13
25. júl 2023

To 3 roky trval súd?poďakuj sa mame, že to roky nechala tak