Prosím vás o radu, ako postupovať v prípade rozchodu s priateľom. Mame 3 ročnú dcérku, neboli sme zobrati. Potrebovala by som poradiť na koho sa obrátiť ohľadom stretávania sa a určenia výživného? Úrad práce - sociálny odbor alebo advokáta? Aký je postup? Aké sú dôvody na stretávanie sa len za mojej prítomnosti? Ďakujem 🙏🙏🙏
@matullienka zverenie vie urobiť aj advokatka alebo aj na úrade, či treba ísť na súd? Vôbec sa do roho nerozumiem. Zverenie prebieha za akých okolností? Je nejaké vypočúvanie obidvoch strán?
@mata391 bohužiaľ pokiaľ nebudeš mať v rukách rozhodnutie súdu tak má rovnaké práva ako ty
@mata391 čím skôr choď za advokátom a nech ti spíše predbežne opatrenie o zverenie do tvojej starostlivosti ale musí to schváliť súd
@mata391 rovnaké práva ma aj otec, tak ako ty. Cize nemala by si mu brániť v styku s dieťaťom.
Nepises, aký mate sebou aktuálne vztah, ja osobne by som sa stretla s nim spolu s malou na nejakom verejnom mieste spolu a bola pri tom. Zabránis tak tomu, ze ti ju pripadne nevrati a chcel by robit problemy.
Advokátku urguj, treba dat cim skor návrh na sud. 2 tt je dlha doba.
Zverenie ide cez súd. 2 týždne je dlha doba. Nápis si to sama. Na internete je veľa vzorov. Podaj na súd v meste kde dieťa žije
Najidealnejsie je,ked sa spise rodicovska dohoda,ktora potom bude potvrdena cez sud.Tam sa napise vsetko.Zverenie dietata,cas stretavania,alimenty,atd
@mata391 Uz sme ti odpovedali v skupine pravne poradenstvo. Navrh na neodkladko nie, ja tam dovod nevidim. Normalne navrh na upravu pomerov rodicov k mal. dietatu. Advokat len navrh urobi za teba, ked to sama nevies, samozrejme nie zadarmo.
@mata391 treba si na súd požiadať o zverenie do tvojej starostlivostia určenie styku z otcom a výživného