Ako s deťmi?

tinuskamacurka
3. apr 2024

Ahojte .idem si po radu .mám z bývalým manželom 2 deti 8 rokov a 6 .ja bývam na sk manžel v novembri 2023 nasťahoval ku milenke do Poľska.predali sme dom my sme a deťmi na byte a on tam .už 2021 má snou podvádzal,načo som prišla a ukončil to .ona je tiež vydatá aj v tej dobe bola mbola som v kontakte z jej manželom .3 x mi už toto urobili a vždy som odpustila nevedela som si predstaviť ,ako budeme fungovať ,čo z domom a tak ..až teraz som ho v novembri vyhodila -nemame dobrý vzťah ale ja mu deti nedam ku nej ...ja ju nemôžem ani cítiť zato čo nám spravila a jeho rodina mi hovorí ,že to musím rešpektovať .nechcem chodiť ani na rodinné oslavy lebo on tam je snou a svokra je nasrata že nevidí vnúčatá .neviete mi niekto poradiť ?ja viem že to je ich otec ale ako sa odsťahoval ,videl ich 1x a to 5 minut .ďakujem

pribinak
3. apr 2024

@tinuskamacurka bolo by mi srdečne jedno či je nejaká ex svokra nasrata alebo nie
Na rodinne oslavy by som nechodila. Už nie si s nimi rodina

Otec môže prísť na SVK a venovať sa deťom. Hotelov tu mame dosť. Má kde prespať

misana84
3. apr 2024

@pribinak Asi tak, by má trápilo si je cudzia žena nahnevaná…ona nech ju rešpektuje ons nemusis! A nerozumiem načo chodí autorka na ich oslavy

dadis
3. apr 2024

@tinuskamacurka Ste rozvedeni. Neries uz jeho zivot. Aj keby mal kazdy tyzden inu partnerku a predstavuje ju detom, je to uz jeho vec. Otec ma pravo sa s detmi stretavat, aj v spolocnosti priatelky a rodiny. Asi este nie si s rozvodom zmierena, pokojne vyhladaj aj pomoc psychologa, takto ublizujes iba detom 😢. Drzim palce ❤️

pribinak
3. apr 2024

@misana84 ja by som na žiadnu oslavu nešla. Nie sú viac rodina. Načo takéto divadielko?

viestta
3. apr 2024

Poradim ti len tolko, ze podvadzal teba, nie deti. Nech je aky je, nech si na neho nastvana ako len chces, tak je rovnaky rodic ako ty, ma rovnake prava na deti ako ty. Ked sa neviete dohodnut, treba poziadat sud o urcenie styku otca s detmi a aj zverenie deti do tvojej opatery.
A k starej mame ich moze brat otec, ty s nimi chodit nemusis. Ked ich on k babke nevezme, tak nech si to jeho rodicia vybavia s nim, nie s tebou. Alebo mozu prist na navstevu k vam, oni ta nepodviedli, takze nemas im co zazlievat.

doris11
3. apr 2024

@tinuskamacurka ex svokru by som tiež absolútne neriešila. Na oslavy by som určite nechodila, neviem prečo by som mala, aj tak by som sa tam asi len pretvarovala.
A deti majú aký vzťah ku otcovi? Lebo ak dobrý, tak by som im nebránila v stretávaní, viem že to bude asi ťažké pre teba preskúsnut to ale je to raz ich otec.. aj keď asi by som tiež nebola ok s tým keby ich berie niekde za hranice.

tinuskamacurka
autor
3. apr 2024

@doris11 deti sa ho boja lebo ma bil a keď bol snimi ,tak len spal a deti boli hladné a čakali na mňa kým prídem z roboty .minulý týždeň sa dobodal nožom už do brucha a ja mu proste tie deti nedam či už kôli nej alebo kôli jeho správaniu a dala som aj na sude zákaz styku alebo styk na území SR a za mojej prítomnosti .
Ona mu zakazuje deti vadia jej že im narušujú vzťah lebo v decembri bol malý v nemocnici a chlap tam snim ležal a jej to strašné vadilo .ku takej svini svoje deti nedam

jasminet
3. apr 2024

ex svokra je babka tvojich deti, takze by som jej umoznila stretavanie sa s detmi - bud u vas, na neutralnej pode, alebo u nej. na oslavy by som nechodila. a otec moze za detmi pricestovat, bud u babky budu spolu, alebo nech ide do hotela s nimi.

pribinak
3. apr 2024

@tinuskamacurka fuuu. Takýto psychicky labulny chlap?
Boháča, však ja busom tej polke aj 100 eur dala len nech si ho berie a idu niekde do riti preč

Zákaz styku je dobrý nápad ale mat právnika ešte lepsi

dadis
3. apr 2024

@tinuskamacurka Aha, to je ina situacia, tak ale treba vybavit zakaz styku teda. Zaujimave, ze popisujes, ako si mu 3x dala sancu, ze dom, ze frajerka, ale takuto podstatnu informaciu nespomenies..

doris11
3. apr 2024

@tinuskamacurka tak to potom neni o com, deti už sú “väčšie” takze budu vedieť samé povedať, že sa snim nechcú stretávať.

tinuskamacurka
autor
3. apr 2024

@dadis tak je mi to trapne čo ti poviem .nechcú nechcu mal v marci narodeniny nechceli mu ani zavolať .neviem či to práveže spomenúť na súde a chcem poradiť čo je lepšie zákaz styku alebo len za mojej prítomnosti ja som z kompletnej rodiny neviem si to predstaviť ako to bude .a ako to budú znášať deti

titla
4. apr 2024

@tinuskamacurka On ta tyral, deti sa s nim nechcu stretavat, zvazujes zakaz styku, ale o chore dieta v nemocnici sa staral on?

zuzanka.zuzu
4. apr 2024

@titla takých hrdinov poznám aj ja, pred všetkými otecko roka lebo bol v nemocnici 🙄 ale tam je dieťa choré, ospalé, starajú sa sestričky a lekári, on na mobile, strava zabezpečená a ten týždeň prežije 🙈 to nie je žiadne hrdinstvo, nemysli si. keby nešiel s tým 1 do nemocnice tak sa musí doma postarať o 2 a to by pre neho bolo horšie 😉 to sú vychcaní chlapi

titla
4. apr 2024

@zuzanka.zuzu Ja som skor narazala na to, ze nenecham chore dieta s clovekom s ktorym ma zly vztah, i ked je to jeho otec. Na druhej strane, neviem aku mali vtedy situaciu doma, pise, ze ma dve deti, i o druhe sa treba postarat. Ale ked uz riesim tak radikalny krok, ako zakaz styku, tak takemu cloveku dieta do starostlivosti nezverim.
Ale z dotetajsich prispevkov aurorky mam skor pocit, ze napriek tomu ako negativne ex popisuje, vacsiu antipatiu pocituje k jeho novej partnerke, ako k nemu.

zuzanka.zuzu
4. apr 2024

@titla a to zdravé by si mu už dala? či ako by si sa rozkrojila? ani matky nevedia byť na 2 miestach naraz, plus ešte v robote, mne z toho nemocnica vyšla ok, tam je pod dohľadom

titla
4. apr 2024

@zuzanka.zuzu Ved preto pisem, ze neviem aku maju doma situaciu a postarat sa treba o 2 deti. Nechcem tu autorku kritizovat, nie som v jej kozi a nepoznam vsetky okolnosti.

damian85
4. apr 2024

@tinuskamacurka Ak máš na svoje tvrdenia aj dôkaz , nebude problém zákaz styku , respektíve pod dohľadom 3 osoby. Ak su to však iba " rozvodové ťahanice " bude ti to na príťaž. Už som čítal o narkomanoch , ktorý na vysokej skúsili marihuanu , tyranoch , ktorý už v mladosťi nevedeli zapučiť ani mravca na zemi , milionároch s príjmom 1 200 v čistom. A to nie je na tebe ako sa rozhodneš , či zákaz styku , alebo obmedzené stretávania , ale na súde , či tvoje tvrdenia budú aj preukazateľné , alebo on pre zmenu podá trestné oznámenie za ohováranie. Niekoľko krát si sa chcela vrátiť k človeku čo ťa mlátil , nestaral sa o deti , ale zároveň ležal s dieťaťom v nemocnici - aj pre právnika amatéra , nebude problém tieto tvoje slová obrátiť proti tebe.
Nemá to totižto hlavu a patu. Ležať s dieťaťom v nemocnici no zároveň sa o dieťa nestarať ?