Ako postupovať ďalej?

mata128
1. jan 2014

Baby,potrebujem poradit...moj partner ma z prveho manzelstva 7 rocneho syna....od rozvodu,kedy mal maly 1,5roka boli zo strany ex problemy so stretavanim...postupne sa to nejak upravovalo,niekedy tu bol kazdy vikend,potom tu nebol aj tri mesiace,no ako tak to slo....ex mala za 6 rokov vela partnerov,4krat sa stahovala kade tade,ale to je jej vec....posledne si vsak nasla partnera,ktory malemu robil zle,vyhadzoval ho na ulicu,vulgarne mu nadaval a matka sa prizerala...ked sa to partner dozvedel,popytal sa teda maleho,co vsetko sa tam dialo...maly sa tam bal vratit,ex nakoniec suhlasila,aby sme si ho vzali k nam...bolo to presne prveho decembra...potom sem do dediny prisla byvat aj ona,po tyzdni sa vsak opat vratila k tomu svojmu partnerovi...my sme tu malemu vybavili skolu aj vsetko.Podotykam,je prvak a ma uz tretiu skolu.A tu zacina problem. Odisla od toho partnera,zobrala si maleho na vikend a Silvestra k sebe.Dnes vsak oznamila,ze uz nam ho nedonesie.Podali sme papiere na sud,vo veci vsak konanie este ani nezacalo,takze plati rozsudok,ze dieta je zverene matke a my nezmozeme nic...ako teraz postupovat?ona bez hanby vsetky udalosti poprela,akoby sa nic nestalo...teraz mame zasa cakat,kym si niekoho najde a dieta vystavi na pospas osudu?ved ona byva kazdu chvilku inde...co urobit,ozaj len cakat a prizerat sa tomu?

mata128
autor
1. jan 2014

Nikto neviete poradit???

zita19
1. jan 2014

Zajtra ist na sud a poziadat o OKAMZITE vydanie predbezneho opatrenia (ci ako sa to vola). Nedat sa odbit, v pripadoch deti musia sudy jednat okamzite. A s tympto opatrenim ist pre dieta. Ak by robila problemy zainteresovat policiu a socialku. Musia sa zaangazovat a nedat sa odbit. Proste je to na tom aby ste sa nenachali od uradov odbit.
Ked nic ine vyhrazat sa mediami, kde zverejnite ich necinnost.
Toto nie je rada pravnika, ja som laik, v tjto sizuacii som nebola, ale to predbezne opatrenie som zaregistrovala ako moznu a rychlu cestu.

mata128
autor
1. jan 2014

@zita19 hej,predbezne ideme podavat....len maly je teraz tak naockovany matkou,co mu vsetko naslubovala,ze s otcom nechce ani rozpravat ☹

zita19
1. jan 2014

@mata128 to je tazka rada... Babicky nemozete "vyuzit" pre komunikaciu s malym? Alebo niekoho, ku komu ma doveru.
Inac velmi Ta obdivujem, nie vela mam sa zacne starat o blaho manzelovych deti z predchadzajucich vztahov. Drzim vam palce a hlavne nech pre maleho to dobre dopadne. Asi to bude sata vela sil ale dufam, ze to zvladnete pre dobro vase aj maleho.

mata128
autor
1. jan 2014

@zita19 on teraz je so svojou matkou u babky...,babka ich tam vsak potrebuje len pre peniaze,ex'ka jej totiz musi platit 250€ za to,ze tam s detmi byva (nase je len jedno,druhe ma s inym)....a ta babka ma na krku exekutora,preto tam chytro dceru aj s deckami stiahla,aby mala prijem...taketo spinavosti niektori ludia dokazu...pozri,keby som partnera tak nelubila,je mi to jedno,ale boli ma divat sa,ako sa snazil,behal,vybavoval a vsetko je zmarene

iwusik74
1. jan 2014

urcite podat navrh o predbezne opatrenie....vzor
http://www.centrumnadej.sk/uploads/images/vzory...

mata128
autor
1. jan 2014

@iwusik74 ideme navrh podavat zajtra...lenze aj to predbezne opatrenie sa vydava do mesiaca...ja si neviem predstavit,ze by mu zasa mala zmenit skolu...ved to je katastrofa

gumimaci
1. jan 2014

@mata128 Ahoj, skus si pozistovat viac o tych predbeznych opatreniach, ale myslim, ze pri detoch je to 7 dnova lehota. Su tu aj nejake pravnicky na fore, popozeraj v tej teme pravna poradna. Vela stastia!

mata128
autor
1. jan 2014

@gumimaci dakujem velmi pekne...

mata128
autor
2. jan 2014

Ja len nechapem,ako toto jedna matka moze pripustit ☹

majka99999
23. jan 2014

@mata128 ako sa dari? Podarilo sa?

mata128
autor
23. jan 2014

@majka99999 jeeeesus,moja,o tom by som ti mohla sloh pisat...cele zle,momentalne zije vdaka "rychlosti" nasich sudov opat s matkou...

majka99999
23. jan 2014

@mata128 ja len tak, ze som si to tu citala na Novy Rok, ze co mate nove... Vidim, ze nase sudnictvo nesklamalo.