Ako upraviť styk syna s otcom?

algiz
24. nov 2014

Zdravím dámy potrebovala by som vedieť ako upraviť styk otca zo synom...aby som bola presnejsia,som rozvedená cca 3mesiace ale od ex sme odišli asi pred 7 mesiacmi.Všetko bolo fajn malého som mu dala vždy keď ho chcel snažil sa vždy sme sa vedeli dohodnúť.Ale od rozvodu sa všetko zmenilo hneď ako mu bolo súdom určené stretávanie sa zo synom každý druhý víkend.Robí všetko inak ako mu poviem čo sa týka výchovy napr.syn má 2 roky absolútne ho nedáva poobede spať,učíme ho na nočník no on ho nedáva ignoruje to,malý chodí od neho unavený,hladný a podobne.Tým že ma len 2roky som ho žiadala aby má informoval o tom keď niekam pôjdu aby som vedela kde sa môj syn nachádza ale to tiež ignoruje a tvrdí že on nič nemusí.Chcem vedieť aké právne následky to môže mať keď mu ho nedám prípadne ako upraviť stretávanie tak že by sa sním stretával iba v mojej prítomnosti.Alebo vôbec ďakujem zatiaľ pekne za rady

kariiin
24. nov 2014

no viem o čom píšeš tak ked ma sudom stanovene kedy si ho može brat tak ty to rešpektuj lebo može ist na políciu a to by bolo marenie súdu skor si mala na sude povedat aby sa maly s ním stretaval len v tvojej prítomnosti zmenit sa da ešte všetko len tie behačky po sudoch no každopadne držim prsty 🙂 moja mala ma 6rokov a ex ma dovolene len v mojej prítomnosti asi tak rok chodil sem tam a teraz už 3 roky ju nevidel omrzelo ho to tak máme pokoj 🙂

sissy27
24. nov 2014

zákaz stretávania určite nedosiahneš, to by bolo reálne len v prípade, žeby syna dokázateľne týral... môžeš požiadať súd o styk s otcom v tvojej prítomnosti... pokiaľ mu syna nedáš v dohodnutom čase, môže sa on obrátiť na súd, resp. môže na teba podať trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia...

pribinak
24. nov 2014

Hm, ale to co pises nie su dovody na upravu styku, rozdielne nazory a pohlad na vychovne metody maju aj manzelia co ziju spolu, nieto este rozideni partneri
Toto je na komunikaciu medzi vami, toto fakt nie su dovody na upravu
Tak ako najdes chyby ty, tak ich najde aj on, nikto nie je dokonaly

materina_duska
24. nov 2014

Možno tvoj EX tiež nie je úplne ok so všetkým, čo so synom robíš a ako ho vychovávaš. Takisto ťa nenúti informovať ho o každom vašom kroku. Toto by som neriešila, ale jasné, že hladný by malý chodiť asi nemal. I keď bohvie, možno do neho nič nevie dostať a viac mu proste chutí u maminky. Takisto možno má problém zaspať v inom prostredí. To sa všetko časom vyrieši a nemusíš preto z EXa robiť tyrana a riešiť hneď súd.
Ako najjednoduchšie a najrýchlejšie riešenie vidím kontaktovať sociálnu pracovníčku, nech mu ona skúsi trošku dohovoriť v rámci toho, čo ťa trápi. Veľakrát to proste ten chlap od cudzích lepšie príjme ako od "ufrflanej bývalky" 🙂 V dobrom.

alicka850
24. nov 2014

Ja som bola v podobnej situacii,dcera mala 2 roky ked sme sa rozviedli. Sud mu stanovil stretavanie kazdy neprrny vikend od stvrtka do nedele.Neviem,ako vy spolu komunikujete,ale v nasom pripade kazda veta skoncila hadkou,takze stretavanie sa otca s malou v mojej pritomnosti neprichadzala do uvahy,nechcela som aby bola svedkom hadok. Braval ju k svokre,neskor k svojej druhej manzelke. Neviem,aky tam mala rezim,ale je mi uplne kasne,ze robil vsetko opacne ako som chcela ja. Naucila som sa to neriesit,povedala som si,ze 6 dni v mesiaci ju to nezabije,ked nebude mat poobedny spanok,alebo ze ju neokupu,alebo jej neumyju zuby. Ine mi nezostavalo. Teraz ma 5 rokov a urcite veci si uz strazi sama,ale tiez napriklad neviem,ked ju ma cez prazdniny tyzden,kde su a co s nou robi. On nie je povinny mi to oznamovat a ja tiez jemu nie,kde sme a co robime. Ked bude mat syna tvoj ex,nemusi ti hlasit kde je a co robi. Nic s tym neurobis. Nehovorim,ze mi je to jedno,ale my sme si uz zvykli na taky system fungovania. U nas platia iste ptavidla a v exovej novej rodine zas ine. Riesit to tym,ze mu syna nedas by som nerobila,moze ta udat a potom budes mat na nasledujucich sudoch problem to vysvetlovat. Ja ked som sa soc.pracovnicky pytala,ako mu dokazat,ze dava malu k svokre namiesto toho aby nbol s nou a hlavne ze svokra si niekedy vypije,tak mi povedala,ze mam tam ist a odfotit ju s flaskou. Nemala som k tomu co dodat...Uvidis,ze sa to zlepsi,ked bude maly vacsi a prebehne viac casu od rozvodu. Drzim palce

guinevre
24. nov 2014

"ako upraviť stretávanie tak že by sa sním stretával iba v mojej prítomnosti.Alebo vôbec ďakujem " ALEBO VOBEC? Fuhaaa, no, si velmi rozumna, Matka. Ked mate tak urcene sudom, mozes mu nedat dieta, ale ta tym padom moze nahlasit na policii, a budes sa potom chytat za hlavu. Dovody ktore uvadzas, ako hovori pribinak,nie su dovody na upravu styku. Je to otec dietata? Plati na dieta? Stara sa o dieta? Davas mu ty vediet kazdy den kde ste, aby vedel, v kazdom momente kde je jeho dieta? Trosku sa ukludni, a ked sa ti nepaci, ze to je otec tvojho dietata, tak si na buduce vyber lepsie, rodicia ste obaja, nie len ty.

fidorka7
24. nov 2014

guinevre, tlieskam. Trefné, presné, niet čo dodať.
Zasa jedna čo ide bojovať s chlapom a použije na to svoje dieťa. Ješitnosť? ohrdnuté ego? alebo sa len nudí?

malabiba
24. nov 2014

ako píše alicka850, veľa nezmôžeš, súd štandardne rozhodne každé 2 týždne, ex ti nemusí dať vedieť kde sú, ak nevycestuje do zahraničia, je to žiaľ tak, dať mu ho musíš, inak porušuješ rozhodnutie súdu....len, ak by tam bolo hrubé zanedbanie, ublíženie a pod.....je to ťažké, synček je malý, no skús to brať tak, že mu neubližujú, že ho ľúbia, že je to jeho rodina, ktorá mu kedykoľvek pomôže.... a neskôr chlapček vyrastie a ty budeš mať na neho väčší vplyv, aj na jeho výchovu. Neprejde veľa času a malý si bude veľa vecí uvedomovať sám. Zažila som niečo podobné, bol to des - dieťa prišlo domov hladné, špinavé od hlavy po päty, sopeľ pod nosom, na mňa pred ním otec nadával, pol dňa som ho usmerňovala, pokým pochopil, čo a ako. Dnes, vidím, že to pretrpieť malo význam, pretože majú s otcom pekný vzťah a vyrástol z neho skvelý mladý muž....zlé jazyky tu si nevšímaj, kto nezažil na vlastnej koži, nevie, čo to je