Ako postupovať pri rozvode?

nomad30
26. dec 2021

Ahoj, potreboval by som poradit od niekoho, kto absolvoval rozvod. Manzelka zostala tehotna s milencom a preto nie je bohuzial ine riesenie ako rozvod. Mame dve malolete deti. Ma niekto nejake rady ako postupovat aby to bolo co najrychlejsie?

Dakujem

20iffka
26. dec 2021

@nomad30 napisat rozvodove papiere(kopa vzorov je na internete) a idealne sa dohodnut, kedy chces byt s detmi,pripadne tam dat na dohovore(ja to neodporucam,kedze casom sa emocie vystupnuju a zbytocne sa vyhnete hadkam-teda par znamych to tak malo a je lepsie si dohodnut kedy,aj ked u mnohych aj dohoda funguje) a dohodnut si rovno aj majetkove veci...odniest to na sud...nepamatam si presne ale asi 60 eur stoji kolok(ale ja som sa rozvadzala pred 3 rokmi) , na sude ta znaviguju co a kde treba odovzdat....idealne to vytlacit 3x. Ak sa dohodnete do mesiaca to moze byt(podla toho ake mesto atd.)...nas rozvadzali pol roka.

pribinak
26. dec 2021

@nomad30 nájdi si právnika, poriesi deti i majetok. Ale ponáhľať by sa mala manželka, keďže je tehotná

deti95060810
26. dec 2021

no len pozor aby si nebol na RL uvedený otec ty...známy mal s tým problémy, stalo sa mu to isté čo aj tebe....

pribinak
26. dec 2021

@deti95060810 ak sa manželka nestihne rozviesť tak bude zapísaný do RL, pretože dieťa sa narodí počas trvania manželstva. Potom požiada o zapretie otcovstva

21oktober
27. dec 2021

@pribinak aj keď sa stihne rozviesť ale nevydá sa aj tak bude autor zapísaný do rodného listu ako otec.

kamajka
27. dec 2021

Ono je to tak, že ak sa manželka rýchlo za biologického otca nenarodeného dieťaťa nevydá, tak bude v RL zapísaný ako otec dieťaťa terajší manžel - čiže autor. Platí to aj vtedy, ak ešte neubehlo od rozvodu 270 dní, pretože domnienka otcovstva môže patriť obom- aj manželovi, aj milencovi.

Pre autora- právnika k rozvodu nepotrebuješ. To sú zbytočne vyhodené peniaze. Vo Vašom prípade Vás súd bez problémov rozvedie behom 20 minút na prvom pojednávaní. Stačí napísať návrh na rozvod manželstva a úpravu práv a povinností k maloletým deťom po rozvode. Ako je uvedené vyššie- na internete je kvantum vzorov. V tomto návrhu napíšeš kedy ste uzavreli manželstvo, že z neho pochádzajú tie a tie maloleté deti, narodené vtedy a vtedy, potom ako ste žili, aké boli resp.neboli problémy, až sa dostaneš k tomu, že manželka má mimomanželský pomer a z tohto pomeru očakáva potomka a preto žiadaš o rozvod manželstva, keďže manželstvo je trvalo rozvrátené. Netreba tam písať žiadne litánie, len stručne k veci bez emócií pár vetami opísať túto situáciu.
Ak sa manželka nevydá a dieťa sa narodí, budeš musieť ešte neskôr podať žiadosť o zapretie otcovstva.

nomad30
autor
27. dec 2021

@kamajka Ahoj, dakujem. Prosim ta, ked sa to dieta narodi, tak priezvisko bude mat ake? Moje alebo....? Mozno hlupa otazka ale je to pre mna nova vec ktoru som si nikdy nevedel ani len predstavit a nie to este ju zazit.

Dakujem