Ahojte ako mam postupovat pri rozvode a ako ho napísať. Co všetko mi k tonu treba mame 4 r. syna
Ahojte. ak by mi niekto vedel odporučiť rodinného právnika kt. nieje drahy z Bratislavy budem vdacna
@mondolina dohoda je lepšie keď napíše právnik? Tak myslím že môj právnik napíše dohodu o výživnom a o stretávani a dám to len mužovi podpísať?
Ak muž nesúhlasí s výživnom a stretávanie tak to rozhodne súd že?
@svadba30.maj
ja som si dohodu napísala sama, a manžel podpísal.
@mondolina ďakujem
Na internete máš vzory.
Komu adresovaný, kto je navrhovateľ, odporca, maloleté dieťa...
Vec návrh na rozvod a úpravu práv a povinností k maloletemu...
A popísať dopodrobna, ako ste sa spoznali, ako dlho ste sa poznali pred svadbou, kedy ste mali dieťa, aký ste mali zo začiatku vzťah, čo sa stalo, čo robí, prečo s ním nechceš byť. Aký vzťah máte k synovi, ako sa mu často venujete. Atď atď.
A čo navrhujes, ako chces upraviť styk s maloletým, koľko výživné .
Nezabudni zdokladovať - trvalý pobyt, sobášny list, výdavky a príjmy. A ak máš nejaké dôveryhodné dôkazy, prečo sa chces rozviesť, tak tiež môžeš priložiť.
Čakaj že vás bude kontaktovať kolizna z úradu práce, bude prešetrovať vaše pomery, tvoje aj jeho a bude chcieť, ak je to možné hovoriť aj so synom.
Ak máš nejaký vážny problém, že sa ho bojíš, alebo vám ubližuje, môžeš podať aj predbežné opatrenie. Kde rozpises prečo sa bojíš, atď...všetky vzory máš na webe.