Ako sa delia výdavky pri striedavej starostlivosti?

lucif1
11. jan 2013

Rada by som získala informáciu ako a či sa delia výdavky na dieťa pri striedavej starostlivosti. Viem že výživné sa neplatí ale čo ďalšie platby ( škôlka, oblečenie, lieky, krúžky....) ako sa to delí? Môjmu ex chcem navrhnúť striedavú starostlivosti ktorú odmieta že on chodí do práce a nemá čas na malú byť s ňou celý deň. Já tiež chodím do práce, ale to ho nezaujíma. Súd mu určil každú stredu a každý druhý víkend od piatka do nedele. Zdá sa mi to strašne pokúskované a malá sa len vypytuje kedy tam pôjde a kedy nie. Má 5,5 roka a chodí do škôlky. S ex- vôbec nekomunikujeme a okrem výživného mi za dva roky nič neprispel ani sa ma neopýtal či je malá chorá alebo či niečo nepotrebuje. Prispieva len oznámeniami na polícii keď mu nestíham odovzdať malú o pol 4 a to mi ani nezavolá že kde som. Nič jej domov nedá ani na vianoce, narodeniny. Je vôbec vhodná striedavka???

iviatko
12. jan 2013

ty musis vediet, ci je hlavne v zaujme malej striedavka... tu zabudni na zabomysie vojny a pomsty... Ja by som sa nedokazala natahovat s ex kvoli tricku, co som kupila malej...to sa musite dohodnut vy. Malo by to ist 50/50.

abbey1
12. jan 2013

Si si istá, že striedavka bude pre vašu dcéru to práve, keď zjavne ani teraz nedokážete spolu komunikovať ako rodičia ani kvôli nej? Peniaze a ich delenie, by ma v tomto prípade trápili najmenej. Väčší problém je, že mu dieťa chceš do striedavej starostlivosti nanútiť. Na to by som sa asi neodhodlala. Bude schopný a ochotný sa o malú postarať? Bude mať i po citovej stránke všetko, čo tak malé dieťa potrebuje?
Tieto otázky by som riešila ako prvé. A peniaze + technická organizácia by prišli na rad až po tom.
Nie je rozumnejšie sa najskôr dohodnúť, či súdne vymôcť, aby s ňou bol častejšie, teda hlavne v dobe, keď ty potrebuješ kvôli práci?
Hlavne prosím, myslite na to dieťa a jeho záujem.

vefi89
12. jan 2013

súdne sa nedá vymôcť, aby bol s malou častejšie, ale so všetkým ostatným s @abbey1 súhlasím..lebo to nie je príkaz súdu prísť si po malú, ale naopak povolenie, to znamená, že ty ho musíš každú stredu, a každý druhý víkend čakať doma v čase, ktorý je napísaný v rozsudku, a či príde, či nepríde, je len na ňom.
striedavú by som nedala. vy máte medzi sebou problémy, čo ak by malej začal tlačiť niečo do hlavy? ja som rozhodne za NIE

alena16
12. jan 2013

Stridavka je vhodna jedine v pripade, ze byvali partneri spolu normalne komunikuju, dokazu sa dohodnut a jednaju hlavne zaujme dietata. Inak urcite nie.

sissy27
12. jan 2013

sa čudujem, že vôbec uvažuješ o striedavke, keď on ti na rovinu povie, že nechce (nech už má dôvody akékoľvek)... prepáč, ale mne to pripadá, ako keby si sa chcela malej zbaviť, akoby ťa starostlivosť o ňu zaťažovala a okrádala o tvoj drahocenný voľný čas... striedavka je pre deti a rodičov, ktorí spolu korektne vychádzajú a majú naozajstný záujem o to,aby ich deti rozvodom netrpeli a chcú sa o ne starať, nie pre takých, ako vy dvaja...

lujza123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz