Ako postupovať v prípade rozchodu s priateľom?

mata391
7. okt 2022

Prosím vás o radu, ako postupovať v prípade rozchodu s priateľom. Mame 3 ročnú dcérku, neboli sme zobrati. Potrebovala by som poradiť na koho sa obrátiť ohľadom stretávania sa a určenia výživného? Úrad práce - sociálny odbor alebo advokáta? Aký je postup? Aké sú dôvody na stretávanie sa len za mojej prítomnosti? Ďakujem 🙏🙏🙏

matullienka
7. okt 2022

@mata391 treba si na súd požiadať o zverenie do tvojej starostlivostia určenie styku z otcom a výživného

lienka.7
7. okt 2022

@mata391 obrátila by som sa na advokáta, aby mi presne pomohol co a ako. Ak poberas RP a nemáš financie, obrátiť sa na CPP, pridelia ti ho.

mata391
autor
7. okt 2022

@lienka.7 ja už som začala predbežne riešiť s advokatkou. Len s nou mam stretnutie o 2 týždne ale ex chce prísť a mali vziať. Ja mam ale obavy lebo je aj nepozorny pri šoférovaní a nevie nič o nej a podobne. Z úradu pridelia asi oni svojho nejakého, či?

mata391
autor
7. okt 2022

@matullienka zverenie vie urobiť aj advokatka alebo aj na úrade, či treba ísť na súd? Vôbec sa do roho nerozumiem. Zverenie prebieha za akých okolností? Je nejaké vypočúvanie obidvoch strán?

matullienka
7. okt 2022

@mata391 bohužiaľ pokiaľ nebudeš mať v rukách rozhodnutie súdu tak má rovnaké práva ako ty

matullienka
7. okt 2022

@mata391 čím skôr choď za advokátom a nech ti spíše predbežne opatrenie o zverenie do tvojej starostlivosti ale musí to schváliť súd

lienka.7
7. okt 2022

@mata391 rovnaké práva ma aj otec, tak ako ty. Cize nemala by si mu brániť v styku s dieťaťom.
Nepises, aký mate sebou aktuálne vztah, ja osobne by som sa stretla s nim spolu s malou na nejakom verejnom mieste spolu a bola pri tom. Zabránis tak tomu, ze ti ju pripadne nevrati a chcel by robit problemy.
Advokátku urguj, treba dat cim skor návrh na sud. 2 tt je dlha doba.

pribinak
7. okt 2022

Zverenie ide cez súd. 2 týždne je dlha doba. Nápis si to sama. Na internete je veľa vzorov. Podaj na súd v meste kde dieťa žije

doriiis
8. okt 2022

Najidealnejsie je,ked sa spise rodicovska dohoda,ktora potom bude potvrdena cez sud.Tam sa napise vsetko.Zverenie dietata,cas stretavania,alimenty,atd

natalienka12
8. okt 2022

@mata391 Uz sme ti odpovedali v skupine pravne poradenstvo. Navrh na neodkladko nie, ja tam dovod nevidim. Normalne navrh na upravu pomerov rodicov k mal. dietatu. Advokat len navrh urobi za teba, ked to sama nevies, samozrejme nie zadarmo.