ako postupuje sud v pripade, ze po rozvode rozdeluje majetok, je to dost komplikovane u nas....jedna sa totiz o to, ze byvame v mojom rodicovskom dome a manzel financne prispel na jeho rekonstrukciu, ja ho vsak nemam z coho vyplatit, lebo som na materskej a hypoteku ani uver mi nikto neda.....?
@veroveronika vlastnikom som ja napisana na povoleni na pristavbu, s tym, ze pristavba uz stala, ked sme sa z terajsim manzelom zoznamili a stara cast domu je vo vlastnictve mna, mojej mamy a mojich 2 sestier.....
@apartman tak to by nemal byt problem, neviem sice akou sumou prispel manzel, ale aj ta suma sa deli na polovicu, ak nou prispel pocas manzelstva 😉
mozes sa skusit dohodnut v ramci MVM na splatkach
@veroveronika dakujem, tak to si ma potesila.....co znamena prosim MVM?
@apartman majetkove, resp.majetkovo-pravne vysporiadanie manzelov 🙂 , neboj nic, zakladom je to, ze on nie je vlastnikom/spoluvlastnikom nehnutelnosti
@veroveronika to znamena, ze vlastne mu dlzim len polovicu z toho co do domu investoval...?
@apartman ano, ak to investoval pocas manzelstva
@apartman ano, aj to musite vydokladovat hodnotu investicie, ktoru ste pocas manzelstva investovali.Ak investoval niečo pred svadbou a n ie je o tom právny dokument, má smolu, musel by nájsť neutrálnych svedkov , ktorý by mu dosvedčili, že platil veci ešte pred manželstvom
a neviete mi poradit, ako sa da dosiahnut aby sem uz nechodil...? ked som ho poziadala, aby na cas odisiel a nechodil sem, pretoze sa psychycky necitim dobre v jeho spolocnosti a ked je tu nevychadzam zo spalne, len ak za ucelom odchodu z domu na prechadzku, a podobne.....povedal mi, ze on tu byvat bude a hotovo, lebo sem investoval a odist mam ja a mam si hladat byt.....upozornujem, ze ma vyhadzuje z mojho rodicovskeho domu, kde on nema ani trvaly pobyt, len co to investoval do rekonstrukcie.....
@apartman ak tam nema ani len trvaly pobyt, tak sa to da vyriesit uplne jednoducho..zbalit veci, dat pred dvere a vymenit zamku...
ako sa vlastne bude zistovat, ze kolko do domu kto investoval? treba blocky, alebo chodi nejaky znalec, ktory to spisuje? ako bude vediet, kolko z domu uz stalo pred manzelovym prichodom? kto toho znalca vola a kedy?
@apartman a kto je vlastnikom domu?