Ahojte, prosím o radu. S ex sme rozvedeni od 2015,deti boli zverené mne. Momentálne chcem dat návrh na striedavú starostlivosť. Ako sa to dá? Sama si mam spísať návrh alebo to riešiť cez právnika?
Dakujem
@pribinak áno ja chcem dat návrh, je to komplikovane. Tak ak to súd schváli tak by mal chodiť po ne.
@pipinka0509 nemusí, je to jeho právo, nie povinnosť. (Tak je nastavený systém) nie je mozne ho donútiť aby si prišiel po deti ak nebude chcieť
@pipinka0509 pochybujem, ze sud schvali, ak druha strana nema zaujem o striedavku.. ved saporad s pravnikom, je tu aj skupina pravne poradenstvo
@pipinka0509 tak v prvom rade sa budú pýtať prečo si žiadala zverenie dieťaťa do svojej starostlivosti a teraz chceš striedavku...samozrejme sa môže upraviť/zrušiť aj výživné.
@mogaa tak to mi je jasne, ze sa môžu spýtať.
zakonnou podmienkou pre zverenie do striedavky je, ze obaja rodicia musia mat zaujem o osobnu starostlivost. dalej pokial ma aspon jeden z rodicov zaujem o striedavu starostlivost sud je povinny zaoberat sa tym, ci je striedava starostlivost v zaujme dietata..
pokial bude dieta zverene do striedavky je rodic POVINNY si ich prevziat, inak sa vystavuje trestnemu stihaniu kvoli zanedbaniu starostlivosti - samozrejme pokial mu preukazes umysel..
@pipinka0509 tebe sú deti zverene a ty si chceš dať návrh na striedavku?
Ehm, veď to by si mal dať ten druhy rodič. Zbytočne ti súd schváli návrh, keď in pre tie deti nebude chodiť