Ahojte, prosim ako napisat ziadost o rozvod, ked byvame zatial spolu v dome a mame 2 deti na ZS? Zhanam si podnajom a budem rada ak sa podari striedavka. Lenze musim ist byvat do najblizsieho mesta, kde mam aj pracu...u nas na dedine volny byt nieje...Ak vlastne chlapci neostanu pri otcovi, maju pekny vztah ( aj so mnou) maju dom, dvor, izbu, blizko skoly starku, ktora nam pomaha...ja by som ich vzala do mesta, neviem ci by chceli ist byvat prec, nestresujem ich s tym zatial...srdce mi to lame, nechcem byt bez nich. Vobec neviem ako mam postupovat...
@veronka1996 a ak takéto dôvody náhodou nie sú, tak nech láskavo zostane v nefunkčnom vzťahu 😉 čo si to dovoľuje byť proste len šťastná
@veronka1996 nie nic z toho nieje...
Normálne, že ziadass o rozvod, deti chceš do svojej starostlivosti. Určiť výživné. Ci zostaneš bývať u mami, ex, to je druhoradé. Kým vás nebije a nevyhana, tak do vysporiadania môžete žiť spolu. Nájomné mu budeš platiť, a aj keby nie, tak je to vaša vec. Ak s rozvodom manžel súhlasí.
@vyrovnanaosoba horsie ak bude chiet deti on...bojim sa ze to nebude take lahke...kazdopadne dakujem za radu
Tak potom jedine si nájsť najprv bývanie a hneď na to o rozvod a hneď upraviť styk s deťmi. Písala si, že detom necháš na výber, s kým chcú byť, neviem koľko majú rokov, ale mne by srdce puklo. Ak by chceli byť radšej s otcom. Jedine, ak by si bola ta, ktorá rodinu rozbila.
@vyrovnanaosoba nie nikto z nas nemame tretiu osobu...dovod nieje nevera..deti maju radi aj mna aj jeho..otec je dobry. Chlapci maju 9a 7r.
Predpokladám, že rozvod, ako to obvykle býva, je z dôvodu, že Tvoj manžel je alkoholik, domáci násilník, neverník a grobian. V takom prípade netreba veľa k tomu, aby súd pridelil deti iba Tebe bez ohľadu na budúce miesto Tvojho pobytu. Stačí len stručne spísať dôvody, t.j. alkohol, gambling, nevera, násilie.