Dobrý deň, chcem sa opýtať či sa tu nájde niekto s podobným problémom, kedy otec dieťaťa má stanovenú hodinu kedy si pre diaťa má prísť, ale ustavične mešká, teraz si pre ňu má prísť o 9:00 a už mi oznámil že skôr ako o 16:00 nepríde. Ak som mu oznámila, že to stihnúť musí pretože potom odchádzame z domu napísal mi aby som si to vybavila. Po malú si chodí 4x do roka , to že má prísť o deviatej ráno vie už 2roky od kedy sme mali súd a aj napriek tomu nie je schopný vybaviť si to, pričom je učiteľ a teraz má prázdniny. Je nejaká možnosť že mu ju nemusím teda o tej 16stej odovzdat , alebo som povinná na neho čakať kedy pre malú príde , podotýkam ani nie je isté či vobec do 16stej príde. Prosím Vás napíšte mi ak máte osobnú skúsenosť. Ďakujem
@deti95060810 a je to tvoja osobná skúsenosť že mu ju nemusím dať, čo ak zavolá policiu? o to naozaj nestojím. Má si pre ňu chodiť aj každý druhý víkend , ale toho sa vzdal a chodí si pre ňu len cez dlhšie prázdniny.
preštuduj ako má návštevné hodiny...napíš budeme všetci múdrejší...
@deti95060810 zajtra rano o deviatej si ma pre ňu prísť a napísal mi že sa mu nepodarí možno ani do 16stej a vraj si to mam zariadiť , chodí pre nu 3 roky a este ani raz neprišiel na čas a nejedná sa o hodinku , ale o hodiny...
@smajlik222 ak má prísť o 9:00 tak tu mal byť..a zrejme ked on nedoržuje čas a vie ti odvrknúť a nič sa nestane,čo by sa malo stať ked ty jemu povieš,že smola,9:00 už bolo,ideš preč..
niesi na špagátiku
chcela som vedieť od kedy do kedy mal mať dieťa...Napr. od 9 h. ráno do 18 h. večer, ak povie že príde o 16 h. , tak dobre asi mu 2 hodiny stačia s dcérou do tej záverečnej 18 h.
to si treba pozrieť, on nemusí prísť presne na minútu....aj odovzdať ju môže skôr. Má nárok a je len na ňom či to využije alebo nie....
Ale ak má návštevné hodiny od 9 hod. ráno do 15 hod. poobede a zavolá že príde o 16 hod. tak to je jeho smola....už má po návštevných hodinách, .....
@deti95060810 má ju na 2 týždne v auguste, malá ma 8rokov takže mi ju nevozí večer domov je u neho.
@smajlik222 no tak v takom prípade to máš jedno kedy príde....keď si ju odvezie preč na 2 týždne. Potom už len čakať a čakať...😉
@deti95060810 nemám to jedno pretože mám o 16stej program , ved o to ide že som s niekým dohodnutá na nejakej hodine a musím čakať kedy príde pán urodzený , o to ide. Sme dohodnutý že odchádzame s manželom a synom do Poľska k jeho kolegovy máme vyrážať o 16stej aby sme to postíhali a on mi oznámi že príde boh vie kedy...ved to predsa vedel 2 roky že tak má prísť, nieje to nič nečakané že z hodiny na hodinu sa čosi zmenilo....ved mu to tolerujem celý ten čas a teraz sa stalo že fakt mám iný program a on už naučený mi napíše až si to zariadim
@smajlik222 exmm býva väčšinou nevyspytateľný...
Ak tie 2 týždne navrhol súd - tak počkať treba
alebo dcéru zaviesť k ocinkovi
alebo sa na ocinka vykašľať a dovi dopo...😉
Su tu pravnici, napr DRAIK. Skus sa poradiť v skupine pravnici
@pribinak hej, len ona potrebuje radu hneď už aj, a ten chlap tiež nesedí na klávesnicou stále....🙂
@pribinak ako sa tam dostanem?
@smajlik222 pozri skupiny....
@smajlik222 osobnú skúsenosť nemám, ale ak vieš, že je nespoľahlivý, prečo si niečo plánuješ presne v deň, kedy má prísť? Skôr asi pomôže, ak sa ho deň - dva dni pred tým opýtaš, na akú hodinu sa môžte dohodnúť. Myslím, že v tomto režime, aký máte, si povinná mu dieťa odovzdať aj o 16-tej. Je na vás dvoch, aby ste sa vedeli dohodnúť. Presný čas vyzdvihnutia predsa neurčuje súd, alebo áno? A aj keby, čo spravíš? Dieťa mu odovzdať musíš a snáď sa nebudeš súdiť, aby ho niekto prinútil prísť o deviatej ráno. Buď rada, že máš dietko pri sebe dlhšie 🙂
@smajlik222 napis rovno draik. On odpisuje pomerne rychlo a radi dobre a fundovane
@deti95060810 mozno odpíše rychlo, za pokus to stoji
@smajlik222 ....viem úplne stopercentne , že ak si nepríde pre dieťa v súdom určenom termíne, nie si povinná na neho čakať. Mne to priamo na pojednávaní , pred sudkyňou povedala pani z UPSVaR. Doslova povedala , že ak sa nedostaví, 10 minút po termíne si kľudne môžem odísť. riešila som to už aj s políciou, kde mi to potvrdili( môj ex má podobné maniere)
@smajlik222 ako to dopadlo? Prišiel nakoniec milosťpán?
ja nechapem take natahovacky. A/ ked vies ako nacas chodi tak si si mala planovat Polsko na iny den. b/ jednoduche riesenie, ak chces aby dcera mala vztah s otcom alebo dcera ho chce viediet tak, neostava nic len pekne cakat na nho a zmierit sa s tym ako chodi. Ak nechces aby mali vztah tak si po 9 hod. odid s nou kam chces.
Kludne si mozes planovat program aj na 9:10. Mas 9:00 na papieri? Tak to plati. Ak sa neraci dostavit, je to na tvojej dobrej voli, ci mu vyhovies. Na policii ho max. tak vysmeju. Ved tam musi predlozit to rozhodnutie, v ktorom je 9:00. Ked za policajtmi pride napr. o 19:00, co myslis, ze mu povedia? Inak pochybujem, ze by sa tam vobec isiel strapnit
@tova Ak ma zaujem o vztah on, tak pride kedy ma (nejedna sa o ziadne vazne vynimocne dovody, preco hodiny meska). Je to na nom, ona o pozornost pre dceru nemusi zobrat. Podla tvojej logiky bude dnes cakat 10 hodin, nabuduce si nebude robit program 2 dni a na neho cakat, lebo on ani rozhodnutie sudu nie je schopny respektovat?
@dominika6 nie je ako vidíš. Ide o to, či sa matka chce ťahať po súdoch, alebo či chce aby dieťa trávilo čas aj s otcom bez nejakých súdnych nariadení a príkazov, proste tak, ako to vyjde. Na to aký je, mala myslieť skôr, než si nechala urobiť od neho dieťa. A ak aj on nemá až taký vzťah k dcére, nenapadlo ti, že dcéra by mohla chcieť byť s otcom?? V popredí je záujem dieťaťa, nie žabo-myšie vojny rodičov.
Nechápem, prečo mu ju silou mocou strkáš? Neprídeš, neprídeš... viac nie je o čom. Tie návštevné hodiny pre neho nie sú záväzné... môže a nemusí.... a ak nepríde, jeho vec.
@smajlik222 ma dodržiavať to čo je v rozsudku - žiaľ jeho smola .
My mame soboty aj to chodí oba 2x za mesiac lebo 2 robí pritom na súde sa “dusoval” , že si to vybaví ..
Je to ICH smola a potom sa čudujú prečo deti majú voči ním postoj aký majú ..
ocinko má dodržiavať návštevné hodiny určené súdom. Ty nie si povinná sa prispôsobovať jeho povinnostiam, vrtochom a čo ja viem čomu ešte... Ak to robí pravidelne, nech sa naučí poriadku - však aj do práce musí dodržať čas príchodu...
Takže ja by som si kľudne pokračovala vo svojom programe aj s dcérou....ešte predtým by som mu poslal sms že po stanovenom termíne už chodiť ani nemusí....
A prečo chodí len 4 krát do roka? Aj to mu tak naplánovali na súde??? Nejak málo...