Ako často sa stretáva otec s vašim dieťaťom?

wildcat
21. feb 2011

Viem že podobná diskusia už existuje, aj som ju čítala ale nikto tam presne nepíše ako rozhodol súd o stretávaní s dieťaťom. Mám pol ročného synčeka a idem sa rozvádzať. Viete mi povedať ako často súd stanovuje stretávanie s malým dieťaťom? Otec by ho chcel aj na noc, ale malý neprespí celý noc, často sa budí, tak by som mu ho nechcela ešte dávať.

gumimaci
21. feb 2011

Ahoj, no urcite trvaj na tom, aby s nim bol iba cez den, kym je takyto malicky. Mam tiez polrocne babo a neviem si predstavit, ze by bol cez noc bezo mna. Okrem toho mozes na sude ziadat, aby si bola pritomna pri prvych navstevach... dieta sice tatka potrebuje, ale zatial potrebuje viac teba.

miika
25. feb 2011

Ahoj, tvoj syncek nie je uz kojeny, ze si ho planuje muz zobrat aj cez noc? Su otcovia, ktori dokazu hravo zvladnut tak nakrmenie umelou stravou, tak pomojkanie ked dieta place, cize ak je to "vzorovy" otecko, nemal by mat ziaden problem aj ked sa dietatko budi cez noc.
Ide tu vsak o nieco ine - ja si neviem predstavit, ze by nejaky sud nariadil aby tak male dietatko nemalo stabilny rezim a jednu domacnost a miesto kde zije - v tak malom veku, a aby pendlovalo medzi rodicmi uz od 6.mesiacov...

Moj manzel je typicky vzorovy otecko a viem ze by trpel ako kon keby nebol so svojimi detmi dlhsiu dobu, cize rozvod by ho znicil a urcite by tiez ziadal aby sa mohol stretavat s detmi co najcastejsie. Ja mam napr. prve dieta s muzom, ktoremu bol syn uplne ukradnuty a uplne mu postacoval jeden den raz za dva tyzdne, aj to ho k tomu nutila skor jeho priatelka, ako jeho vlastne nutkanie vidiet sa so synom. Tvoj manzel je asi z ineho cesta, treba mysliet aj na to, ako sa citi ten muz, ak nie je so svojim dietatom. Ty sama vies najlepsie posudit aky je otec a ci sa vie postarat a do akej miery to bude pre dieta traumou ak bude s nim napr. aj cez noc a ked tam nebudes ty. Ale vtedy by to zase bola hlavne trauma pre teba samotnu, ze? No je to tazke...pre vsetkych troch, nezavidim vam.

luccija
25. feb 2011

podľa mňa tak malé dieťa nedovolia dať otcovi na noc.Pokiaľ viem aj toľko zatracovaná striedavá starostlivosť môže byť až pri vačších deťoch.Ak dobre chápem ešte nie ste rozvedení nelám si s tým hlavu súd rozhodne.Nie je teraz dôležité čo chce otec.

livka299
25. feb 2011

Tuším až od dvoch rokov, poprípade do času, kým je kojené. Ja našťastie taký problém nemám, môj ex sa o ne nezaujíma dokonca nereagoval ani na sms ze sme mali autonehodu a ani keď sú chorí. Takže o to mám to lepšie. Našťastie mám partnera, ktorý ich berie ako svojich, dokonca riešime už aj otcovstvo. Samozrejme ex je šťatný že nebude musieť platiť výživné...

wildcat
autor
26. feb 2011

na mojom budúcom ex je najhoršie to že ho v noci je ťažko zobudiť aj ráno. Sám sa na budík ráno nezobudí. A ja som už naučená že malý sa len pomrví v postielke a ja sa zobudím. Už ho nekojím ale v noci niekedy aj 2x papá UM. Takže toto by otec malého určite nezvládol. Ved dúfam že sa rozumne dohodneme ako často si ho bude brávať. Ale že by mu bol dobrým vzorom, to určite nie. Býva u svojej mami a tá svojim deťom v 2. mesiaci dala šlahačku a v 4. mesiaci segedín tak sa bojím čo by mu tam dávali jesť.

livka299
27. feb 2011

@wildcat 😕 uff sila, ale predtým matky tak nedbali na takú výživu ako my. Neboli usmerňované ani lekárkami, nemali internet...mne detská lekárka (ktorá bola ešte aj moja detská) kázala deťom dávať od pár mesiacov džúsiky a šťavičky tak ja že dobre, dobre ale myslela som si svoje...

livka299
27. feb 2011

@wildcat skús sa s bývalým nejak normálne porozprávať, nech príde k tebe na pár hodín za malým a časom...

wildcat
autor
27. feb 2011

veď uvidím ako sa dohodneme, lebo on každú chvílu mení názory...

jana_rybka
28. feb 2011

@wildcat Ahoj, pokial viem, tak nas sa sudca spytal, ci chceme aj urcit stretavanie sudnou cestou alebo nie. Ja by som sa pri takom malom dietati nebala, ze by mu ho dali aj na noc. Ale urcite by bolo lepsie, keby sa ti podarilo s ex nejako dohodnut. A ked tak meni nazory, tak skus ist na neho tak po dobrom, ze to nebudete riesit cez sudnou ale dohodnete sa a ze to bude pre neho aj vyhodnejsie, lebo nebude mat pevny termin a bude sa moct stretavat, ked mu to bude vyhovovat a bude mat cas. Som zvedava, ako vam to dopadne. Drzim palce.

wildcat
autor
28. feb 2011

To som mu hovorila že nieje dobré presný termín, všelijako robí tak má vždy iný deň volno. Tak uvidím. Ešte nemáme termín rozvodu.

flower2
24. feb 2013

@miika ahoj pri citani tvojho prispevku minapadlo, c sa ex neyacal yaujimat ked bolo dietatko vacsie... pretoye u mna je to na zaplakanie, roychod pret lebo otec na maleho kaslal, v noci nevstal, chodil sa vyspat k mamicke.. a proste ked som dokoncovala skolu a mala to najtazsie vtedy ma nechal samu... dieta malo pol roka kedy sme sa rozisli, ja som jednoducho nevedela zniest ako sa k malemu spraval....mal 2 mesiace a osopil sa na mna ze ak ho budem brat na ruky ze si ho mam vychovavat sama, vraj ho rozmaznam, o si ho nikdy nepomojkal.... vzdy prevladali konicky zaluby..... ako rodina a dieta.... a tak som od pol roka so synom sama.... ale hups, syn ma 2 a pol roka a on si zrazu zmyslel ze ide byt dobrym ockom.... chodi raz za 2 tyzdne a maeho si postupne obmotava okolo prstu.... samozrejem je si dobre vedomi ze dieta si pamata az od 3 -4 rokov, takze vyhrazky typu ze potom ako sa bude snazit a atak.... samozrejem nezavola ako sa ma ani sa nezaujima ci je zdravy, pride mi to ako na oko aby ho dieta poznalo ked si nahodou zmysli ze sa bude riadne starat....

flower2
24. feb 2013

@wildcat segedin v 4 mesiaci? moj ma 2 a pol roka a este stale solim menej a obedzujem celkovo koreniny.... segedin prvy krat jedol az ked mal 2 roky aj to som sledovala ako na kyslu kapustu zareaguje.... u 4 mesacneho babatka si to neviem predstavit.....

martinka254
24. feb 2013

Dobrý deň, veľmi sa ospravedlňujem, že Vás otravujem, ale mám na Vás obrovskú prosbu s takým malým srdiečkom, že mi pomôžete. Som študentkou na vysokej škole Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v odbore sociálna práca. Som v poslednom ročníku, takže pracujem na svojej diplomovej práci (dotaznik je určený pre rozvedených). Viem, že Vás s tým pravdepodobne obťažujem, no ak by ste boli ochotní mi vyplniť dotazník veľmi by ste mi tým pomohli. Dotazník je anonymný. https://docs.google.com/forms/d/1zBtxoq4BzrrnOu...

kinlly7
15. mar 2013

@martinka254 odpovedala som,mala som čas 🙂