Ako dlho trvá schválenie zrušenia o výživné?

sebastian2009
4. feb 2020

Ahojte mame taky problem manželou syn má 19 rokov nakoľko vystriedal niekoľko školy nakoľko chodil robiť do roboty robil na dohody nakoľko vymeskal každý mesiac proste nechodil do školy tak ho škola vylúčila nakoľko nemal záujem o štúdium manžel podal navrch na súd o zrušení výživného a chceme sa spitat ako ma ďalej postupovať teraz nevie ci ma naďalej platiť aj keď už nechodí do školy išiel na úrad práce. Keď súd môže prebehnúť aj za rok ako ró zvyčajne chodí ďakujeme za každú radu

pribinak
4. feb 2020

Pokial tvoj manžel nemá papier zo súdu, tak výživné na syna platit musí. Tak ako súd vydal rozhodnutie o výživnom, tak ho musí aj zrušiť.
Ehm, spýtať nie spitat, manželov nie manzelou

ruzasipova
4. feb 2020

@pribinak Tiez si ten text musela lustit pre to mnozstvo katastrofalnych chyb? 🙂

pribinak
4. feb 2020

@ruzasipova áno, ťažko sa to čítalo

sebastian2009
autor
5. feb 2020

@ruzasipova ďakujem ja viem mam preklep písané z mobilu a klávesnica mi tak slová skomoli ospradlnujem sa za preklep

klarissa25
5. feb 2020

Jasne keď podal návrh a súd mu to pravdepodobne schváli keďže syn nechodí do školy, platiť už nebude musieť

sebastian2009
autor
5. feb 2020

@klarissa25 ďakujem ale každý hovorí niečo iné že ma platiť výživné dokiaľ mu nepríde rozhodnuté zo súdu preto už sme s toho mimo a to súd môže trvať aj rok

klarissa25
5. feb 2020

@sebastian2009 no ved samozrejme, kým to nema sudom rozhodnuté že nemusí platiť tak by mal. Ale taktiež potom môže od teba tie peniaze vymahať s5

sebastian2009
autor
5. feb 2020

@klarissa25 ved to že od syna asi ťažko môže žiadať spetne keď nerobi a pri dnešných súdoch sa môže predĺžiť aj na viac ako rok

klarissa25
5. feb 2020

@sebastian2009 ak platí to vyživné tebe tak ho bude žiadať od teba nie od syna. No a ked nechodí do školy tak nech si robotu najde nie?

sebastian2009
autor
5. feb 2020

@klarissa25 nie lebo syn už je plnoletý tým pádom nebude platiť jeho bývalá a synovi dával výživné k rukom nakoľko ma 19 rokov a on si robotu nenájde len dohodu lebo on za 500 eur robiť nebude tak povedal.

miskooo1987
11. apr 2020

So skúsenosti predpokladám že by platiť nemal, nakoľko zanikol zákonný dôvod. Teda aspoň 10 rokov dozadu to tak prebehlo v blízkej rodine.

sebastian2009
autor
12. apr 2020

@miskooo1987 ďakujem už mu súd zrušil

miskooo1987
12. apr 2020

@sebastian2009 na toto si manželka vôbec nepamätá, pamätá si že prestal na ňu jej otec platiť hneď po štátniciach (teda od momentu kedy zo zákona prestala byt nezaopatrené dieťa)

sebastian2009
autor
12. apr 2020

@miskooo1987 manžel dal narh na súd a ten mu vyhovel aby mal čierne na bielom.