Chcela som napisat kde sa da stiahnut navrh o ZRUSENIE navrhu o rozvod a do kolkych dni treba o to poziadat na sude???Dakujem za pochopenie v preklepu na nazve temy;)
@imarikai suhlas 😀 podobne, aj ked u nas to bol ex kto podal... jedine jeho plus, ze to nikdy nestiahol... a rozviedli nas 😵
@junovka stiahnut sa to da isto do pojednavania, ale vtedy uz ti bude sudca moc rad 😝
preco to chces stiahnut??? ved ked si sa uz raz odhodlala, je totalna hlupost to zmenit....
@junovka potrebuješ doručiť súdu písomnú žiadosť o zrušenie konania, nezabudni tam riadne označiť spisovú značku konania, ale môžeš to urobiť aj na prvom pojednávaní.
Presne ako písala martina2001 - a súdny poplatok Ti potom vráti súd cez príslušný daňový úrad, tých 66 eur...
Ja teda neviem, asi sme to všetko zle pochopili... Ešte raz som prečítala text hore... Chceš zrušiť návrh o zrušenie rozvodu, čiže sa chceš vlastne rozviesť... dobre píšem? 🙂 Teraz som trochu popletená.
Návrh na rozvod manželstva môžeš vziať späť kedykoľvek počas konania, teda až do právoplatného skončenia veci. Rozdiel je len vo výške vráteného súdneho poplatku. Ak zoberieš návrh späť pred prvým pojednávaním ( teda pred prednesom tvojho návrhu na rozvod pred sudcom na prvom pojednávaní) vráti sa Ti späť celý zaplatený súdny poplatok.
Ak sa návrh na začatie konania o rozvode manželstva vzal späť po prvom pojednávaní na príslušnom stupni súdov, vráti sa polovica všetkých zaplatených poplatkov.
Späťvzatie spáťvzatia nie je možné. Ak si zobrala späť návrh súd je viazaný Tvojim procesným návrhom. Zastaví konanie a musíš podať nový návrh.
ty kokso, tu vsetci idete az nadoraz??? 😲 😕 😒