Prosim vas, popiste mi najrychlejsi a najmenej finance zatazujuci sposob rozvodu.
Dakujem
Rozvod nie je finančne náročný - jeden kolok, tuším 66€ a za určitých okolností môžeš byť aj od toho oslobodená… majetkové vyrovnanie po rozvode je už o inom 🤷♀️
@sissy27 aj tam sa dá dohodnúť, takže sa ani majetkové vyrovnanie nemusí riešiť súdne, ale žiaľ nie vždy
@elizabet173 Hm, povedzme si ako je, keď sa niekto potrebuje rozvádzať rýchlo a lacno, tak to vo mne vzbudzuje dojem, že je tam dosť horúco a po dobrom dohodou to asi nepôjde…
A keď sa chce rozviesť bez dohody? Napríklad na silu? Že druhá strana nesúhlasí? Ja sa preto radšej ani nežením aby som nemusel toto riešiť 😉
@prispievatel Mysli sa dohodu - rodicovsku - ako sa dohodli na starostlivosti o deti. Ak pridu k rozvodu s kvalitnou dohodou, sud ich hned rozvedie. Ak tam niesu deti, malokedy manzelstvo sudca nerozvedie. V niektorych pripadoch mozno odporuci poradnu a o 3 mesiace da novy termin pojednavanie, kde uz manzelstvo vacsinou rozvedie. Ale uz ani to nebyva caste. Uplne postacuje, ze sa chce jedna strana rozviest.
Áno lebo už ak sú brutálne pohádaní alebo nič k sebe necítia už žiadna poradňa nepomôže. Rovno rozviesť a hotovo. Tam kde sú deti sa to komplikuje. Preto nechcem ani tie.
@prispievatel Ved mas na takyto postoj pravo. Je to kazdeho osobna vec.
Len zeberte si že jak to demotivuje mladých ľudí od zakladania rodiny keď furt čítajú o rozvodoch, problémoch, alimentoch...
@prispievatel okrem toho rozvodu problémy a alimenty zostávajú, aj bez sobáša. A ty vlastne píšeš len o zakladaní rodiny, ani nie o sobáši. Že by bol top život single? Bez detí? Alebo radšej dbať na dôkladný výber partnera a dostatok času na spoznávanie? Viem, aj vtedy môže prísť k rozvodu, ale je oveľa menšia pravdepodobnosť, ako u párov, kde je partnerka po troch mesiacoch už tehotná, ešte nemá dokončenú školu, partner sa do práce príliš nehrnie, bytovú otázku teda vyrieši tým, že sa všetci nasáčkujú k jeho rodičom, no tu je ten rozvod skôr či neskôr takmer istý. Ale je každého voľbou, ako svoj život prežije, ak sa ti do zakladania rodiny nechce, tak nemusíš
Vzájomná dohoda