Ako sa brániť pred násilníckym ex - manželom?

gumimaci
7. sep 2012

Ahojte,
pisem za moju sesternicu. Po x rokoch manzelstva s alkoholikom sa rozviedla. Vtedy je vlastne zacalo to prave peklo. Vystval ju zo spolocneho domu (o tyzden tam mal nastahovanu priatelku). Ona so synom zije v podnajme, ako sa hovori z ruky do huby... 😒 Caka na sud ohladne rozdelenia majetku. Vyzivne na syna posiela nepravidelne, ako sa jemu zachce. Na dennom poriadku su SMSky typu: !"Si vyj...a K..a a p...a"
2x ju fyzicky napadol (bez svedkov) . samozrejme bola u lekara, na policii. Ten druhy x to bolo fakt skarede, a on sa jej smeje do tvare, ze to je tvrdenie proti tvrdeniu.
Viem, ze vela mamiciek riesi podobne problemy, mozno sa podari najst aspon par dobrych rieseni ako sa ucine branit a neostat v pozicii obete ☹ Da sa ziadat este niekde pomoc, okrem policie?

zumbadance
7. sep 2012

😠 ☹

klincek
7. sep 2012

Najprv treba podat trestne oznamenie na policii (trestny cin si kvalifikuju oni-nasilie, vyhrazanie, neplatenie vyzivneho..cim viac, tym lepsie. a netreba sa nechat odradit, ak narazi na leniveho alebo blbeho policajta), a cim skor podat na sud navrh na nariadenie predbezneho opatrenia podla § 76 ods. 1 pism. g/ Obcianskeho sudneho poriadku (aby nesmel vstupovat do domu ci bytu, kde byva sestra). Papiere od policajtov a lekara prilozit ako dokaz. Prepis sms-iek z mobilu tiez (ten treba dat zadokumentovat aj policajtom). Ak sa da, nechodit sama, a odkladat si vsetky spravy a maily, co jej posle. Ak je to mozne, dat si dat nahravat telefonaty (kupit si zaznamnik alebo poziadat operatora, ci je to mozne). A nech skusi skontaktovat aj nejake centrum pre pomoc tyranym zenam, vedia poradit..
takych smradov by mali strielat 😠

gumimaci
autor
7. sep 2012

@klincek dakujem za reakciu, ten prepis SMS je dobry napad a skusime aj to nariadenie o zakaze vstupu. Dakujem. To co som popisala, je len malo z toho co vsetko herec robi. Svoju aroganciu podciarkuje aj tym, ze slope a soferuje a pred nakupnym centrom parkuje na mieste vyhradenom pre rodiny (ked si ide podat tiket, ci k operatorovi ) 😠

klincek
7. sep 2012

@gumimaci, tak by som mu aj to soferovanie osladila..co tak ho natriet policajtom? keby ho niekto znamy videl pit a potom sadat do auta, treba zavolat policajtov, vymysliet si, ze niekoho ohrozuje rychlou jazdou (co bude v podstate aj pravda), daju mu fukat a ma o problem viac..zasluzil by si, ja by som mu to s cistym svedomim spravila.

maminuska
7. sep 2012

@gumimaci reaguje nejak na tie sms ? odpisuje mu ?

slniecko2
8. sep 2012

@gumimaci ja s tym nemam skusenost,ale urcite sa treba poradit na linke pomoci-v googli sa da najst aj pre obete domaceho nasilia-tych sa treba spytat-urcite pomozu,pretoze psychicke a fyzicke utoky este stale trvaju.

gumimaci
autor
9. sep 2012

@klincek ahoj, to by sme ho museli niekde "pristihnut". vacsinou totiz som ho stretla ked uz vystupoval domov. a doma uz mu policajti nemozu dat fukat.

@maminuska ahoj, vacsinou nereaguje, alebo slusne.

klincek
9. sep 2012

@gumimaci, doma uz nie,ale pred branou by este mohli, ak by sa napr. zasekla 😉 😀
snad sa mu aj toto raz vypomsti..len dufam, ze na to zas nedoplati niekto nevinny 😒
takymto ludom naozaj nic dobre nezelam, nezasluzia si ine, len tlct lopatou po hlave.