Ako postupovať pri vymáhaní výživného cez exekútora?

lussssy
28. aug 2019

Vedel by mi niekto poradiť, potrebujem vymôcť vyživné, konkretne sa jedná o spätné výživné. Kedže ho odmieta platiť. Právnik/sociálka mi poradili to dať rovno cez Exekútora len nik mi nepovedal koľko to bude stáť mňa 😩

stela01
28. aug 2019

@lussssy musíš to poslať do B.B. - a oni výberu pridelia exekútora ktorý sa o to postará .

sivana09
28. aug 2019

@lussssy podanie navrhu na exekutora sa robi elektronicky. Zvladnes to bezproblemov sama ak mas obciansky s cipom a elektronicky podpis vybaveny. Ak to budes riesit sama, stat ta to bude 16,50 ale mozes si to zaratat do sumy ktoru vymahas, cize sa ti to vrati

smile31
28. aug 2019

@lussssy teba zrejme nič...všetko bude musieť platiť ten od ktorého to budú vymáhať....

lussssy
autor
28. aug 2019

Ďakujem 🙂

lenicka1121
28. aug 2019

@lussssy ahoj, ja som neplatila za podanie žiadosti, návrhu exekútorovi nič. Napísala som si sama(na internete sa dajú nájsť návrhy ako napísať) a poslala poštou doporučene exekútorovi, ktorého som si vybrala. Ešte co sa týka toho spätného výživného exekútor bude v prvom rade vymáhať bežné výživné, potom spätne. Mne nechodila zrazka výživného ani nie v plnej výške súdom určeného bezneho výživného, cca. O 26 eur menej. Zo zameškaného mi chodí tak po 2-3 eura a to ma otec vysoký dlh. Viac mu zrázat nemôžu nakoľko ma ešte ďalšie vyzivovacie povinnosti. Píšem, že chodilo lebo pred par mesiacmi zrážky vyzivneho zastavili, že povinný nepredložil nejaké potvrdenie o žití Sociálnej poisťovni.

draik
28. aug 2019

@lenicka1121
Už nejaký ten čas si oprávnený nevyberá exekútora, ale návrhy sa podávajú výlučne elektronicky OS BB.

lenicka1121
28. aug 2019

@draik tak to som nevedela. Podávala som návrh ešte začiatkom roka 2013. Vtedy som si sama vybrala exekútora a návrh musel ísť písomne poštou. Vtedy mi súd nijako nepomohol, všetko som si musela písať a vybavovať ja osobne. To odkedy je takáto zmena?

draik
28. aug 2019

@lenicka1121
04/2017

lenicka1121
28. aug 2019

@draik dakujem

radkamikic
29. aug 2019

Podania na sud v Banskej Bystrici sa robia elektronicky ale ked obcan nema taku moznost moze sa obratit na nejaky exe urad ktory jeho ziadost spracuje a odosle...sud urci exekutora ktory bude vymahat pohladsvku....nemusi to byt ten ktory zadal podanie. Exe urad ktory urobil podanie moze pozadovat za tento ukon poplatok jasom platila okolo 19 eur ale nasledne .boli vymshane od povinnehoo.podala,som to vo februari a v aprili uz exekutor poslal prve vymozene peniaze...drzim palce