Ahojte. Mozem sa opytat, co vsetko si mam pripravit na vyratanie vyzivneho na 2r dieta? Co sa zohladnuje, nezohladnuje v pripade ex? Nezobraty par.. Moze mat vplyv na vysku vyzivneho, ak pojde cez sud, ptze mal pn v poslednom roku, a sef mu zaroven znizoval mzdu na minimalku, vsetkym zamestnancom na 3mesiace cca, aby usetril na daniach. Pripadne, zaratavaju sa aj prichadzajuce platby na ucet od fyzickych osob kedze s dacim kseftuje nacierno? Cca od 50-do 300e platby priebezne kazdy tyzden +-.
Je lepsie riesit cez sud, alebo dohodu schvalenu sudne? Ak nam sud nieco urci, mozme tam do toho zasahovat? Co sa styku tyka? Ex chce dieta len na 1-2 dni vikendu za cely mesiac + utorok, stvrtok 16-19.00 +-. + mimo podla svojho casu cez tyzden po robote. Nezohladnuje sa potom vyska vyzivneho aj podla toho, kto sa realne bude o neho viac starat za ten jeden mesiac napr?
Dakujem.
Ja by som si spísala všetky príjmy a výdavky, koľko ti zostane na účte.
A vyratala si tak zhruba polovicu výdavkov na dieťa.
A spisala dohodu,
Všetky body, ktire chceš, aby ste v dohode mali,
1, výživné
2,styk presne dní a časy
3, mimoriadne výdavky polovica nakladov
A podpísať musí aj on. Príde mu ešte list, či s dohodou súhlasí. Netreba vám v takom prípade nič dokladovať. Súd trvá asi 5 minút aj s cestou. 🙂
Samozrejme, že je to platné a napadnutelne, čiže keď sa toho nebude držať, môžeš kedykoľvek podať návrh na úpravu a vyzivne znova.
@nikaeli môj manžel mal pred 2 rokmi súd, a práve v tom období aj menil pozíciu, lebo nemohol už vykonávať nočné pre zdravotný stav, ale zostal v tej práci a sudkyňa sa ho opýtala, či sa mu oplatí robiť za toľko peňazí toto, čo robí. A on, že nie, ale aspoň to ma vsrtko na páske a už nie je najmladší, potrebuje aj do dôchodku...vies co mu na to povedala? Ze to je jeho problém, že ma taky nízky príjem lebo nikoho nezaujíma aké on ma plány do dôchodku, že ona mu hneď teraz nájde prácu za 2x toľko co zarobí a on ze no ok, ale minimálna na pásku a zvyšok na ruku. Tak ona" ale zarobíte? Zarobíte... " asi tak 😄
@kavasmliekom a to je to, čo hovorím - že je to od sudcu k sudcovi 🤷🏻♀️ môj kamarát zarobí cca 1800€ v čistom, sudkyňa mu bez mihnutia oka odklepla po 300€ na každé dieťa (má 2 - 10 a 11 ročné) s dodatkom, že ak mu neostáva na hypo, má si nájsť ďalšiu prácu. Zatiaľ čo môjho ex dobre že neľutovala, lebo má kŕčové žily a vysunutú platničku a môžem byť rada, že vôbec pracuje
🤷🏻♀️ dcéra mala 16 a sudkyňa určila 200€. On sa odvolal a druhá sudkyňa určila 240€. Všetky prázdniny, sviatky je so mnou, od kovidu si ju už neberie ani na víkendy. Ja sa už nerozčuľujem, dcéra doštuduje a dovidenia.
Spíš si všetky pravidelné mesačné výdavky nevyhnutné pre život (píšem to tak preto, lebo minule som čítala diskusiu, kde mamička dala do mesačných výdavkov 100€ za hračky -> čo nie je pre život dieťaťa nevyhnutné). Urob si tabuľku, pridaj ju k návrhu na zvýšenie výživného. Súd si vyžiada tvoj a otcov čistý priemerný ročný príjem (vystaví mu ho zamestnávateľ, čiže áno, PN zohrá úlohu, keďže v tom čase mal príjem nižší). Jeho čierne kšefty budeš musieť dokázať. Výpis z účtu sme mali priniesť až po tom, ako sa ex odvolal, na prvom pojednávaní nie. Ale - ja napr. predávam veci cez bazár, tiež som tam mala párkrát vyššiu položku (keď som predala bicykel, či skriňu -> nik sa na to nepýtal, hoc som bola pripravená ukázať im komunikáciu o predaji). Či sa reálne zohľadňuje výška podľa toho, kto sa o dieťa stará? malo by sa. Ja som z dcérou 24/7 už niekoľko rokov a hoc som to na súde niekoľkokrát zdôraznila a on to nepoprel, nejak extra mi to nepomohlo 🤷🏻♀️ myslím si, že v mnohom záleží od sudcu/ sudkyne. Môj ex tvrdí, že robí za minimálku (už 4 roky v tej istej firme) a môžem sa aj na hlavu postaviť, nedokážem, že dostáva na ruku. A to má aj hypotéku a minulý rok si kúpil nové auto 🤪 asi má čarovný mešec.. inak to nedokážem pochopiť..