Ako podať návrh na rozvod?

modroockalenka
4. mar 2017

Ahojte.

Verím, že to nevadí, že kvôli anonymite mám nový nick. Potrebujem podať návrh na rozvod, vedel by mi niekto s tým pomôcť, ako ho napísať a ako začať? Čo všetko je na začiatok potrebné? Máme 2 deti,1 je neplnoleté a 2 študuje na VŠ. Čo sa týka výživného, kedy môžem žiadať a v akej sume ? Manžel má príjem cca 1000€.
Vopred Vám ďakujem za pomoc 🙂

lenocka5685
5. mar 2017

Žiadosť o rozvod nazdes na nete a ak to staršie dieťa ešte študuje tak tiež má nárok na výživné ja som si hneď do žiadosti napísala sumu výživného ktorú by som chcela ale na súde hneď pri pojednávaní sme si to nakoniec dohodli môj ex zarábal cca 700€a odklepli mi sumu 125€ na jedno dieťa ale vždy sa ešte dá požiadať o zvýšenie žiadosť o rozvod stojí 66€

modroockalenka
autor
5. mar 2017

@lenocka5685 ďakujem za reakciu, skúsim niečo popozerať. Nemáš náhodou nejaký dobrý link na žiadosť o rozvod? A ako je to s tým návrhom na výživné, píše sa rovno do žiadosti alebo na samostatný papier?

lenocka5685
5. mar 2017

@modroockalenka ja som to šupla hneď k tej žiadosti o rozvod skús si len dať do guglu žiadosť o rozvod a podľa toho to upravia ako ti to bude vyhovovať ono ide len o to aby to bolo na súde to všetko sa aj tak bude preberať na súde

modroockalenka
autor
5. mar 2017

@lenocka5685 takže stačí napísať,že žiadam o výživné a nemusím písať ani kolko?

lenocka5685
5. mar 2017

Ja som si uviedla aj sumu ale ono to záleží aj od výdavkov a podobne na súd sa musí dokladovať príjem aj všetky výdavky a stoho čo ostane sa odráta životné minimum a podľa toho sa urcuje výživné ale ideálne by bolo keby sa dohodnete

monnr
9. mar 2017

môžem sa spýtat či si mám na súd zobrať aj právnika,aby ma tam niečo nezaskočilo?

lenocka5685
9. mar 2017

@monnr podľa mňa môžte teda ak sa z mužom neviete dohodnúť ale asi to bude zbitocnosti toho právnika by som riešila asi až pri majetkopravnom vysporiadaní čo sa týka súdu tak tam sa väz budú pirát prečo sa chcete rozvest a či sa to nedá ešte zachrániť ak máte malé deti bude tam aj kolizna opatrovateľka ťa zastupuje deti a ešte je možné že vás nerozvedu na prvý krát môžu vám navrhnut manželskú poradňu

monnr
9. mar 2017

@lenocka5685
No manželská poradna nám nepomože kedže moj manžel má milenku a straaaaašne je zalubeny a chce sa rozviesť. Chce striedavú starostlivosť ,deti maju 10 a 13 rokov.

lenocka5685
9. mar 2017

@monnr to aj u nás tak bolo že si našiel druhu ale malého som povedala že mu nedám a nakoniec sme sa dostali že ho môže mavatobcas cez víkend ale keďže jeho dráha mala tiež dcéru a to bol doslova satan a zlé vplivala na môjho syna tak som povedala že radšej nech príde k nám a tam je z malim alebo môže si ho zobrať ale len ak nebude v kontakte so stanom a tak to aj bolo ale dlho mu to stou jeho frajerkou nevydržalo😜 lebo žiarlila aj na to že chce byť z vlastným synom

monnr
9. mar 2017

@lenocka5685 aj ona má rozmaznaného jedináčika tak som zvedavá ako to bude zvládat odrazu mať tri deti. Ale nezobrala si ho naspäť či?

lenocka5685
10. mar 2017

@monnr no čo ti poviem asi dva roky sme boli od seba

lenocka5685
10. mar 2017

@monnr synovi to vôbec nerobilo dobeskoncil u psychológa ja som si tiež našla medzi tím iného partnera ale syn odmietal úplne každého tak som vzťah ukončila lebo moje dieťa je na prvom mieste no po mesiaci ako som vzťah ukončila som zistila že som tehotná a čudovala by si sa ako môj ex manžel sa nakoniec správa bola som prekvapená ex sa nasťahoval naspäť domov synovi sa stav polepšil a moju dcéru uznal za svoju správa sa k nej ako keby bola jeho keby syn nemá také šťavy ako mal tak mu nedovolím vrátiť sa späť ale asi každá matka svoje deti miluje nadovšetko a spraví pre neho všetko na svete aj keď to niekedy nedáva zmysel ale žijeme spolu a poviem že asi nikdy sme nefungovali tak ako teraz

lenocka5685
10. mar 2017

@monnr možno si niekto myslí že som sprostá že som zobrala svojho ex naspäť a žiť spolu len kvôli deťom nemá význam ale keď si človek uvedomí čo je preňho dvolezite a na prvom mieste tak vždy to má zmysel a keď vydim ako sa synovi polepšil zdravotný stav keďže bol na tom dosť zle tak to má pre mňa určite zmysle

monnr
10. mar 2017

@lenocka5685 no ved to je samozrejmé že do toho ti nikto nemôže hovoriť, deti sú pre nás všetko. Všetko dobré prajem a dúfam, že už nikdy nebudeš musieť riešiť takéto zlé veci. A ďakujem že si si našla čas a odpísala

lenocka5685
10. mar 2017

@monnr ďakujem aj ja prajem veľa úspechov a hlavne pevné nervy

petka131
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
laskamoja123
6. sep 2017

ten kolok staci vlozit len do obalky ci ako sa to robi,