Ako sa vyrovnať s rozvodom v mladom veku?

24. jún 2024

Ahojte, sme manzelia 2 roky. Brali sme sa ked som mala 22, on 24. Predtym sme spolu boli 2 roky. Deti nemame.
Ano, brali sme sa mladi, proste sme to vtedy tak citili… myslim si, ze nie je priestor na vycitky, v generacii pred nami, to bolo uplne bezne. Zistili sme, ze nam to proste nefunguje. Obaja sme asi az teraz dospeli a rozchadzaju sa nam nazory. Nikdy sme si neublizili, nikdy sme ani jeden tomu druhemu neurobili nic zle, no nie je nam spolu dobre a myslim, ze nie sme pre seba proste stvoreni. Nemam ziadne problemy, ktore su dovodom rozpadu dlhodobych manzelstiev ( alkohol, peniaze, nasilie, ziarlivost atd..) mame problemy, ako v beznom manzelstve, ale nie su to problemy, kvoli ktorym sa ludia bezne rozvadzaju. Ale ludia sa nerozbadzaju bezne ked maju 24 rokov, nemaju deti a maju cely zivot pred sebou….

Uz sa dokonca ani nehadame, nemame sex, proste stali sa z nas kamarati, ktori spolu byvaju. Ani jeden si nejak nechceme pripustit, ze je cas to ukoncit lebo si nevieme predstavit “rozvedeny” zivot. Co na to okolie, rodina.

Ak by sme neboli zobrati, tak si myslim, ze ideme od seba, je ale dovod “ papier” nato, aby sme to natahovali? V nasom veku? Nie sme veriaci, nemali sme svadbu v kostole, mozno aj preto sme do toho isli tak skoro lebo sme to proste brali ako “ papier” … neviem

Je tu niekto taky, co sa takto skoro rozvadzal? Alebo niekto kto sa rozvadzal a nebol problem v tych klasickych problemoch, pre ktore sa pary bezne rozvadzaju ( tie co som spomenula vyssie) ak ano, ako ste to zvladli?

deedol
24. jún 2024

znama do roka po svadbe. tiez nemali ziadne zavazne problemy, len ine priority. deti nemali. pokial viem, nikto z okolia to nebral nijako tragicky.

veronka1996
24. jún 2024

Môj kolega sa rozvádzal mladý po ročnom manželstve (predtým boli spolu 3 roky). Nevedel si vynachváliť, za pár týždňov už mal novú priateľku, teraz už manželku, s ktorou je nepomerne štastnejší ako s tou bývalou ženou.

laurita285
24. jún 2024

Najlepšia kamarátka bola už do roka od svadby aj rozvedená v mladom veku. Nik sa nad tým nepozastavoval ani o chlp viac ako keď sa niekto "rozíde" bez papiera.

mandzula
24. jún 2024

Je uplne jedno, ako to mali ini, dolezite je, ako to citite vy dvaja. Ak viete, ze vasa spolocna cesta je na konci, chodte od seba. Na nazory ostatnych ohlad neber, kazda senzacia trva par dni a potom budete kazdemu ukradnuti. Obaja ste prilis mladi na to, aby ste spolu zili len pre papier a oberali sa o krasy skutocneho partnerskeho zivota.

butterflyeffect
24. jún 2024

Ja som sa rozviedla ked som mala 27 bezdetna( boli sme spolu cca 6 rokov (vztah+manzelstvo) a v mojom okoli som nebola jedina. Kamoska este mladsia asi 25 ci 26 mala,po roku manzelstva. Dalsia nemala ani 25 ked sa rozvadzala… (tiez obebezdetne)Dokonca poznam chlapa co uz pred 30 bol 2x rozvedeny. Radsej tak ako cely zivot trpiet. Za mna najlepsie rozhodnutie v zivote. Rodina ma podporila, priatelia sa zacudovali, ale neriesili, Ked mal niekto k tomu pripomienky vzdy som povedala, ze kazdy mame za sebou neuspesny vztah ale niektory mame na to aj papier 🤷🏻‍♀️

walentina7
24. jún 2024

2 roky chodenia je velmi málo. Po takej krátkej dobe sa brať je divné, že to niekoho napadlo.

butterflyeffect
24. jún 2024

@walentina7 uplne nerelevantne kolko spolu chodili. niekto sa berie aj po pol roku a vydrzi to, kamoska 7 rokov chodili z toho 3 roky spolu zili, zobrali sa a po roku sa rozviedli… dlzka chodenia nie je faktor zarucujuci stastne manzelstvo

januska12323
24. jún 2024

Čo má okolie, rodina s vašim rozvodom? Maximálne sa budú čudovať načo ste sa brali keď sa hneď rozvádzate.

macekovam
24. jún 2024

@walentina7 poznám osobou ktorá sa spoznala s manželom na dovolenke v grécku...vzali sa po 2mesiacoch...vlastne to boli 2 dovolenky po 10 dní .jazyk nerozumeli..a sú spolu dodnes cez 20 rokov..síce vzácne ale dá sa aj tak🙂

lucia147852
24. jún 2024

@walentina7 dva roky chodenia je akurát pokial nemajú 16… vydávala som sa po 2 rokoch, mala som čerstvých 24 rokov. Za chvíľu oslávime 10. výročie. Záleží to na vyzretosti jedincov, nie na dĺžke vzťahu

michaela329
24. jún 2024

@walentina7 moji rodičia sa poznali pol roka a su spolu 40 😂 Ja som bola po dvoch rokoch zasnubena, tesne pred tretím bola svadba a sme spolu 13. To je o inom.
Autorke len jedno - skúsili ste, nevyšlo. Choďte ďalej, dajte si šancu byť šťastní. Okolie je zbytočné riešiť.

beata_k
24. jún 2024

@walentina7 Mas pravdu. 2 roky chodia je malo. Je dokazane, ze akurat po 2 rokoch opadavaju ruzove okuliare a nastupuje realita. To, ze existuju stastne pripady, neznamena ze brat sa po 2 rokoch je stastny napad. Nie nadarmo tu mame rozvodovost aku mame.

vkatush
24. jún 2024

Podľa mňa nejde ani tak o to, ako dlho spolu chodia. Skôr o to, ako dlho sú spolu v spoločnej domácnosti.
Je iné chodím 1/2/5 rokov na kávičku a iné bývať spolu 1/2/5 rokov, riešiť choď domácnosti, financie,...

Autorka, stalo sa. Dôležité je, že si to uvedomujete. Možno by som skúsila nejakú párovú terapiu na pol roka, či vás to niekam posunie (ak máte záujem o snahu ešte) alebo proste sa rozísť v dobrom, ako priatelia (áno, aj také rozvody sú).

ndrag
24. jún 2024

Ja som mala taky vztah ze som z neho "vyrastla". Boli sme spolu 5 rokov, v podobnom veku som to ukoncila. Tiez tam nebol ziadny problem, kvoli ktoremu sa akoze ludia rozchadzaju, okrem toho najvacsieho - ja som uz nechcela. Nebavilo ma to, on bol/ je stale dobry clovek, ale nie pre mna. S odstupom rokov to povazujem za jedno z najlepsich rozhodnuti.

mamutka
24. jún 2024

Tak nasilu sa neda byt spolu, čo už. Kebyže som v rovnakej situácii, trápilo by ma napr ak by rodičia platili nasu svadbu. Asi by som sa cítila debilne, lebo toľko peňazí mohli dať na niečo užitočnejšie. Predpokladám že aj tetky z rodiny a pod sa budú za hlavu chytať, že kto to kedy videl a ze chcú naspäť tu žehličku a pod čo ste dostali ako dar 😅 ľudia sa proste budú čudovať, lebo je to nezvyčajne. S tým sa treba zmieriť.
Hlavne sa o tom veľa rozpravaj s mužom, aby ste boli v tomto jednotní. Nech je z toho pokojný rozchod a priateľstvo, nie že nakoniec zistíš, že on je radikálne proti rozvodu.

alickapusinka
24. jún 2024

Pred rokmi som bola na svadbe vzdialenejšej rodine chodili spolu 3 roky vzali sa do 2 mesiacov sa rozviedli.

deti95060810
24. jún 2024

tiež som sa rozvádzala veľmi rýchlo a veľmi mladá po svadbe...
len my sme mali už aj dieťa....

araavdva
24. jún 2024

Známa sa rozviedla mladá mesiac po svadbe. Takže ak si nerozumiete a viete že to nemá zmysel radšej ísť od seba teraz a mať možnosť ísť ďalej.

beata_k
24. jún 2024

@araavdva Mesiac? To spolu predtym nebyvali? Preco sa vlastne brali?

pukina
24. jún 2024

@beata_k tiez poznam take pripady kedy sa po par mesiacoch rozviedli, ale v oboch pripadoch za tym bol niekto treti

zmrzlinka2021
24. jún 2024

@walentina7
Velmi malo? A preco? My sme chodili 2 roky, bez spolocneho byvania.

Skor ide o postoje ludi. Manzelstvo je jedno z najdolezitejsich rozhodnuti v zivote cloveka, preto by clovek nemal do neho vstupovat ako autorka "lebo sme to tak citili". Raz si nieco slubili, maju to dodrzat, bez "uz to tak necitime".

laurita285
24. jún 2024

@zmrzlinka2021 Manželstvo je najdôležitejšie rozhodnutie v živote? Podľa mňa tam patrí niečo úplne iné ale ok. Nehovoriac o tom že nežijeme v stredoveku a nepotrebujeme žiť s niekým nasilu alebo "pre sľub"

janickacrazy
24. jún 2024

@walentina7 2 roky vobec nie je málo, podľa mna taký štandard, my sme sa brali po pol roku a sme spolu 15 rokov a ľúbime sa ako kone a tiež mám kamarátku, ktorá chodila s mužom 8 rokov, myslela si, že ako super sa poznajú, potom svadba a ani nie po 2 rokoch rozvod

derdia
24. jún 2024

Svadba na úrade nie je práva svadba. Takze pre teba super, teda pre vás oboch, ze vlastne to fakt bol len "papier"
Môžete ísť ďalej s čistým štítom a raz nájsť partnera, ktory bude chcieť svadbu v kostole a bude ju môcť mať. Uzasne🙏😊

derdia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tetapetra
24. jún 2024

@derdia dlho som sa takto nepobavila 🤣🤣 a tie hviezdy, ktoré požiadajú o cirkevný rozvod? Len tak, aby mohli mať svadbu znova v kostole?

beata_k
24. jún 2024

@derdia Ale vies, ze mame 50% rozvodovost a to vratane "pravej" svadby v kostole, vsak?

derdia
24. jún 2024

@beata_k to tiež nie je práva svadba v kostole. Museli by byť fakt veriaci, a nie len ti co chodia v nedeľu do kostola, alebo vôbec. Takze. Je. To vyedok toho.

derdia
24. jún 2024

@tetapetra bolo to myslene pre tých, ktori su neveriaci tak, ze pre Bohom uzavreté manželstvo je práve. To na úrade. Nie je pred Bohom, je len pred úradníkom. Take je len pozemské, takých môžeš mať aj 100...lebo cudzolozis stále. Nemáš manzela. Vas zväzok nie je posvateny.

laurita285
24. jún 2024

@derdia chod s týmito bludmi a fatamorgánmi niekam do čerta, či do pekla je pre teba väčší trest? tak tam chod :D