Ako nastaviť výšku výživného?

mawiya
10. sep 2015

Čaute baby poprosím Vás o názor. Viem, že je tu veľa diskusií na tému výživného, ale väčšinou sú staršieho dáta. Preto by som chcela poprosiť také čerstvejšie info. Koľko pýtať výživné na mojich dvoch synov 11 a 14 roční - otec s nimi komunikuje tak raz za dva týždne telefonicky, nekupuje darčeky, neberie ich na víkendy, o prázdninách ani nehovorím. výživné by mal platiť momentálne 200 euro - ale platí len 170. Jeho čistý príjem je okolo 1200 eur. Žije len s priateľkou - cestujú, užívajú si život, no na deti mu "nevychádza". Mám požiadať o zvýšenie výživného? ak áno - koľko je taký štandard? 5 rokov som čušala - ani nenahlasovala za neplatenie, ale už pohár pretiekol. Ďakujem

pribinak
10. sep 2015

Celkom nerozumiem tvojmu postoju: aký zmysel ma žiadať vyššie výživne, jed si Id neho nevymáhal ani to ci ma určené teraz??
Ak nezaplatí 3x po sebe, idem na políciu a dám trestne, k exekútorovi môžeš ísť uz po mesiaci.

Ako vyrieši tvoju situáciu, ze ked sud aj navýši sumu, ale on nebude platiť a ty to nebudeš riešiť ?

Treba ísť najskôr na políciu, začať riešiť jeho podlžnosti na výživnom a potom si daj návrh na sud na zvýšenie výživného.
Odkladaj bloky za vyššie duny, ako sú krúžky, výbava fo školy, nákup obavy, lieky ci zdravotne pomôcky, vyčísli koľko stojí priemerne jedlo, hygienické potreby, energie pre deti.
Ak nemá žiadne iné vyživovaciu povinnosti, tak by som pri jeho prijme žiadala cca 130 a 150e
Držím palce

sissy27
10. sep 2015

najprv si predsa vyrieš dlžné výživné... a teda neviem - to je 200€ spolu na oboch synov alebo 200€ na každého?
čo sa týka výšky výživného - tak tam sa nezohľadňuje "koľko majú iní" ale potreby dieťaťa... takže si daj na papier všetky náklady, ktoré máš v súvislosti s deťmi (bývanie, strava, krúžky, poplatky v škole, poistenie, hygiena, lieky a zdravotné pomôcky, oblečenie, obuv, cestovanie do školy, kultúra, dovolenka, tábory, ...) a v pohode žiadaj minimálne polovicu z toho...