Ako vymáhať dlh na výživnom, ktorý je viac ako 3500 eur?

alena7070
5. feb 2013

Ahojte všetci, chcela by som sa opýtať, ako mám ďalej pokračovať, aby som od bývalého manžela dostala dlžne výživné. Ide o sumu viac ako 3500 eur. Už je vo väzbe čoskoro ho pustia na slobodu a bojím sa, že už tie peniaze nikdy neuvidím ??? Prosim poraďte mi čo mám robiť!!!!!!

sissy27
5. feb 2013

@alena7070 právnik? exekútor? pravdepodobne bude bez práce, majetok neviem či nejaký má, takže ak mu nebude mať exekútor čo zobrať, tak to pôjde veľmi ťažko...
a ešte môžeš požiadať o náhradné výživné...

alena7070
autor
5. feb 2013

náhradné výživné už mám, má to aj exkútor, majtok nemá nijaký, nedá sa napríklad dať ďalšie oznámenie na policiu za to, že to dlžne výživné nezaplatil??? nechcela by som o tie peniaze prisť, som nezamestnaná s troma detmi a dosť by mi to pomohlo.

sissy27
5. feb 2013

@alena7070 a z čoho si predstavuješ, že ti to výživné doplatí? keď sa zamestná (čo s jeho registrom trestov asi nebude ľahké), tak mu všetko zoberie exekútor, majetok ako sama píšeš nemá žiadny...ak dáš ďalšie trestné oznámenie, tak čo dosiahneš? max ho zase zavrú,ale peniaze tak z neho nedostaneš... ako nie žeby som ti tie peniaze nedopriala, len vyzerá to dosť beznádejne... ak sa aj nejakých peňazí dočkáš, tak len malých čiastok...

alena7070
autor
5. feb 2013

ahaa.... a ak môžem otázku mam náhradné výživné bude si to od neho nejako vymáhať aj sociálne, vieš o tom niečo mám ho uz vyše roka

sissy27
5. feb 2013

@alena7070 samozrejme, že to od neho budú vymáhať a ak ti niečo zaplatí, tak to budeš musieť vrátiť, ale úplne presné podmienky neviem, treba sa obrátiť na ÚPSVaR

hrjanka
5. feb 2013

úrad práce len vypláca náhradné výživné, ale od otca ho nevymáha, to robí len exekútor, a to zameškané výživné...treba len dúfať, že sa to vyvŕbi v prospech tvojho dieťaťa/detí (takýchto nezodpovedných otcov by som dala postrieľať 😠 )

alena7070
autor
5. feb 2013

no myslím si už bývalý nebude moť byť nezodpovedný ,lebo pred odchodom do väzby sa oženil a má ďalšie dieťa a nová manželka ho núti pracovať

zabka88
5. feb 2013

@alena7070 to výživné ktoré ti nahradil štát si už ty nevymáhaj, šlo by o bezdôvodné obohatenie, ak tam je ešte rozdiel napr. nárok si mala dlhšie ako ti štát začal vyplácať náhradné výživné tak ten rozdiel si vymôcť môžeš..

alena7070
autor
5. feb 2013

ja mám od januára 2012 vyplácané náhradné, ale chcem ziskať to čo mi je dlžny ešte pred tým ako mi bolo vyplácaná zo sociálneho bojím sa ze tie koruny uz nikdy neuvidím lebo exekutorovy neverim taha sa to strašne dlho

pffeffer
20. mar 2013

My sme mali tiez problem so ziskanim dlhu spat od jedneho cloveka, dlho sme si nevedeli pomoct tak sme sa s mazelkou rozhodli, ze sa otocime na firmu ktora sa zameriava na vymáhanie dlhov .
Nebolo to nic prijemne, ale s nimi sme to vcelku zvladli a aspon nieco z nasho dlhu sme aj videli.

zuzicka322
Odpoveď bola odstránená
Zobraz