Ahojte ženy ), najskôr vam všetkým prajem pekný deň .
Dúfam, že vam nie je veľa , čo máte skúsenosť, ale prosím vás o radu, ako prebieha rozvod ? Súhlasíme obaja chce sa rozviesť , mame 2deticky .dôvod je úplne odcudzenie sa , dohodli sme sa aj že deti budú so mnou, .bude prítomná aj kolízia ? Dakujem .nemyslela som si . Že toto budem roesit, ale ...
Ak máte maloleté deti tak kolizna na pojednávaní musí byt
Ideálne by bolo aby ste sa vopred dohodu na výživnom, tým sa výrazne skráti konanie
Ak mate deti nemusia vás rozviesť hned .Kamarátka sa s mužom rozvádzala tiež malý 2 školopovinné deti a dala im sudkyňa odporúčanie na manželskú poradňu. Ked sa to nezlepšilo boli druhý krát na rozvode už ich rozviedli.
kolízna je nevyhnutnost ..moze si zavolat jedneho aj druheho rodica, plus navstivit vasu domacnost.
ako bolo vyssie spomenute, je fajn v navrhu na rozvod upravit práva a povinnosti k maloletým detom, t.j. styk a vyzivne. vsetko sa tym padom rozhodne jednym rozsudkom. a nemusite cakat na dalsie pojednavanie.
dalej vam bude treba po pravoplatnom rozsudku o rozvode, zacat riesit bsm, sice mate na to tri roky ale radim to riesit cim skor. to sa da riesit aj mimosúdne, avsak na dohodu o vyporiadani bsm je potrebny overeny podpis.
@alickapusinka to urobí, pokiaľ súd zhodnotí, že dôvody na rozvod nie sú až také závažné, aby sa rozviedli.... ale ak aj obaja súhlasia, nemyslím, že by to takto urobili..
@tamtamka26 neviem len vravela že ich nerozviedli na prvý krát ale že majú ísť do poradne hoci ON už mal inú ženu. Nakoniec ich aj tak rozviedli.
@alickapusinka to je také zbytočné naťahovanie, nechápem, na čo je to dobré.... môj ex keď priznal iný vzťah, tak sudkyňa ani na chvíľu nezaváhala..
Jeden podá na súd návrh na rozvod, druhého súd vyzve, aby sa k nemu vyjadril, potom vám príde termín pojednávania..Ja som kolíznu videla až na súde, predtým u nás nebola, súd trval možno pol hodinu a bolo po všetkom..