Ako dlho ste čakali na rozvod a vyriešenie majetku?

6. dec 2024

Ahojte chcela by som sa opýtať, s manželom sme sa dohodli na rozvode. Keďže si našiel inú známosť, moja otázka znie ako dlho ste čakali, alebo riešilo sa vám majetok. Vlastníme spolu rodinný dom, ktorý si on necháva a mňa chce vyplatiť. No neviem ako dlho sa to bude naťahovať. A chcem, ako dlho vás manžel vyplácal?

macatt
6. dec 2024

Odporúčam vo vlastnom záujme vyjsť v ústrety, určite poznáš finančnú stranu manžela, či je schopný ťa vyplatiť v krátkej dobe, alebo za 10 rokov v splátkach..
Je to o dohode, pokiaľ sa dohodnete tak do roka, inak ťa môže naťahovať x rokov

panonia
7. dec 2024

Rozvod bol za mesiac od podania navrhu a vyrovnanie na dohode...U nas bolo 5 rokov

ina2405
7. dec 2024

Od podania návrhu do rozvodu mesiac, dohodli sme sa slušne ako ľudia, vyrovnanie dohodou asi mesiac po rozvode, podrobnosti písať nechcem. U nás nebola ani pani zo sociálky ohľadom detí zisťovať pomery, že z toho návrhu na rozvod sa jej zdalo, že to nie je treba. Už je to veľa rokov dozadu a obaja sme už dlho v manzelstvách.

caramellka
7. dec 2024

Rozvod bol 2 mes. od podania návrhu, majetkové vyrovnanie zatiaľ nemáme (8 mes. od rozvodu).

melanta
7. dec 2024

Manžel ťa vyplatí hneď. Ak nemá dostatok financií, existuje hypotéka s účelom vysporiadania BSM. Na tom trvaj, žiadne splácanie. Daj mu po rozvode v rámci dohody o vyporiadaní BSM 3 mesiace na vyriešenie hypotéky ak nemá peniaze a chce ostať v dome. Až po vyplatí bude dom iba jeho. Ak ti to bude splácať, budeš mať sťažené riešenie nového bývania. My sme podpísali dohodu o vyporiadaní BSM 2 týždne po rozvode, do mesiaca ma muž vyplatil a všetko sme mali vyriešené a prepísané.

damian85
8. dec 2024

Rozvod 2 roky a niečo , BSM ( 14 sekúnd ) - 10 sekund návrh čiastky 4 sekundy internet banking.

tulipanik12
8. dec 2024

Rozvod 6 mesiacov(aj to som si bola vydupať) a BSM sa na súde vlieklo 10 rokov !!!

autor
9. dec 2024

@melanta no on pracuje na živnosť, jeho čistý plat je 5 tisíc eur. To už je v čistom, lebo inak zarába 6 500 niekedy 7 tisíc kedy jak ale pod 5 tisíc nejde. On nesúhlasí s vyplatením nechce mi dát nič. Stále mi hovorí že ani nič nedostanem že si to nezaslúžim pretože on pracoval a ja som bola doma keďže sme mali dieťa. Bral si ma mladú takže som si ani školu nedokončila. Zatiaľ čo on má všetko školu prácu, dom.

majka99999
9. dec 2024

Dom ste nadobudli pocas manzelstva? Daval tam svoje peniaze spred manzelstva? Si na LV?

jarkap1
9. dec 2024

@autorka 😀 😀 no verim, ze si ruzumna a riešiš to pomocou právneho zástupcu. Toto ma pobavilo, ze nechce ti dat nic..

vler
10. dec 2024

Ako dlho trvalo manzelstvo? A Ty si nepracovala cely cas co ste boli manzelia alebo len urcitu dobu?

autor
10. dec 2024

@majka99999 áno dom sme nadobudli počas manželstva a je tam moje meno 1/1

autor
10. dec 2024

@vler manželstvo 4 roky nepracovala som vôbec on si ma zobral ako 16 ročnú je odolná starší 5 rokov

dadis
10. dec 2024

Rozvod trval takmer 3,5r od podania, majetkove - zatial cca rok dohadovania a vypisovania, aktualne je bsm na sude. Trvat to moze roky vraj 🤷‍♀️

dadis
10. dec 2024

Ked sa do 3 rokov po rozvode nedohodnete/nedate na sud, tak automaticky vlastnictvo domu prejde z bezpodieloveho na podielove. Kazdy bude mat polovicu domu. To snad ani on nechce. Ak este nie ste rozvedeni, netreba to zatial riesit, riesi sa to hned po rozvode.

majka99999
10. dec 2024

No a peniaze male odkial, vlozil tam nejake svoje alebo mate 100 % hypo alebo nieco ty/rodicia?

autor
10. dec 2024

@majka99999 svoje nasporené. Nemáme spoločnú žiadnu hypo áno pôžičku. On má jednu pôžičku ešte s pred manželstva ostáva mi tam doplatiť 2 tisícky

majka99999
11. dec 2024

No, bude sa prihliadat urcite na to, ze to su iba jeho peniaze, darmo si na liste vlastnictva, moze argumentovat, ze dom kupil za 100tis. svojich a teraz ma hodnotu trebars 120tis. Tak ti da 10 tis. (Je mi jasne ze domy stoja viac).