Kocky,jedna znama chce zatial este pred rozvodom od manzela vyzivne na 2 rocne dieta 800 €,ona byva u rodicov,je na rodicovskej dovolenke,dieta je zdrave,cize ziadne specialne vydavky...on je SZCO,hruby plat ma cca 1000-1200 €,niekedy len 800-1000...podla vasich informacii,skusenosti,kolko maximalne jej asi daju?
Nie a urcite jej to aj sudca vysvetli. Niektory sudcovia taketo nafuknute vyzivne aj neradi vidia, lepsie je si vzdy nadhodnotit, al e800€ z 1000€ v hrubom? ako SZCO viem, ake odvody mesacne musim platit a kebyze som na jeho mieste, tak s tym rovno seknem. Bude "rada" ak dostane 200eur, a to bude mat oproti inym matkam "kralovske. Ako tu bolo pisane- zalezi aj na ich zadlzenosti, ci byvaly nieco splaca, ako ma poriesene byvanie atd.
Neviem, koľko dostane, ale 800e môže snívať a keď muž je SZČO tak sa jeho príjem bude asi počítať podľa daňového priznania, čo môže vísť, že zarobí aj 200e mesačne v čistom, ak bude mať dosť nákladov a je šikovný v účtovníctve.
znama asi pozerava sudnu sien 😀 tam padaju taketo sumy na vyzivne ...urcite nie
otazka je, kolko realne zarobi, nie to co ma na papieri... 😉 a uplne najrealnejsie to, co mu vie ona dokazat, ze ma naviac... Myslim, ze ked dostane 150 eur, tak moze byt spokojna..
Tiež si myslím že to žiada dosť vysoké výživné-to by'musell mať podstatne vyšší zárobok a dieťa nejaké vyššie finančne nároy-nakolko aj tu sa často spomína že si musia matky obhájiť na súde každé jedno euro čo matka žiada pre svoje dieťa-tak silne pochybujem.
Ale v podstate jej prajem aby jej to vyšlo a jej dieťatko si tie peniaze aj hodne užilo 😉
prva vec: zalezi, ci bude otec suhlasit- co si myslim samozrejme, ze nie..druha vec: zalezi od opodstatnenych nakladov otca dietata/opodstatnene su vydavky na byvanie, hygiena, strava, cestovne/ tretia vec: zavisi od sudcu, resp.sudkyne /dve sudkyne v dvoch takmer rovnakych pripadoch rozhodli uplne inak.. ta jedna sudkyna urcila vyzivne 70eur na skolopovinne dieta-co su vacsie vydavky z platu650eur a druha sudkyna jeho susedovi s rovnakymi nakladmi na byvanie a cestovne za pracou urcila na rocne dieta 150eur z platu 700eur/ je to individualne.. Ale osobne si myslim, ze viac ako 300eur nedostane.. a zalezi aj od toho, ci vlastni nejaky majetok, priklad RD, byt, auto - vtedy je vyzivne vyssie... takisto, ci nema inu vyzivovaciu povinnost.