Ako postupovať pri podaní žiadosti o rozvod, keď nemáme deti?

janka2509
10. feb 2013

Ahojte, prosím Vás nevie mi niekto poradiť ako mám podať žiadosť o rozvod a nechcem aby tam boli zaplatení právnici? A deti nemáme.
Ďakujem pekne

js122
10. feb 2013

stačí podať návrh na rozvod manželstva dvojmo na príslušný súd podľa Vášho posledného spoločného bydliska. v návrhu opíšete, kde a kedy ste uzavreli manželstvo, treba uviesť všetky údaje zo sobášneho listu, po akej dlhej dobe, či z lásky, kedy sa začal vzťah rozvracať a prečo. K návrhu je potrebné pripojiť fotokópiu potvrdenia o poslednom spoločnom bydlisku - vydá Mestský úrad, fotokópiu sobášneho listu. Súdny poplatok je 66 €, splatný v kolkoch na prednej strane návrhu, alebo do pokladne súdu, alebo na výzvu súdu dodatočne. Na pojednávanie si zoberte originály dokumentov priložených v návrhu. Ak manžel s rozvodom súhlasí, je to otázka 20 min.

janka2509
autor
10. feb 2013

@js122 a keď ja mám trvalý pobyt v Maduniciach (okres Hlohovec) a on v Solčanoch (pri Topolčanoch)?
jedna dobrá duša mi povedala, že tak to musí byť na súde v mieste odporcu teda Topolčany

mimka
10. feb 2013

@janka2509 nepamatam si presne, ale davala som k ziadosti potvrdenie z MU o poslednom spolocnom bydlisku manzelov. Sud sme mali v meste mojho bydliska.

cecil36
11. feb 2013

@janka2509 tam kde ste mali posledny spolocny pobyt 😉

martinka254
22. feb 2013

Dobrý deň, som študentkou posledného ročníka na UPJŠ v Košiciach a chcela by som Vás poprosiť o vyplnenie môjho dotazníka k diplomovej práci. Dotazník je určený pre rozvedených, je anonymný. Veľmi by mi to pomohlo. Ďakujem, tu je link: https://docs.google.com/forms/d/1zBtxoq4BzrrnOu...

krasneleto
9. apr 2013

@janka2509 uz to mas podane ci este potrebujes poradit?

janka2509
autor
9. apr 2013

@krasneleto už mám návrh napísaný, už ho iba zaniesť na súd

krasneleto
9. apr 2013

@janka2509 oukej drzim palce

janka2509
autor
11. apr 2013

@krasneleto ďakujem, budem to potrebovať