Ahoj maminky,zaujímalo by ma aké máte skúsenosti s určovaním výživného.s partnerom sme sa rozišli asi pred mesiacom a akosi sa nevieme zhodnuť na výške výživného,takže to idem riešiť súdnou cestou.Posiela mi 30€, a je tvári sa že viac ani nedá,lebo na zmluve má minimálku,reálne však zarobí 700-900 €,minimálka mu chodí na účet a otatné dostane na ruku.to čo mu príde na účet vyťahuje len výnimočne,pretože výdavky nemá absolútne žiadne,jedine nájomné plus telefón,je to spolu max 150-200 €.ďalšia vec je že celý týždeň je v ČR,takže od zamestnávateľa dostáva 10000 korún diéty.ako sudkyne posudzujú takéto prípady?a medzi mojimi papiermi som našla jeho zmluvu o požičke,z minulého roka,ktorú mal so zamestnávateľom u ktorého precuje doteraz už asi 4 roky,kde mal mesačnú splátku 150 € na 2 roky,dá sa to použiť?
Lenka ale teraz sa totalne mylis. To ze ma dieta naklady vysoke neznamena ze jej to schvalia ak nedolozi nieco kde bude mat vysku prijmu partnera teda ex. Mne ex posielala 2roky vyzivne 25,36eura to je uplne minimum. Poziadal som o zvysenie na 120 v ocakavani ze mi daju aspon polovicu zvysili mi to na 40e aj napriek tomu ze dostava viac ako ja rodicovsky. Takze pouzi vsetko co sa da ak mas aj nieco o com nevie spomen aj ako dostava vyplatu.
200 eur mozes ziadat, ked dokazes ze realne zarobi tych 9000 e tak ti to schvalia
to záleží na súde,nakraji,na sudcovi ktorý bude pojednávať....moj ex pracoval v zahraničí,zarábal ako sám povedal na tunajšie pomery nadštandartne a ťažko horko mu schválili 80eu.a to som ja na materskej s druhým dieťaťom,takže príjem minimálny z mojej strany....sudca ma ledva vypočul,lebo mali na nás ako vždy 15min.,ked sa človek rozhovorí,tak ho zastavia,takže vela toho nevypapuluje.to su moje skusenosti....jedno šťastie že som mala dva krát super detsku kurátorku,ked si ex žiadal o zníženie....inak neviem či by 200eu vybojovala,ťažko 😖
30 euro je strašne malo,žiadaj aspon 150 euro,spiš si všetky vydavky na dieťa ake maš,hlavne si odkadaj bločky,z oblečenia ktore kupuješ,mne môj ex plati 73 euro a podala som si o zvyšenie na 150 euro,mali sme pojednavanie 3 aprila a on neprišiel lebo zasielku prebral až 5 aprila 😠 😠 a teraz mame pojednavanie určene na 17 maja tak som zvedava lebo on sa tiež tvari že nič nema,nič neda a zarobi minimalnu mzdu 😠 😠 😠
ja som mala sud v aprili. ziadala som vyzivne na dvojcata, na kazde po 100€ a uplne v pohode. sice sme boli dohodnuty na vyske vyzivneho ale sudca mi po pojednavani povedal, ze ak by mi stupli vydavky, mozem poziadat o zvysenie. tak neboj a cho do toho. nezabudni zdokladovat uplne vsetky vydavky ktore mas, ak potrebujes poradit, napis mi IP. drzim palce 🙂 😉
Aku vysku vyzivneho si mozem ziadat ak moj ex ma plat 2400eur?
Mozu zvysit vyzivne aj otcovi,ktory je nezamestnany?
Súd posudzuje nielen to koľko tvojmu ex ostáva, ale aj koľko peňazí potrebuje dieťa v danom období a 30EUR je hroozne málo.
Žiadaj si minimálne o 150EUR a toto Ti prejde. Malá pôjde do škôlky, tam budú ´daľšie náklady, oblečenie, strava, bývanie, všetko zdokladuj. Keby mi môj ex dával na malú 30EUR tak ho nakopem do zadku..
a nechápem prečo si sa spamätala až teraz keď do troch rokov dieťaťa Ti to mohol doplatiť spätne od pôrodu..
A čo sa týka tých peňazí na ruku, je dobré to dokázať /svedok/, alebo ho zahnať do úzkych.. ja keď som mala súd, tak klamal, až sa nakoniec do toho zamotal a vyšla z neho pravda...