Ahojte všetci, chcela by som sa spýtať, či má niekto skúsenosti ohľadom vymáhania výživného cez exekútora a hlavne,ak je muž zo zahraničia...je Čech a robí v Rakúsku. akurát viem, že musí nezaplatit 3 mesiace a až potom sa dá niečo robiť. Inak som bez úplného príjmu nemám fakt ani euro... máme hypo,byt, práve tu žijeme,ja so synom,on je preč...
@alenka1609 nie 3,ale 2mesiace
@mondolina nie sme rozvedení...zrejme podá opäť o rozvod...hej súd mu určil výživné na mňa 250 eur, potrebujem aspoň na stravu a to ešte nemám na syna výživné
Ked nezaplatí 3 mesiace, tak si môžeš podať trestné oznámenie, chod rovno na prokuratúru a automaticky to ide potom na súd a riešia to.. Väčšinou hneď sudca vydá trestný rozkaz na zaplatenie s poučením, že ak nezaplatí zameškané výživné, dostane nepodmienečný trest.
@miriam1983 tak to je super,fakt som myslela že sú to 3 mesiace, ešteže tak ďakujem
@blcha74756 prepáč ale neviem vtom chodiť, čo znamená prokuratúra?
@alenka1609 tak keď budeš mať v rozsudku o rozvode určené výživné na syna a nebude Ti platiť, tak to treba riešiť cez Centrum pre medzinárodnú ochranu detí a mládeže, nakoľko je cudzí štátny príslušník, nie cez exekútora na Slovensku
@alenka1609 prokuratúra je štátne zastupiteľstvo, trestné oznámenie môžeš podať buď na polícii alebo na prokuratúre
@mirka2418 ďakujem pekne aspoň takto sa viem orientovať, môj muž je asi chorý, neviem čo s ním toto už budeme riešiť 3x
@blcha74756 uz su to 2mesiace 🙂
Ahojte , idem k vám aj ja po radu.Ako je to s exekúciou keď mi bývalí riadne neplatí od kedy sme mali súd na určenie výšky výživného ... Mal mi platiť 100eur ale posielal mi len 80 každý mesiac od súdu . Až do dnes, súd sme mali v roku 2018; .. teraz tvrdí že nemá prácu že mi nemá ako poslať takže už 2mesiace neprišiel ani cent .
@blcha74756
Trestný rozkaz na zaplatenie u nás znamenal rok a pol lehotu, kde mu súd dal povinnosť podľa svojich možností uhradiť dlžné výživné 😂
@mondolina rok a pol? Čo? Podľa svojich možností? A to nepôjde do väzenia? Nechápem...
Ste rozvedení? Máš súdom určené výživné?
Málo info.