Ako napísať žiadosť o určenie výživného zo strany otca?

aninkaninka
27. apr 2022

Ahojte, ako napísať pripadne kde nájdem nejake tlačivo na vyplnenie, neviem sa v tom nejako pohybovať. VOPRED ĎAKUJEM 🙂

melanta
27. apr 2022

Žiadne tlačivo na vyplnenie neexistuje. Normálne treba spísať vlastnými slovami, že žiadam o výživné na dieťa v takej a takej výške. A treba vedieť zdôvodniť výšku. Čiže treba všetky náklady, mesačné (strava, krúžky) aj nepravidelné (rozpočítať priemer na mesiac - oblečenie, škola, lieky, at´d). Pretože súd môže zaujímať, prečo žiadaš takú sumu ako žiadaš a či je adekvátna potrebám dieťaťa.

aninkaninka
autor
27. apr 2022

@melanta ide skor o to, ze sa to taha, uz
iz dlho, manzelova byvala s tym, ze to posiela a nic, on prispieva pravidelne a samozrejme aj mimo to, no jej sa to mali, ona od neho pozaduje cca 1000 mesacne a to on ani nezarobi, to nehrozi, manzelmi neboli a okrem nej uz ma teraz mna a 2 deti, ziadost sme chceli podavat my, no stale nam jek pravnicka tvrdi, ze je tolepsie ked to urobi ona, no uz to zacina byt neprijemne, tojej vyhrážanie a pod

melanta
27. apr 2022

@aninkaninka 1000 eur? Zasmiala som sa. Môj muž platí na syna 900 eur, ale nejde to celé žene. Jej ide 400 eur a zvyšok na sporenie. Plus teda jej platí v lete dovolenku a malému kúpil byt. Tvoj muž požiadať o zníženie výživného, ak na to je dôvod. Pozor, to že má ďalšie deti a teba tým dôvodom zrejme pre sudcu nebude. Ak chce ona zvýšiť, nech rieši podanie ona. Môcť môže koľko chce. Ak muž platí toľko, koľko majú súdom určené a nie je ozaj smiešna suma, nech ho netrápi, čo ona chce a že sa vyhráža. Nemá sa čím vyhrážať, ak si on plní svoje povinnosti.

aninkaninka
autor
27. apr 2022

@cezpat ďakujem,to mám a mohlo by to stačiť