Ako riešiť neskorý príchod otca pre dieťa?

smajlik222
31. júl 2017

Dobrý deň, chcem sa opýtať či sa tu nájde niekto s podobným problémom, kedy otec dieťaťa má stanovenú hodinu kedy si pre diaťa má prísť, ale ustavične mešká, teraz si pre ňu má prísť o 9:00 a už mi oznámil že skôr ako o 16:00 nepríde. Ak som mu oznámila, že to stihnúť musí pretože potom odchádzame z domu napísal mi aby som si to vybavila. Po malú si chodí 4x do roka , to že má prísť o deviatej ráno vie už 2roky od kedy sme mali súd a aj napriek tomu nie je schopný vybaviť si to, pričom je učiteľ a teraz má prázdniny. Je nejaká možnosť že mu ju nemusím teda o tej 16stej odovzdat , alebo som povinná na neho čakať kedy pre malú príde , podotýkam ani nie je isté či vobec do 16stej príde. Prosím Vás napíšte mi ak máte osobnú skúsenosť. Ďakujem

deti95060810
31. júl 2017

ocinko má dodržiavať návštevné hodiny určené súdom. Ty nie si povinná sa prispôsobovať jeho povinnostiam, vrtochom a čo ja viem čomu ešte... Ak to robí pravidelne, nech sa naučí poriadku - však aj do práce musí dodržať čas príchodu...
Takže ja by som si kľudne pokračovala vo svojom programe aj s dcérou....ešte predtým by som mu poslal sms že po stanovenom termíne už chodiť ani nemusí....
A prečo chodí len 4 krát do roka? Aj to mu tak naplánovali na súde??? Nejak málo...

smajlik222
autor
31. júl 2017

@deti95060810 a je to tvoja osobná skúsenosť že mu ju nemusím dať, čo ak zavolá policiu? o to naozaj nestojím. Má si pre ňu chodiť aj každý druhý víkend , ale toho sa vzdal a chodí si pre ňu len cez dlhšie prázdniny.

deti95060810
31. júl 2017

preštuduj ako má návštevné hodiny...napíš budeme všetci múdrejší...

smajlik222
autor
31. júl 2017

@deti95060810 zajtra rano o deviatej si ma pre ňu prísť a napísal mi že sa mu nepodarí možno ani do 16stej a vraj si to mam zariadiť , chodí pre nu 3 roky a este ani raz neprišiel na čas a nejedná sa o hodinku , ale o hodiny...

dominika6
31. júl 2017

@smajlik222 ak má prísť o 9:00 tak tu mal byť..a zrejme ked on nedoržuje čas a vie ti odvrknúť a nič sa nestane,čo by sa malo stať ked ty jemu povieš,že smola,9:00 už bolo,ideš preč..
niesi na špagátiku

deti95060810
31. júl 2017

chcela som vedieť od kedy do kedy mal mať dieťa...Napr. od 9 h. ráno do 18 h. večer, ak povie že príde o 16 h. , tak dobre asi mu 2 hodiny stačia s dcérou do tej záverečnej 18 h.
to si treba pozrieť, on nemusí prísť presne na minútu....aj odovzdať ju môže skôr. Má nárok a je len na ňom či to využije alebo nie....
Ale ak má návštevné hodiny od 9 hod. ráno do 15 hod. poobede a zavolá že príde o 16 hod. tak to je jeho smola....už má po návštevných hodinách, .....

smajlik222
autor
31. júl 2017

@deti95060810 má ju na 2 týždne v auguste, malá ma 8rokov takže mi ju nevozí večer domov je u neho.

deti95060810
31. júl 2017

@smajlik222 no tak v takom prípade to máš jedno kedy príde....keď si ju odvezie preč na 2 týždne. Potom už len čakať a čakať...😉

smajlik222
autor
31. júl 2017

@deti95060810 nemám to jedno pretože mám o 16stej program , ved o to ide že som s niekým dohodnutá na nejakej hodine a musím čakať kedy príde pán urodzený , o to ide. Sme dohodnutý že odchádzame s manželom a synom do Poľska k jeho kolegovy máme vyrážať o 16stej aby sme to postíhali a on mi oznámi že príde boh vie kedy...ved to predsa vedel 2 roky že tak má prísť, nieje to nič nečakané že z hodiny na hodinu sa čosi zmenilo....ved mu to tolerujem celý ten čas a teraz sa stalo že fakt mám iný program a on už naučený mi napíše až si to zariadim

deti95060810
31. júl 2017

@smajlik222 exmm býva väčšinou nevyspytateľný...
Ak tie 2 týždne navrhol súd - tak počkať treba
alebo dcéru zaviesť k ocinkovi
alebo sa na ocinka vykašľať a dovi dopo...😉

pribinak
31. júl 2017

Su tu pravnici, napr DRAIK. Skus sa poradiť v skupine pravnici

deti95060810
31. júl 2017

@pribinak hej, len ona potrebuje radu hneď už aj, a ten chlap tiež nesedí na klávesnicou stále....🙂

smajlik222
autor
31. júl 2017

@pribinak ako sa tam dostanem?

deti95060810
31. júl 2017

@smajlik222 pozri skupiny....

alaguema
31. júl 2017

@smajlik222 osobnú skúsenosť nemám, ale ak vieš, že je nespoľahlivý, prečo si niečo plánuješ presne v deň, kedy má prísť? Skôr asi pomôže, ak sa ho deň - dva dni pred tým opýtaš, na akú hodinu sa môžte dohodnúť. Myslím, že v tomto režime, aký máte, si povinná mu dieťa odovzdať aj o 16-tej. Je na vás dvoch, aby ste sa vedeli dohodnúť. Presný čas vyzdvihnutia predsa neurčuje súd, alebo áno? A aj keby, čo spravíš? Dieťa mu odovzdať musíš a snáď sa nebudeš súdiť, aby ho niekto prinútil prísť o deviatej ráno. Buď rada, že máš dietko pri sebe dlhšie 🙂

pribinak
31. júl 2017

@smajlik222 napis rovno draik. On odpisuje pomerne rychlo a radi dobre a fundovane

@draik

pribinak
31. júl 2017

@deti95060810 mozno odpíše rychlo, za pokus to stoji

mirica
31. júl 2017

@smajlik222 ....viem úplne stopercentne , že ak si nepríde pre dieťa v súdom určenom termíne, nie si povinná na neho čakať. Mne to priamo na pojednávaní , pred sudkyňou povedala pani z UPSVaR. Doslova povedala , že ak sa nedostaví, 10 minút po termíne si kľudne môžem odísť. riešila som to už aj s políciou, kde mi to potvrdili( môj ex má podobné maniere)

0silvia0
31. júl 2017

@smajlik222 ako to dopadlo? Prišiel nakoniec milosťpán?

tova
1. aug 2017

ja nechapem take natahovacky. A/ ked vies ako nacas chodi tak si si mala planovat Polsko na iny den. b/ jednoduche riesenie, ak chces aby dcera mala vztah s otcom alebo dcera ho chce viediet tak, neostava nic len pekne cakat na nho a zmierit sa s tym ako chodi. Ak nechces aby mali vztah tak si po 9 hod. odid s nou kam chces.

dominika6
1. aug 2017

@alaguema prečítaj si jej príspevok znova...má súdom stanovený čas..a je povinný to dordžať..

bluka2
1. aug 2017

Kludne si mozes planovat program aj na 9:10. Mas 9:00 na papieri? Tak to plati. Ak sa neraci dostavit, je to na tvojej dobrej voli, ci mu vyhovies. Na policii ho max. tak vysmeju. Ved tam musi predlozit to rozhodnutie, v ktorom je 9:00. Ked za policajtmi pride napr. o 19:00, co myslis, ze mu povedia? Inak pochybujem, ze by sa tam vobec isiel strapnit

bluka2
1. aug 2017

@tova Ak ma zaujem o vztah on, tak pride kedy ma (nejedna sa o ziadne vazne vynimocne dovody, preco hodiny meska). Je to na nom, ona o pozornost pre dceru nemusi zobrat. Podla tvojej logiky bude dnes cakat 10 hodin, nabuduce si nebude robit program 2 dni a na neho cakat, lebo on ani rozhodnutie sudu nie je schopny respektovat?

dominika6
1. aug 2017

@tova ani náhodou..ked má 2roky papier v ruke s presným časom tak tam bud bude alebo má smolu..
a ona nebude ako gumka na gaťkách čo ju bude naťahovať, ako sa mu zachce..
vzťah s dcérou zrejme nemá žiadny,inak by už ráno klopal na dvere..

alaguema
1. aug 2017

@dominika6 nie je ako vidíš. Ide o to, či sa matka chce ťahať po súdoch, alebo či chce aby dieťa trávilo čas aj s otcom bez nejakých súdnych nariadení a príkazov, proste tak, ako to vyjde. Na to aký je, mala myslieť skôr, než si nechala urobiť od neho dieťa. A ak aj on nemá až taký vzťah k dcére, nenapadlo ti, že dcéra by mohla chcieť byť s otcom?? V popredí je záujem dieťaťa, nie žabo-myšie vojny rodičov.

marusia12
2. aug 2017

Nechápem, prečo mu ju silou mocou strkáš? Neprídeš, neprídeš... viac nie je o čom. Tie návštevné hodiny pre neho nie sú záväzné... môže a nemusí.... a ak nepríde, jeho vec.

janka1989ya
29. dec 2019

@smajlik222 ma dodržiavať to čo je v rozsudku - žiaľ jeho smola .
My mame soboty aj to chodí oba 2x za mesiac lebo 2 robí pritom na súde sa “dusoval” , že si to vybaví ..
Je to ICH smola a potom sa čudujú prečo deti majú voči ním postoj aký majú ..