Ako správne napísať žiadosť o rozvod?

de_cember
17. okt 2022

Ahojte, prednedávnom som tu riešila jednu otázku ohľadne manžela a jeho správania.
Sme zosobášení veľmi krátko, mesiac a pol a dospeli sme do štádia, že chceme riešiť rozvod. Deti nemame.
Ženy, čo ste to už zažili, písali ste návrh na rozvod samy alebo ste požiadali o pomoc právnika?
Keďže neexistuje tlačivo, ktoré by človek vyplnil pri žiadosti, niesom si istá ako presne to celé napísať tak,aby sa to zbytočne nepredlzovalo a aby som na nič nezabudla.
Prosím nehodnotiť príčiny a dôvody rozhodnutia, ale konkrétne rady ako na vec.
Dakujem veľmi pekne

ninka99865
17. okt 2022

@de_cember tlačivo neexistuje pozri si na nete návrh na rozvod a skús to podľa nejakého vzoru.. normlane len opises kedy bolo uzavreté manželstvo a z akých dôvodov sa chceš rozviesť. Držím prst 🍀

doriiis
17. okt 2022

Tu mas vzor...su tam zakladne formulacie a pargrafy,atd...ostatne vyplnis podla vasho pripadu

de_cember
autor
17. okt 2022

@doriiis ďakujem to som pozerala na nete, ale niekde som čítala,že ak chcete mať istotu a aby to bolo rychle je lepšie využiť služby právnika, tak to by som sa asi nedoplatila, hlavne keď on mi sám povedal, že mi to podpise keď s ním nechcem žiť. Verím že.to bude rýchly proces

doriiis
17. okt 2022

@de_cember ...myslim,ze ked to podpisete obaja tak sud a papiere budu iba formalita

ciusinka
17. okt 2022

Netreba ziadneho pravnika, rychlost, akou vas rozvedu, vobec od toho nezavisi..My sme s exmanzelom ani jeden nemali pri rozvode pravnika, dokonca mame aj dieta, on napisal navrh, podal na sud, mna cca. po mesiaci vyzvali na vyjadrenie, to som poslala hned na druhy den a vzapati prisiel termin pojednavanie o necele 3 mesiace..takze cely rozvod od podania navrhu po pojednavanie trval necele 4 mesiace, pojednavanie samotne trvalo mozno pol hodinu, z toho vacsinu casu sa riesila rodicovska dohoda..Takze ak ste dohodnuti, pravnik su v tomto pripade vyhodene peniaze..

de_cember
autor
17. okt 2022

@ciusinka dakujem za informáciu, skúsim to nejako teda spísať sama

doriiis
17. okt 2022

@de_cember ...je tu skupina pravne poradenstvo...skus aj tam pokukat

de_cember
autor
17. okt 2022

@doriiis diky za tip

katuskamala1
17. okt 2022

Kamoska to riesila cez mediatora, ale oni mali dieta a majetok.
Nehodnotim - len sa pytam ak smiem, kludne do ip - to fakt neustupil s tymi € a radsej o teba pride???

zuzpap
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaskolka
17. okt 2022

@de_cember s tlačivom neporadím, ale ozhodla si sa dobre, pamätám si tvoju tému. Držím palce 👌

doriiis
17. okt 2022

Aj ja si pamatam tu temu....prajem ti,nech to mas cim skor za sebou a nech uz je len klud od takych debilov

de_cember
autor
17. okt 2022

Ďakujem žienky za podporu

de_cember
autor
17. okt 2022

Ale je zaujímavé, že ja sa trápim nad tým,či zahodiť spoločne 3 roky života a ako to vyriešiť a on ma pri pokuse o hľadanie riešenia a komunikáciu, keď poviem čo mi prekáža pošle kade ľahšie.
Zbytočne sa môže jeden človek snažiť ak druhý nechce...veľmi mrzi len to,že som mu nestala ani len za to úsilie zabojovať o nás vzťah😢
Je mi nanič ..

zuzpap
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katuskamala1
17. okt 2022

@de_cember ach do kelu... Mrzi ma to. Viem ako sa citis. Ale mozno je to lepšie, ze sa vratis z kratšej cesty... Urcite tak rozmyslas i ty, a mudro. Ja som proti rozvodom tam kde zlyha komunikácia ale toto je tak tazky oriesok..

katuskamala1
17. okt 2022

@de_cember počuj, take nie moc dobre ale neskusala sa do toho zapliect rodina? Ale v dobrom, ze mu proste povie ze tak a tak sa to robi, ze tie zle navyky ktore praktizuje sa tak proste nerobia..?

de_cember
autor
17. okt 2022

@katuskamala1 čo ti poviem, nemám na to už asi nervy, okrem problému v predošlom príspevku mame veľmi odlišné názory na život aj hodnoty, akákoľvek snaha o komunikáciu vyústi do hádok a niekoľkodňovej tichej domácnosti...ja s ním už nedokážem existovať,pomaly ani byť v jeho prítomnosti a nemám ani chuť sa už snažiť, pretože mam pocit,že sa snažím iba ja a to nestačí. Úplne sme sa odcudzili a to začalo 3 dni po svadbe a odvtedy takto ficime až kým mi teda včera v noci nevykrical,že keď s ním nechcem byť mám podať žiadosť o rozvod že on to podpise on má držať nebude.
Tu je akýkoľvek zásah už zbytočný pretože on nemá zaujem pokiaľ nie je všetko tak ako si on predstavuje.
Buď sa robia veci podľa neho alebo počúvam celé dni poučovacie reči čo a ako treba robiť, lebo samozrejme on má vždy pravdu.
Pardon, potrebovala som to zo seba dostať

katuskamala1
17. okt 2022

@de_cember je dobre, ze to davas von zo seba. Neboj, teraz si dole, zajtra budeš zas hore. Taky je život. Vela sil prajem. Vsetko co sa deje v zivote ma nejaky dovod, pricinu, a prideme na to ked bude ten spravny cas..

zuzpap
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
de_cember
autor
17. okt 2022

@katuskamala1 presne si vystihla moje myšlienkové pochody😀 presne to som si pomyslela,že pre niečo si mam prejsť cez túto skúsenosť, možno ma to posunie ďalej aby som si vedela viac vážiť to čo ešte len príde, teda ak niečo alebo niekto príde. Možno pochopím časom...teraz sa budem musieť sústrediť viac na svoje potreby a nejako sa pozbierať, možno vypadnem niekam do zahraničia

de_cember
autor
17. okt 2022

@zuzpap hlavne rodina s ním nemusí žiť v partnerskom vzťahu ...takže by do toho vôbec nemali zasahovať.

mk22
17. okt 2022

@de_cember rozhodla si sa správne.
Ja si vbc neviem predstaviť s takým žiť, deliť sa, rozdeľovať, to co je za zitie, vzťah.
Keď by si bola na materskej, skončila by si ako posledná chudera, ktorá čaká na eurá pre seba a vaše dieťa.
Vieš kolko tu je takých žien.
A k otázke.
Nájdeš na nete vzory, nemáte deti, obaja súhlasíte, škoda platiť služby.. Toto napíšeš aj sama.

katuskamala1
17. okt 2022

@de_cember urcite 🙏🙌🦸‍♀️😘💪