Ako sa mám pripraviť na rozvod?

samanta05
10. máj 2011

ahojte baby, o pár týždňov ma čaká rozvod tak by som rada vedela na čo sa mám pripraviť hlavne na aké otázky čo sa týka starostlivosti o dieťa alebo aspoň poradiť čo mi pomôže a čo určite nezabudnúť povedať alebo čo si pripraviť. Ďakujem za každú radu

maminuska
11. máj 2011

@samanta05 ja osobne by som ti poradila nedať sa vtiahnuť do nejakej emočnej vojny s budúcim expartnerom , nech už čokoľvek urobil. Na súde hovoriť skutočne len k veci a poukazovat na fakta.
Predpokladám že dieta budeš mať v osobnej starostlivosti, tak by som ti poradila pripraviť si zoznam výdavkov ktoré s ním máš a ked máš nejaké bločky bude to len super, ďalej potvrdenie o výške tvojho príjmu alebo daňové priznanie, mala by si poznať príjem a možnosti tvojho ešte manžela, a vedieť koľko chceš výživného plus to trocha nadsadit, lebo tam sa vždy hľadá kompromis.
Preukázať vôľu sa dohodnuť aj na styku a výživnom .

titkovamiriam
11. máj 2011

Najlepsie je byť dohodnutý/teda ak sa dá/ moj rozvod trval 10 min.obaja sme na nom boli dohodnutí ako aj o styk s detmi a podobne 🙂 ...horsie je ked jeden robí nesuhlasi alebo netrepe hovadiny,niektore kamosky rozviedli na druhí tretí raz 😠

imarikai
11. máj 2011

@titkovamiriam aj ja som sa rozviedla ako ty skor ako sme vstupili do sudnej siene mi ex ešte povedal že hlavne musíme dokázať že už sa nemáme radi ,,,no je pravda že malo párov sa vie tak dohodnuť 😉
@samanta05 zaujíma ich ako ste sa starali spoločne o deti ,,,či ste sa zhodovali v ich výchove ,,,kolko spolu intímne nežijete ,,,či spolu fin.hospodárite ,,,či máš ty alebo on druhú známosť a samozrejme do návrhu na rozvod si písala dovod pre rozvod tak im to pekne rozpovieš ako ste sa zoznámili až po to kedy nastali problémy ,,,výživné a náštevy sme tam neriešili nakolko sme sa dohodli ,,,ak sa chce rozviesť aj tvoj muž rozvedu vas hned ak nebude suhlasiť zapotíš sa ,,VELA ŠŤASTIA ,,

tanyja
16. máj 2011

ja sa chcem spýtať, je nejaké tlačivo na rozvod alebo sa to píše ako klasická žiadosť so všetkými náležitosťami? kde by som mohla na nete zohnať vzor?

alexandra
17. máj 2011

Vzor žiadosti, kedy je navrhovateľom manželka

--------------------------------------------------------------------------------

Okresnému súdu presný názov a adresa príslušného súdu

Navrhovateľka: meno, priezvisko rodená: pôvodné priezvisko

narodená: dátum narodenia

bytom: adresa bydliska

občan SR

Odporca: meno, priezvisko

narodený: dátum narodenia

bytom: adresa bydliska

občan SR

O rozvod manželstva a úpravu práv a povinností rodičov k maloletému dieťaťu

1.

S odporcom som uzavrela manželstvo dňa .... pred Miestnym úradom ........ U obidvoch účastníkov ide o prvé manželstvo. Z manželstva sa nám dňa ..... narodil syn ...... Obidvaja účastníci sme slovenskí štátni občania a naše spoločné posledné bydlisko bolo v ......

Dôkaz:

- Sobášny list

- Rodný list maloletého

- Doklad o poslednom spoločnom bydlisku účastníkov

2.

Zoznámili sme sa ...(dátum, obdobie).......... Manželstvo sme uzavreli po ....(dĺžka chodenia)......... známosti. Okrem menších nedorozumení bolo naše manželstvo harmonické až do roku ......... K vážnemu narušeniu manželských vzťahov došlo .........., keď odporca nadviazal dôvernú známosť s ........... Od uvedenej doby sa odporca voči mne správa agresívne a viackrát ma aj udrel. Začal požívať alkoholické nápoje a nedáva mi peniaze na vedenie domácnosti. Často sa zdržiava mimo našej domácnosti.

Dôkaz:

Výsluch účastníkov

- Výsluch svedka syna ..... z adresy účastníkov

- Výsluch svedkyne ...., bytom .....

3.

So zreteľom na nášho maloletého syna som mala záujem udržať naše manželstvo za predpokladu, že odporca ukončí svoju známosť s ......... Keďže odporca naďalej udržiava dôvernú známosť s uvedenou ženou, moje city k nemu ochladli. Ako manželia sa nestýkame od ............, odkedy mi odporca prestal prispievať na domácnosť a tiež na výživu maloletého syna. Preto rozsudkom Obvodného súdu ........ zo dňa .......... pod číslom............. bol maloletý syn zverený do mojej výchovy a odporca bol zaviazaný platiť mu na výživu mesačne po 3000 Sk.

Dôkaz:

Spisy Obvodného súdu ........., sp. zn. ..............

IV.

Vzťahy medzi manželmi, z vyššie uvedených dôvodov zapríčinených odporcom, sú tak vážne rozvrátené, že naše manželstvo neplní a ani v budúcnosti už nemôže plniť svoj spoločenský účel. Po prerušení nášho manželského spolužitia koncom roka ........ niet žiadnej nádeje na jeho obnovenie. Preto sa chcem s odporcom rozviesť. Manželstvo účastníkov nevytvára vhodné prostredie ani pre výchovu maloletého syna, ktorá je vystavovaný neustálym stresovým situáciam, vyvolávaným odporcom. Preto rozvod manželstva účastníkov nebude ani v rozpore so záujmami maloletého ........., ktorého chcem aj naďalej vychovávať, a to v pokojnom prostredí.

Dôkaz:

Výsluch účastníkov

Výsluch syna ...... z adresy hore

Potvrdenia o zárobkoch účastníkov

V.

Navrhujem preto, aby súd po vykonanom dokazovaní vydal tento

r o z s u d o k:

Manželstvo ......., rod. .......... a ............., uzavreté dňa ......... pred Miestnym úradom..........., sa rozvádza. Maloletý ........., nar. .......... sa na čas po rozvode zveruje do výchovy matky. Odporca je povinný počnúc dňom právoplatnosti výroku o rozvode manželstva prispievať na výživu maloletého ............ sumou ........... Sk vždy do desiateho dňa v tom-ktorom mesiaci vopred k rukám matky. Odporca je povinný nahradiť navrhovateľke trovy konania do 3 dní od právoplatnosti rozsudku.

V .........., dňa...........

................................................

(meno a podpis navrhovateľky)