Dobrý večer. Chcem sa spýtať mamičiek ktoré sú slobodne. Koľko dostávate od bývalých partnerov vyzivne na 9r deti? Ja dostávam 200e ale v tom je aj na benzín co vozím dcéru k nemu to je 16e krát 4 mesačne keď sa podarí keď chodí k nemu takže mi vychádza na nestačí pre dcéru vyzivne cca 130e.
Jed som si od neho žiadala o zvýšenie tak ma vysmial skadiaľ som nato prišla,že o 60e chcem viac na dcéru. Áno dáva keď mu napíšem,že som mala vyššie výdavky ale každý mesiac nepýtam. Preto sa chcem spýtať
Koľko je tak vyzivne na 9r deti. Ďakujem
@katkadomi ak ti to pomôže, moja má už 17, minulý rok som žiadala zvýšenie zo 130 na 250€. Súd takto pred rokom v júni rozhodol 200, no on sa odvolal. Ďalšie pojednávanie bude o mesiac. Áno, po dlhom nekonečnom roku. Za dcérou nechodí, neprispieva na mimoriadne výdavky. Záleží aj od jeho príjmu. Môže sa smiať koľko chce. Podaj návrh na zvýšenie a uvidíš, či sa aj potom bude smiať.
@nikaeli tak príjem neviem aký má ale viem,že ma ID a robí. Ale musí pekne zarábať keby si prerobil dom a okolo neho. Ja som bohužiaľ bez roboty a neviem.si nájsť robotu. To je tak on si myslí,že keď chcem na dcéru už vyššie vyzivne takže to pre seba pytam. No povedzme si pravdu všetko stojí kopu peňazí.
Vyzivne sa pocita z toho kolko on zarobi, ak ma dobry zarobok, nie je problem poziadat o zvysenie vyzivneho, ak ale ma slabsi prijem , neprejde to. To ze ma z coho platit musite dokazat vy
@katkadomi tak logicky mu to vychádza, že si nezamestnaná, ze chceš zvýšiť peniaze hlavne preto.. každopádne ano len cisto strava je dnes obrovska polozka v rozpocte, to dieta musi niekde byvat, obliect sa,ma pravo chodit na kruzky...odkladaj bločky, s tým šoférovania máš pravdu,že tam nazad 4x mesačne a je to dlhšia trasa, že sa to nazbiera, o opotrebovani auta ani nezacinam. Ako je možné,že si nevieš nájsť robotu? Keď mam dieta, tak aj schody a záchody idem umývať, nie? Jest to dieta musí a on a aj ty mate rovnakú zodpovednosť. Ale to je nezávislé jedno od druhého.
@katkadomi tak.mu ju nevoz,nech si príde po dcéru autobusom.
mam 150
Tak si najdi robotu, to že ty si nezamestnaná, to nikoho nezaujíma, mas iba jedno dieťa, cize problem najst si robotu nevidim
@katkadomi to, že ty nemáš prácu je jedna vec. Môj ex tiež tvrdí, že robí za minimálku - a môžem ja za to? dieťa treba kŕmiť, to vieme všetci. A rodičom je stále mama, aj otec. Ak ti má platiť benzín, každý mesiac mu pošli sms s pripomienkou, nech máš dôkaz, že si žiadala a on neprispel. Tak, ako si môj ex môže nájsť lepšie platenú prácu, tak si ju môžeš nájsť aj ty. Hovorí sa tomu potencionalita príjmov. Výživné ti nezvýšia len preto, že si nezamestnaná....
Ono nie je podstatné kto ma koľko záleží aké sú náklady na dieťa. Ak sa ti zvýšili náklady môžeš požiadať o výživné. Vychádza sa z reálnych nákladov na dieťa a vašich príjmov.
Neviem ako to pomôže nasledovné info, kamarátke tento rok zvýšili z 30 na 35e na dieťa (9r a15r). Ex pracovať nechce, ona pracuje aj pri polovičnom ID aby im to vychádzalo. Bohužiaľ niekedy si tým ohrozuje aj vlastné zdravie
Mám 150 a na dcéru 6r 130. Odvolal sa a požaduje na každé dieťa po 20e 🤣🤣🤣🤣
@katkadomi moji síce majú 10 a 12, ale prvýkrát som dala žiadosť na zvýšenie výživného až pred rokom. Dovtedy som mala 70€ na mladšiu a 100 na staršieho. Všetko som hradila sama..či školu, krúžky, stravu. Zvýšiť som chcela na 150 na každého, ale nakoniec je 100 na mladšiu a 150 na staršieho. Za 7 rokov dal mimo toho 3x aj to som doňho musela hučať. A aj tak hradim všetko sama. K tomu im kecá, že ich výživné míňam na mladších súrodencov 🤦
@vestecmagia nie je celkom pravda, minulý rok sudkyňa povedala- máte zdravé ruky, nohy, nájdete si lepšiu robotu, ked ste si vedeli deti spraviť,
budete sa o ne starať. Vybavené, on zruteny a ja vysmiata.
Deti 11 a 14, platí 170 a 190. Minulý rok mu zvýšili. Predtým dával 100 a 120. A to ma ešte jedno decko na ktoré platil 100. Prijem dokladoval 670 😂😂Výrazne mi pomohla sociálna pracovníčka, tá sa bila za deti. A ešte ma povinnosť prispievať polovicou na nadštandardné výdavky.
Ked ex este zil, mala som 120 eur na dieta.
@katkadomi Miešajú tu hrušky a jablká. Pokiaľ je súdom určené vyživné 200 eur , ale v rozsudku súdu nie je určené ešte to " za benzín " ex koná správne a posiela ti výživné ako máte určené súdom , kde sa táto vec zohľadňuje. A znova v prípade , že máš rozsudkom dané matka dovezie dieťa xxx do miesta yyy , tak ty to dodržiavať musíš. Rozsudok sa dodržiavať musí , inak môže prísť k sancii. Ak sa ti zdá výživné málo , tak jedine žiadať o jeho zvýšenie. Obaja musíte striktne dodržiavať to čo je v ňom uvedené. Nefunguje to tak , že matka mi dieťa nedala , ja jej nezaplatím výživné alebo naopak , otec mi neposlal , ja mu nedám dieťa.
@anjelicek26 mam.zdravotné problémi momentálne tak hoc akú robotu nemôžem robiť. A keď ide o tu robotu robila som 13r aj počas materskej a mam kadečo obehane a aj žiadosti do roboty no bohužiaľ nie je to lahke
@katkadomi ale sud nezaujima tvoje zdravotne problemy žial, ani tvoj ex manžel nie je za ne zodpovedný... a teraz si pn ? Alebo si vedena len na urade ? Tam mozes byt polroka? Ake zdravotne problemy? Ak mas velke preco mu vozíš dceru ty ? On ma zdravé nohy a môže si pre ňu ísť aj sám
@katkadomi tak nech po ňu príde on a máš 200e čistých