Dobrý deň milé mamičky ktoré majú taký prolém ako mám ja, chcela by som sa spýtať že ako mám postupovať ak nežijem už s otcom mojej dcérky, Rozišli sme sa preto lebo požíval alkoholické nápoje, je treba aby som musela súdu dokazovať nejakým spôsobom že naozaj pil alebo to stačí iba povedať alebo ako ? neboli sme zobratí a ja by som chcela podať o výživné, on sa mi vyhráža že mi nezaplatí ani korunu , ako mám postupovať ? a ako je to zo stretávaním sa s otcom , moja dcérka má 4 mesiace, a neviem si predstaviť že by si ju zobral .... Prosím o radu ☹
ahoj, ak môžem poradiť, odkladaj si všetky bločky, pokladničné doklady, lekárske správy .... čo sa týka nákladov dcérky. súd by mal brať ohľad na to či otec dieťaťa pracuje, ak nie z akých dôvodov, príp. prečo bol prepustený... a vychádza sa z príjmu za posledných 12 mesiacov. Zdokladuj aj svoj príjem, ak chce silou mocou stretávať sa s malou, daj si len v tvojej prítomnosti na hodinku týždenne... také malé bábo by mu bez Teba ani nedali asi. ak chceš viac napíš IP.
nemusíš vôbec zdôvodňovať, prečo spolu nežijete... v prvom rade musíš požiadať o zverenie malej do tvojej opatery, zároveň podať návrh na výživné - zrátaj si všetky náklady, ktoré v súvislosti s malou máš a v pohode môžeš žiadať polovicu, otázne je, aký príjem on preukáže na súde a koľko ti odklepnú... darmo budeš oprávnene žiadať 400€ ak on je nezamestnaný a nemá žiadny majetok... stretávanie bude v tvojej prítomnosti, je málo pravdepodobné, že by mu úplne styk s malou zakázali, aj keď pije, ale kým ju dokázateľne netýra, tak nezakazujú...