Dobrý deň
Uz sme rozvedený BSM ešte nebolo .
Skúšame dohodu?viete poradiť čo je lepšie?ci do toho ísť alebo sa dohodnúť?
Mame ešte hypotéku.byt je môj nadobudnutý pred manželstvom.
Hypotéku platil ex cca 15 rokov .ja oststne deti škola.. škola oblečenie a pod.
Hypot.by uz bola splatena ale pred 2rokmi sme ju navysli a kúpili veľké auto.
Teraz ale ja chcem nech hypo ide len na mňa..ja ju budem splácať ešte 7rokov .
Jeho by som mala vyplatiť z tých 15rokov co dal do hypo cca 40 tisic pol .teda 20tis mu mam dat ..s bytu nič nechce
aj tak som to kupovala ja čo priznal a sú tu deti ..
Ale chce obe auta...ôk dám mu ich ...ale ja budem ešte jedno stale splácať. Nevadí...myslíte že keď mu dám 10 tis.obe dáta jedno 2000e druhe 10 tis. Bude to adekvátne?
@dadka1997 tak to on navrhol a neviem co robiť?nechcem byť mrcha co mu nič neda ...ale on si našiel milenku....a najlepšie bolo aby išiel preč....a auta pýta stále....na jednom nechodím vôbec....jedno je malé hlavne koly deti a to ho nezaujíma..tak pre pokoj by som mu to radšej dala ....aj keď sú obe naše. ...
Isla by som sa rovno poradit s pravnikom, teraz hlad na seba a na deti a auto predsa potrebujes aj ty s detmi.
Prečo mu chceš všetko dať? On dostane dve autá, 20 000 a tebe ostane byt s hypotékou to sa mi nezdá fér ani omylom.
Rozhodne uzavrite dohodu... Oslov právnika, poradí ti, či je takýto návrh v poriadku a najmä vám ju spíše tak, aby obsahovala všetky potrebné náležitosti... A ešte si over v banke, či bude možné prevziať hypo iba na seba...
Byt je tvoj, brala si ho na hypotéku? A po svadbe ju platil ex? Čiže spolu ste ju platili. Nie ex, lebo po svadbe je všetko spoločne, teda účty, nie byt.
O deti sa staráte dvaja, o účty dvaja. Je úplne jedno, či z jeho výplaty, či z tvojej.
Takže polovica zo zaplatenej čiastky úveru. Keď ste zobrali úver napríklad 30tisic, zaplatili ste 20ticic. Tak 10tisic by si mu mala dat, ale bez áut.
Keď chce auta, tak nech si zoberie ten zvysny úver na seba a nech si platí auta.
Nedávaj mu nič len tak. Nie je to jeho, je to vaše.
Alebo nech ti vyplatí zvyšok hypotéky. Tak mu môžeš dat auta keď ich tak veľmi chce
20tisic mu patri, ak je to polovica zaplatenych splatok hypoteky, auta na polovicu, ale zvysnu hypoteku tiez na polovicu- teda ak si ju nechas, polovicu sumy z nej si odrataj od tych 20tisic.
No a čo, že on navrhol takú blbosť? Ty si platila deti a zvyšné veci, , z toho ti dá hádam tiež polovicu, nie? Daj protinávrh. On si odíde s milenkou, tebe ostanú deti a on si bude užívať. A ty budeš platiť ďalej ako murovatá? A druhé auto dá hneď milenke, no paráda. Dúfam, že výživné máte tiež dohodnuté?
@bmolko vyzivne dohodnuté.....on vodicak ani nema ...2x mu ho zobrali za alkohol....a teraz ešte 3/4roka pokiaľ mu ho vrátia takže auta bud predá alebo dá jej.....noo to sú skôr nápady tej jeho....
@bmolko apropo ani nevie do ktorej triedy deti chodia....
Rozvedený 2x
4 deti ....
Dúfam že sa už nerozmnozi ....
Na súde nevedel ani dátum narodenia syna ....kolízna len pozerala.....tak to musíme vymyslieť inak...najradšej by som sa dohodla ....lebo súdoch už nechcem chodiť
kolko ste od rozvodu? Dohadovat sa mozes mimosudne este 3 roky az potom pride sud. Na tvojom mieste a v tvojom záujme daj protinavrh on ta potom zase navrh a tak dalej, neboj ustupi postupne z niecoho. Zatial mozes uzivat auto atd. Moj ex mal tiez najprv 7-8 blbych navrhov, jeden bol, ze si necha obidva nase byty a mne da taku smiesnu sumu,ze by som za za to nekupila ani slamenu budu v Afrike... a ked sa blizilo prve sudne pojednavanie, tak ustupil. A auto som v case rozvodu prepisala na otca, skuter na dospelu dceru...Hadam nechces aby sa vyvazala na tvojom aute jeho milenka?
No to je pekne ze chces mat klud ale mysli aj na teba, hlavne sa raď s pravnikom, a vsetky papiere ohľadom uveru a co kto dal do toho domu...
@milanm12 na polovicu z bytu ktori nadobudla pred manzelstvom ?? Fakt ma na to narok, nežartuj .. môže mat narok max na to, čo do toho bytu vlozil... a kde je spravodlivost ? On si vezme 2 auta v hodnote 10000 a 2 000 a +20 000 a jej ostane hypoteka a deti .. no sveta žit sa mu bude ..
Tak rozmýšľaj
@dadka1997 kto spomína polovicu bytu ? Ja som napísal, že nárok má. Na čo už musí určiť niekto iný ak sa nevedia dohodnúť. A neviem o akej spravodlivosti hovoríš. Deti sú jej tak ako jeho a opačne. Nehraj sa na jednu z tých chuderiek ktoré si myslia že keď sa s nimi ide niekto rozviesť tak má chlap odísť z holou riťou.
@milanm12 ja som sa rozviedla sním....nie on somnou ..
A ty si isto ten co deťom aj periny zoberie lebooooon kúpil....
Je úplne jedno kto sa s kým rozviedol , je úplne jedno komu ustali deti. BSM je niečo úplne iné. Zobrať kalkulačku a počítať , dohodnúť sa. Pretože ak do toho zapojíte súd / právnikoch a i , obom Vám ostane holá riť.........pri vysporiadaní je ešte dôležitejšie dohodnúť sa ( myslím z finančného hľadiska ) ako pri samotnom rozvode a určení starostlivosti........
Ale prečo sa vyhovárať na deti ? Deti s tým nemajú nič spoločné. Ak chces aby boli deti u teba tak im treba nato zabezpečiť podmienky. Ak nie môžu byť aj u otca, v dome, s hypotékou a ty si môžeš zbaliť 2 auta, 20000 a ísť. Ale aha, to už by tebe zasa nevyhovovalo.
@milanm12 ty si dost úbohý?co sa ti stalo?
Mne sa nestalo vôbec nič ani si nikoho nezastavám. Len sa pozri na situáciu aj z opačnej stránky nie len z tvojej.. len to bohužiaľ vy vo väčšine prípadov neviete.
Za mňa 20tisíc a malé auto.. druhé auto splácaš a to čo sa už splatilo, za to má to malé auto..
@milanm12 tak to si na veľkom omyle, byt nadobudnutý pred manželstvom, hoci len deň pred tým, patrí tomu, kto ho kúpil, či na hypotéku, či za vlastné. Druhému z manželov patrí len polovica splatenej čiastky úveru do rozvodu. Keď stihli zaplatiť celý úver, tak z celého od svadby. Keď polovicu, tak polovicu z polovice...
Ani teoreticky nárok ani prakticky nárok nemá 😄 z holou riťou neodíde, zostanú mu deti, na ktoré musí platiť 🙈
@milanm12 ak chlap prišiel s holou riťou, nech aj odíde s holou riťou. A presne tak je to aj naopak, to len ty máš asi nejaký komplex. Autorka, ty mu chceš dať polovicu za splátky hypotéky a on ti tiež dá polovicu za to čo si minula na domácnosť a deti? Veľké auto predaj a splať si radšej hypotéku. Pomôže ti to.
@vikiki29 Na polovicu splatok hypoteky na jej byt narok ma. Ak vsak brali dalsiu hypoteku na auta..tak tu by som sa s nim vobec nebabrala. Pol na pol. Ale na polovicu aj zostatok hypoteky.
@milanm12 ze byt sa pocas manzelstva zhodnotil je fakt, ale z tohoto zhodnotenia pan exmnazel narok na podiel nema. Nic mu nebranilo si zabezpecit vlastnu nehnutelnost. Tak to tu roky radime aj zenam, ak idu do manzelstva bez majetku.
Byt je tvoj hypo spoločná, veď byt ti ostane aj s hypotekou, prečo by si ho mala vyplacať? Veď tam aj on býval .. a auto, ktore ty budeš splacat v hypo je tvoje, lebo mas hypo ti ostane..
To by čo bolo, on si odíde s dvoma autami aj s peniazmi dovi dopo.. ako vazne ?