ahojte dievcata, s manzelom sme sa odsudzili, nejdem to tu velmi rozpisovat, ale obaja sme sa rozhodli ze najlepsie pre nas bude rozvod. Podat ziadost mam ja, kedze som na materskej a bude to lacnejsie (zaplati to on).no chcem sa opytat, ake vysoke vyzivne mozem vysudit ked moj manzel ako autobusar zarobi okolo tych 900 - 1000 eur, no na zmluve ma ani nie 400, ked byvame v byte mojich rodicov a po rozvode tu budem dalej zit s mojim synom, cize budem musiet platit najom a veci s tym suvisiace, kedze on bol sikovny a svoj byt a auto ma napisane na jeho "mamicku" ... na vyzivnom sa dohodnut nevieme, respektivne nechce, kedze vie ze sud mu vzhladom na jeho plat (cca 400 eur) neurci vysoke vyzivne...dik za infosky 🙂
@petkovamama bude to tqazke obdobie, pocitam tak s maximalne 50 eurami ze to co mi da navyse je len jeho dobra vola 😉 ...dakujem pekne za radu 🙂
@scoobinka nuz, pekne si zober vsetky doklady, ktore dokladuju tvoje vydavky a hlavne vydavky na dieta, poplatok za skolku, popripade aj blocky za oblecko, plienky... Ten zvysok mzdy , co nema v zmluve, ma ako diety, ci mu ich vyplacaju len tak nacierno? Ak to ma ako diety, je to oficialny prijem a kludne navrhni 250 euro, pokial to dostava na cierno, tak 150, aby to aspon 100 priznali.
ALE! Kazdy rok si opravnena podat navrh na zvysenie vyzivneho, lebo dita je uz vacsie, potrebuje nove oblecenie, naroky na vyzivu dietata stupli..a blabla..cca v 90% to sudy priznavaju!
No a este sa na sociake popytaj, ci by ti vyslo, ked poziadas o vyplacanie vyzivneho na seba../teda neviem, ci mas len matersku, alebo aky este prijem/
@petkovamama sorry, ale ty si si preco nepodala uz davno navrh na zvysenie vyzivneho..13 rocny chalan ma predsa uplne ine naroky a potreby ako babatko, isto potrebuje pomocky do sloky, prachy, ak plati dake kruzky...a kludne tam slahni aj 250 eur...aj ked ma nizky plat, to je jeho problem, ale na 100% mu vyzivne po tolkych rokoch zvysia!
@scoobinka ...ak vieš zdokladovat na súde , že mu tých 900-1000 eur chodilo pravidelne na účet.....vyrátajú ti z nich .
Ak ste nemali spoločný účet a vieš ža chodili na jeho, žiadaj súd nech vyžiada z banky všetky výpisy za posledný rok.
ak mu nechodili na účet snaž sa dokázat , ža ste taký príjem mali....spočítaj nájomné nakupy, poplatky ,ale aj napr maily...
Ak by nič z toho nestačilo snaž sa nájsť na nete pracovné ponuky na podobnú prácu aj s príjmom , a argumentuj tým , že si môže nájsť rovnakú prácu s vyšším príjmom.....alebo vyhladaj brigády a povedz , že kedže sa o dieta nestará osobne, môže pracovat ešte popri zamestnaní ....
@victory1
@mirica dievcata dakujem za pomoc, no moj jediny prijem je rodicovsky prispevok plus pridavky, jemu by som mozno aj vedela dokazat kolko zarobi, kedze vyuzival moj ucet na ktory si ukladal peniaze ktore dostal naruku (cize nacierno)...respektivne bol to jeho ucet na moje meno a tak som si vcera vytlacila vypisy za posledne dva mesiace, kde vidno ake sumy uklada...no chce ten ucet zrusit a kym bude sud moze povedat ze uz take peniaze nezaraba...je to o hubu
@victory1 tak lebo unas je to trochu o inom.ma aj dalsie dieta na ktore plati vyzivne a taraz je znova zenaty a ma dalsie dieta.a navyse,uz ma nebavi chodit po sudoch a dotahovat sa s nim.mame kazdy svoju rodinu a ja budem rada ak sa postara o tu co ma teraz.moj syn ma uzasneho otca /MM/ ktory je jeho otcom jedinym ktoreho kedy mal a poznal,maleho brata a rodinu a ja ho nebudem vystavovat sokom.a jedine moje prianie je ,aby mal dobre vysledky v skole a studoval co najdlhsie aby aspon tych 50 eur musel posielat.
@scoobinka vevrtaj sa v jeho prijmoch.urcite by sa ti zislo aj viac,ale ked pojdes proti nemu zatne sa,takto mas sancu,ze sem tam ti da aj viac.je to o hubu to mas pravdu.
A koľko je ochotný platiť on? Čo navrhuje?
Podľa mňa si stále bolo najlepšie nejako rozumne sa dohodnúť.
@petkovamama
@wena baby, neda mi viac, dohodnut sa nechce povedal ze to necha na sud, pretoze si je vedomy ze sud mi vela neda
@scoobinka to nie je pravda....vytlač všetky výpisy za čo najdlhšie obdobie.......sudcovia sú veľmi zlý na otcov, ktorý robia na čierno a chcú sa vyhnút plateniu na deti 😉 .......
ešte jedno , nečakaj na rozvod v takomto prípade....podaj si návrh na úpravu práv a povinností k dieťatu do rozvodu....vtedy zvykne súd vytýčiť prvé pojednávanie do 1 mesiaca....a tam mu už nepomože nič....
@petkovamama ...toto je zlá rada , vzhľadom na to , že on sa už zatol, jediné čo by mohla skor spravit , je že mu úkáže výpisy a povie , že ak sa nedohodne minimálne na 200, EUR ...tak to zdokladuješ na súde, a vtedy mu bude hrozit ešte aj stíhanie z úradu práce a daňového úradu
ja som to podobne mala ešte pred 9 rokmi s bývalým....mal firmu s 0 ziskom ....sudkyna mu rovno povedala, že by firmu určite nemal , keby z nej nič nemal.....a šupla mu výživné 5000 sk ( vtedy ..teraz 166 EUR)...presne tolko čo som žiadala.....a to bolo v DS , kde teda platy v tom čase neboli ktovieaké....
@mirica a vyhodia ho z prace a nebude mat nic,to je dobry napad.
@scoobinka Pokial sa neviete dohodnúť nedohaduj sa s ním, chod na sociálku tam podaj žiadosť, oni Ti pomôžu a poradia, daj si tam vyššiu čiastku akú požaduješ na výživné aby mal sudca poprípade z čoho skresať. Ja ked som sa za výživné súdila s bývalým tak so mnou nekomunikoval , zašla som na socialku tam mi povedali že kolko žiadam výživné, no čože som ja vedela kolko mám pýtať vedela som že ženy na jedno dieťa niektoré berú po vtedy ešte 1000 sk. Poradili mi dať čím viac napísali 5000 sk a tiež povedali že aby mali z čoho skresať. Vedela som že bývalí zarobí tiež dosť penazí ale na papier dostaval len základ a to doniesol aj na sud. Nakoniec mu to nepomohlo a sudca mu nasúdil celých 5000 sk na dceru. Vlastne na sude mi dceru zastupovala kolízna opatrovníčka zo socialky a tam sa povedali všetky výdavky ktoré som na dceru mala. Dcerka mala vtedy 2 roky a ja som bola s nou na MD.
A ešte som zabudla nečakaj do rozvodu kludne chod už teraz, ja som to mala tak že on od nás odišiel koncom januara, a hned som vo febr. išla na socialku a mali sme sud hned na další mesiac. Rozvod sme mali až v auguste.
@mirica
@petkovamama
@andy09 DIEVCATA,DAKUJE este raz pekne, pojdem si to teda povybavovat na tu socialku, dufam ze bude vsetko dobre...drzte mi palce 🙂
@scoobinka ahoj.prveho syna mam z predchadzajuceho vztahu a vyzivne bolo unas na pretras velmi dlho.kedze tiez nema velmi vysoky plat sud mu odklepol 50 eur.bolo to uz davno syn ma 13 rokov,ale aj tak.tu unas velmi nepochodis.nerad sa snim o vyzivne,chod na socialku a podaj si ziadost,napis si co najvissie,ale zas to velmi neprezen,aby mali z coho stahovat.nedaju ti kolko si vypytas,ale ked budes chciet viac,tak ti budu mat s coho stiahnut.ked sa rozvediete ostane to na tebe,tak aj teraz to vezmi do vlastnych ruk.a na nicom sa nedohovarajte ustne,maj vsetko podlozene papierom,lebo potom ti povie,ze to nie je pravda.niekedy je to dlha tahanica.