Maminky, ako dlho ste čakali na výživné??ja už čakám od apríla a nič..stále nič....tak neviem ako to tu na SR chodí....ale asi by som mala podotknúť, že náš ,,otec roka,, býva v Írsku....ďakujem
@felinda - no tak vymahanie vyzivneho zo zahranicia asi bude tazky oriesok, hlavne kvoli urceniu jeho majetkovych pomerov, kludne ti moze vydokladovat nejaky mizerny plat 😖 Neda sa s nim nejako rozumne dohodnut? Asi som naivna, ze 😅
@felinda ja som sa ani nedockala mne na Michala vyplaca stat ,a kolizna opatrovnicka bola u nas este pred rozvodom,a ked som ziadala o nahradne vyživne.Prajem ti veľa sil a pevných nervov 😠 ,lebo ty to máš ešte k tomu ,,cez hranice,, ☹ Ja som sa sudila a sudila,behala po policii a prd mi to pomohla 😠 😠
@anjelicek26 nemôže vydokladovať mizerný plat, pretože robí v zdravotníctve na riadnu zmluvu a tam sa to hold nedá...viem, že má tak 2800 mesačne...dohodnúť??chcel mi dať 50e že na slovenské pomery je to až až 😀 magor 😀
@titkovamiriam a ta kolízna, čo bude u nás chcieť,,tak ja nemám peniaze na decko a ešte idú mňa vyšetrovať ako sa o neho starám???
@felinda - je uplne jedno, ze kde, zavisi to od platu. Moj drahy plati 1350€ vyzivne mesacne. Len on je normalny chlap a vie, ze tie deti potrebuju jest, obliekat sa atp.. tak neriesi a plati. Skus mu navrhnut nejaku reallnu sumu - 250€ by na zaciatok urcite stacil a pri jeho plate to vobec nepociti.
@felinda kolizna bude,,na tvojej strane,,neboj.Ona len zisti ako byvas,ta bola najmensi problem,na nahradne som musela lietat ako zlocinec po skole ako to ide synovi,potom potvrdenie od lekarky či sa staram o zrdravie-to že otec sere na deti roky rokuce neriesi nik.Ja som mala obdobie ked som aj rezignovala,hlavne ked ho zavreli na rok a doslo mi vyzivne 20 SK!!!na dve deti lebo viac v base nezarobil,potom som roky nerobila nic az ked sa dalo vybavit to nahradne som si povedala doprčic a prco nie 😠 😠 -je tu kopec tem a urcite v nich najdes aj moje prispevky pohladaj na fore
@anjelicek26 a ako sa počíta výška nevieš?? ja som požiadala o 150 na malého knižku..a 300 k rukám....tak som zvedavá..však ale ked si moze dovoliť dovolenky ..len nech si pekne zvyšuje životný štandard a malému opslal za 2 roky 3 mikiny a dvojo ponožiek 😀 skoro sme sa posr...li od toľkého šťastia 😀
@felinda presne kolizna je super ta bude na tvojej strane teba salen bude pytat ci ma o nu zaujem ci jej plati ci jej vola a navstevuje dieta atd...a jeho to iste toho sa neboj ja ked som bola u koliznej tak sme u nej bolo obaja a pocula som co vravi on atd...su zlate toho sa neboj
@titkovamiriam no a nieže tá kolízna povie, že malý má všetko tak mi dá minimálne výživné
@felinda - na slovensku neviem, u nas v nemecku plati düsseldorfska tabulka... vseobecne mozu vyzivne dat do vysky 1/4 jeho platu. Vyzivne nezavisi od toho, kolko zarabas ty, ci mate vsetko... ale od toho, kolko zaraba on.
však on ho navštevovať môže ale on chce nech mu ho ja donesiem do Írska jeho posledný extra nápad bol, že mi bude dávať 300e mesačne AK budem každý mesiac v Írsku aspoň týždeň....čo by nebolo až tak zaražajúce, ale ja za tých 300e sa musím dostať do BA na letisko, zaplatiť letenku mne aj drobcovy..a to mi už presahuje sumu 300e 😀 a za tie roky čo sme boli spolu som si nikdy nevšimla ten jeho zmysle pre humor 😅
@felinda - on je povinny navstevovat dieta - alebo preplatit cestu. Draheho baby su uz velke, maju 14 a 16, chodia vlakom a karticku - permanentku - na tuto trasu preplaca manzel. Ked ich dovezie autom, tak neplati nic, niekedy to ma proste po ceste (ich starky byvaju kusok od nas).
@anjelicek26 dobre a keď som si zariadila že zarábam 80e mesačne a žijem z úspor lebo si neviem nájsť robotu, ale keďže si ju hľadám, drobec musí chodiť do školky a keďže chcem aby svojmu bio otcovi rozumel musí chodiť do súkromnej s ang...to nebude problém, vieš nieže mi povedia, že mám prehnané náklady
@felinda nicho sa neboj nic take ti nepovedia ja mam pravnicku vysla ma na 300e ale ja mam iny problem ako ty moj sa o malu nezaujima ano nezavola ako sa ma nic okrem posratych 50e jej nedava nic a je dobrovolne nezamestany sam zrusil zivnost robil na cierno atd...teraz vraj nikde nerobi ale ja tomu neverim
@felinda - vravim u nas je tabulka a clovek velmi nespekuluje -taky plat = take vyzivne (s ohladom na vek deti). Plus naklady ako nove husle, okuliare, pocitac atp. idu este extra 😝 Ex a jej novy manzel zarabaju velmi dobre, a aj tak platime take vysoke vyzivne. Proste tabulka nepusti a to, co je prijem novej rodiny na oboch stranach nikoho nezaujima.. Uz sme to prestali riesit, proste to tak je a bodka.
@anjelicek26 hej moja len my sme na slovenku a mame ine zakony vyjeb...
@annyka241 - idealne asi podat priamo v irsku, tam sa s tym urady nebabru 😅
@anjelicek26 a co ma ist teraz do irska ona?a kopu love ?
@felinda to sa neboj!
@anjelicek26
@annyka241 no na SR mi povedali, že aj tak to bude riešiť aj irska strana..tak je to viacmenej jedno....akurát by som sa nedoplatila právničku...a to len 3 mesiace dozadu?to nieje bohvie čo....som sklamaná 😒
áno otec je zapísaný a bolo to podané začiatkom apríla 2012...júj čo aj my nemáme tabuľky?bolo by to ľakšie..ale myslím si , že keď mi to raz prisúdia tak platiť bude..lebo inak by mal bobky, že stratí robotu
@felinda - v tom linku pisu, ze to riesia zrazkami zo mzdy, tak nejake "nebude" asi ma smolu chalan...
@anjelicek26 hej akurát to študujem..ale on nieje čistý ir..on je prisťahovalec z azie 😅 a keďže už má irske občianstvo a celu rodinu v irsku, paradnu robotu, pochybujem, že by mal tu odvahu prestať platiť 🙂
a počula som niečo také, že má k nám prísť sociálka a prešetriť podmienky..to je žart nie??