Ako dlho trvá rozvod a na čo mám nárok?

tomiovalucka
31. jan 2022

Rozvadzam sa s manželom s ktorím som žila 15 rokov žiadosť už mám podanu ale keďže čakáme na termín pojednávania a manžel mi nechce dať žiadne peniaze ako mam ďalej pokračovať na čo mám nárok. Viete mi niekto poradiť

solange7
31. jan 2022

@tomiovalucka ake peniaze? Neviem s cim mame poradit ked nevieme co vlastnite, ci mate BSM alebo nie. Ci si cely cas nepracovala a preto ti nechce dat peniaze. Popis okolnosti. Mate spolocny ucet? Si v nudzi ked ti nechce dat peniaze? Tolko moznosti... Nedokazem poradit ked pises vseobecne.

arasidka123
31. jan 2022

@tomiovalucka polovica celého majetku nadobudnuta počas manželstva je tvoja...s tým neurobí nič...

martinkatinka
31. jan 2022

Myslis vyzivne na manzelku?

liljana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fischka
31. jan 2022

preco by mala mat deti velke, stale moze jej muz mat vyzivovaciu povinnost voci detom, ak neviete poradit , tak naco pisete

fischka
31. jan 2022

ak mas deti, tak vyzivne na deti sa plati az po rozhodnuti sudu, dieta straca narok na vyzivne dovrsenim plnoletosti , nejde ale o jeho vek , ale o schopnost sa samo zivit, takze ak studuje, stale ma rodic vyzivovaciu povinnost

fischka
31. jan 2022

rozvod trva rozne, podla toho, ako bude muz spolupracovat, prip. aj nebude, ak sa dohodnete a dohodnete sa aj na vyzivnom, tak to ide rychlo, ak budete mat prietahy, tak samozrejme asi dlhsie, preto je dobre si veci dohodnut a spravne vyplnit, kym podate ziadost

fischka
31. jan 2022

Výživné: Už počas trvania manželstva možno podať návrh na určenie manželského výživného, pričom výživné má byť v takej výške, aby životná úroveň obidvoch manželov bola rovnaká. Návrh na určenie výživného možno podať, ak manželia spoločne nehospodária. Ak po rozvode manželstva nie je jeden z rozvedených manželov schopný sám sa živiť, môže podať návrh na určenie príspevku na výživu rozvedeného manžela, resp. manželky; možno ho priznať najdlhšie na 5 rokov. Výživné nemožno určiť, ak by to bolo v rozpore s dobrými mravmi. (Pre výživné na maloleté dieťa to neplatí.)

fischka
31. jan 2022

Ak máte zlú finančnú situáciu by bolo možné požiadať súd aj o nariadenie predbežného opatrenia na platenie výživného v nevyhnutnej miere (v rozsahu, aby ste vedeli svojej rodine zabezpečiť základnú starostlivosť). Súd o predbežnom opatrení musí rozhodovať promptne v rámci zákonom určenej 30 dňovej lehoty.Tente postup je možný aj v prípade ak sa chcete rozviesť. Podáva sa hneď s návrhom na rozvod.

mogaa
31. jan 2022

@tomiovalucka napíš sama aké peniaze očkakávaš.....BSM sa rieši až po rozvode.....vieš požiadať ešte počas manželstva na "výživné pre dieťa a výživne pre manželku s tým , že žijete v spoločnej domácnosti a manžel neprispieva ani na domácnosť ani na dieťa......nepíšeš koho je byt a či tam manžel žije s tebou a deťmi....v podstate ak s nepožiadaš o výživné na manželku tak ti nemusí dávať ani cent....

tomiovalucka
autor
1. feb 2022

@mogaa ahojte takže situácia je taka že žiadosť som už poslala v spoločnej domácnosti už nežijeme a počas celého žitia sním predomnou skrival peniaze a klamal ma a kvôli tomu ze ma dlhý tak ma účet zriadení na jeho sestru a keďže je živnostník ma aj zamestnaných ľudí tak zarába pekne peniaze mame spolu 3 maloleté deti a ja nepracujem

tomiovalucka
autor
1. feb 2022

@tomiovalucka žijem v podnájme s rodičmi a on je tiež v podnájme v inom byte on sa mi vyhráža tím že daňové si spraví na minimum a ze zruší zivnost aby nemusel platiť. Lenže ja mam jeho faktúry.a ešte ste písali ze si môžem požiadať výživné ešte pred súdom aj na seba? Kde sa mam s tím obrátiť

modry1985
2. feb 2022

@tomiovalucka a z čoho prosím ťa chceš živiť deti a seba ak nepracuješ ? Ak je živnostnik neočakávaj výživné z ktorého vyžiješ. V prvom rade si nájdi prácu , pretože netuším čo pred sudcom povieš ako chceš deti uživiť. V prvom rade musíš ty preukazať že sa o deti postarať vieš aby si vôbec deti dostala a až potom rieš vyživné.....aby sa ti to neobrátilo a on skutočne nepoložil živnosť ty sa zamestnáš a výživné na manžela si bude pýtať on.

tomiovalucka
autor
2. feb 2022

@modry1985 ja som nepracovala kvôli tomu že on nechcel a momentálne si hľadám prácu ale jak naschvál sme dostali korunu takže neviem riešiť nič takže neviem sa momentálne zamestnať on zarábal všetky naše spoločné peniaze a nechce mi dať

rachel978
2. feb 2022

@tomiovalucka moj ex tiez ma minimum na danovom.
Do navrhu na rozvod som vsak zahrnula ze ma vyštudovanu taku a taku skolu. Takze so svojou skolou vie zarobit tolko a tolko.
Cize jeho prijem za ma prisposobit jeho vzdelaniu a moznostiam na trhu práce.
Mne to sudca uznal lebo celkovo sa moj ex zamotal v tom kolko zarobi a kolko minie. Az z toho bol gulas a videl ze klame.

Ale rada urcite si hladaj prace.
Nespoliehaj sa nikoho ale hlavne na seba.

selena_luna
2. feb 2022

@tomiovalucka nechcel aby si pracovala to znie velmi manipulatorsky. Odkladaj si dokazy takejto manipulacie, komunikaciu sms spravy kde sa vyhraza ze si znizi dane aby neplatil... to vsetko ti moze pred sudom pomoct.ak budes mat jasne dokazy ze klamal tajil...

tomiovalucka
autor
2. feb 2022

@selena_luna taj ja mam všetky jeho faktúry koľko fakturoval koľko zarábal on klame štát na dlaniach aby neplatil veľké odvody ale on zarab veľmi dobre on zamestnáva aj ľudí a stoho ma ďalšie zisky a tie spoločne peniaze ktoré sú na jeho sestrinom účte neviem dokázať len to ze je spolu disponentom

liljana
2. feb 2022

@tomiovalucka Nepracovala si, lebo nechcel? A keby chcel, aby si skocila z okna, tak co urobis? Skocis? Vas rozvod bude este plny problemov.
Predtym vam to vyhovovalo. On sa nemusel o nic starat, ty si nemusela vstavat do prace. Teraz potrebujete dve byvania ...

ivkaivka9
2. feb 2022

Ak nechce platiť, skús navrhnúť striedavú starostlivosť. Nech vie, čo je to starať sa o 3 deti. Možno nakoniec aj zmení názor. A ty si normálne nájdi prácu, nečakaj že ťa bude niekto živiť.

selena_luna
3. feb 2022

@tomiovalucka myslim okrem faktur treba dokladovat jeho spravanie ku vam a vyhrazky

rachel978
3. feb 2022

@tomiovalucka moze sa stat ze ho udas a dopadne to este horsie. Touto cestou by som nesla.urobis problemy jemu ale aj sebe.

tomiovalucka
autor
3. feb 2022

@liljana láskavo nemaj blbé pripomienky keď nevieš čo vo veci bolo on chechcel preto aby som nerobila lebo celá starostlivosť o deti a domácnosť bola namne on okolo deti nepohol ani prstom doma nebol deň a noc ešte aj jeho som obskakovala a to že som nestavala do roboty ja som nevyspavala do neviem kedy možno som sa narobila ešte viac ako ti keď ti ma sedíš budem aj ja teba starám sa ešte aj o rodičoch robím po každom po deťoch manželovi a rodičoch tak račej nepíš.