Ako ste riešili striedavu starostlivosť keď ste neboli manželia a ešte aj to že deti viac preferujú otca?
@doriiis a viete odporučiť kde sa to vybavuje
@veronika19895 ...na sude
@veronika19895 môžete si spísať dohodu, ktorú vám "odklepne súd", alebo potom dat na súd návrh na úpravu práv a povinností voči maloletému. Navrhnúť striedavu, ak to chcete. A hlavne tak, aby bolo dobre aj dieťaťu, nie len vám
Striedavka je pre dieťa najhoršie čo môže rodič spraviť, dieťa nevie kde je jeho ozajstný domov pendluje ako taká handra jeden týždeň tam, jeden tam no ja by som to nedopustila, dohodla by som sa, že cez týždeň dáky deň môže muž vziať dieťa zo školy, škôlky alebo kde chodia a večer doniesť, a normálne každý druhý víkend u otca ako má väčšina rodin
Kúpiť/prenajať pre deti byt, striedať sa a pendlovať budú rodičia, deti zostanú na jednom mieste.
A teraz si pozrime názor žien , ktoré potrebujú mať dieťa 100% pod kontrolou , nevedia pochopiť že môže existovať detská duša ktorá nepreferuje ani jedného rodiča , resp.viac otca a prirodzene že nikdy nezažili striedavú starostlivosť , ale presne vedia ako všetky deti v nej " osprostievajú " 😝 . Prirodzene , tie by sa dieťaťa ak by hrozila striedavá starostlivosť vzdali , pretože by nedopustili aby dieťa malo 2x posteľ , 2x písací stôl a úplne by im postačilo dieťa mať 4 dni v mesiaci. Také matky roka.....
@veronika19895 Rodičovská dohoda 3x , súdom potvrdená - vec vybavená. Ideálne týždeň / týždeň ak sú vačšie deti 2 + 2. Netreba sa obávať , dieťa neosprostie , ani naše dieťa není pozadu , vie čítať , písať , nezajakáva sa , nepocikáva , normálne ma dva x domov , normálne ľubi mamu , tata , nechýba jej žiaden vzor ( muža , ženy ) , nenarástlo tretie oko , normálne sa o dieťa starajú obaja rodičia , PN , choroba , učenie , jednoducho ako taká normálne rodina po rozvode. 😝
@damian85 a o tej vašej striedavej starostlivosti rozhodol kto? Dieťa? Môžeš si pozrieť hociktorého psychológa čo sa tomuto venuje a striedavka nie je pre deti vhodná. Najideálnejšie by bolo, ak by dieťa byvalo na jednom mieste a ty ako tatko, by si sa pekne každú nedeľu zbalil, tak isto by sa zbalila mamka a rodičia by sa prestriedali.
@hipuska dieťa , súdny znalci ( zdá sa mi , že majú psychologické vzdelanie 😝 ) , sociálne pracovníčky a nakoniec sudca. Nik z nich nám nepovedal aby sme sa balili v nedeľu , nechápem prečo 😝
Ale ako píšeš , ak dieťa preferuje otca , odstavme matku na 26 dní v mesiaci , alebo poďme proti vôli dieťaťa a šup ho tam , kde to nepreferuje
poznam pripad kde je podla mna striedavka vyhrotena a dieta cestuje 100km kazdy tyzden, meni prostredie na komplet a podla mna to nie je dobre, mat dva kolektivy, dve skolky, a take dlhe cestovanie. Ale aj to odklepol sud.
Poznam potom model, kde ma dieta byt v ktorom byva stale a rodicia sa striedaju tam, potom ostatny cas su kazdy vo svojom byte.. to je podla mna najlepsie. My mame tiez striedavku, ale maly je viac menej u mna, chodi sem aj otec za nami, byvame vsetci v jednom dome, ja na druhom poschodi on na 4 poschodi, maly beha v papuciach kam sa mu kedy ku komu zachce, rano vedie do skolky maleho otec, ja vyberam.. takze je s oboma kazdy den, skolka je za domom, potom otec ide s dietatom von ja varim veceru.. niekedy mam pocit akoby sme stale zili vsetci pokope.. je vela modelov, kazdemu vyhovuje nieco ine, dolezite si asi uvedomit, ze dieta by malo byt prirorita
Rieši sa to úplne tak isto,ako pri manželoch.Bud sa obaja dohodnete v rodičovskej dohode,alebo za vás rozhodne súd a potom to budete dodržiavať.Inklinovanie dieťaťa viac k otcovi s tým nič nema