Ahojte, potrebujem poradiť. Idem sa s manželom rozvádzať. Sme zobratí 6 rokov, od mája spolu nežijeme.
Ja mám nového partnera. Máme s manželom spoločného syna 3,5 ročného. Chodí do školky v dedine, kde býva manžel.
Ja bývam v meste od nich 13km vzdialené. Robím na 3smeny. V týždni spáva malý u otca, cez víkend u mna.
V týždni cez rannú a nočnú chodím po malého do školky JA každý den a večer ho zavážam k otcovi a on ho ráno pred prácou zaváža do školky
o 6tej. Takže som s ním každý den a tak isto jeho otec, akurát že cez víkendy je po väčšinou vždy u mna.
Takto nám to vyhovuje, mne aj manželovi. A náš syn reaguje na toto všetko dobre. Poslúcha, nie sú žiadne problémy.
S manželom vychádzame veľmi dobre. Čo sa týka syna, vždy sa dohodneme, máte výchovu rovnakú, prístup, všetko.
Môžem to do žiadosti o rozvod uviesť ako striedavú starostlivosť alebo akú?? Výživné nechceme dávať ani jeden.
Rodinné prídavky poberá na účet otec, on mu zato platí škôlku a stravu, ja mu kupujem oblečenie atd. Je to takto dobre.
Ale čo uviesť do návrhu na rozvod? Píšem si ho sama.
Ďakujem.
striedava starostlivost je taka ze napriklad jeden tyzden je dieta u teba a jeden u otca, alebo jeden mesiac tam a jeden tam a vyzivne si platite navzajom alebo neplatite. aj tento vas system by sa mohol nazvat striedava starostlivost. kazdopadne by som to takto rozpisala aj do navrhu a najdolezitejsie je to ze s tym suhlasite obaja a potom ani sud nebude riesit nic zdlhavo a odsuhlasi to tak ako sa vy dohodnete. pokial vy dvaja ako rodicia dokazete fungovat spolu ohladom vasho dietata, tak nie je potrebne konkretne rozhodnutie sudu, to iste plati aj o vyzivnom. sud vsak zrejme nieco musi napisat do rozhodnutia ohladom starostlivosti dietata. najdolezitejsie z praktickeho hladiska je vsak to na com sa ty s otcom maleho dohodnes.
Ahoj presne takto to napis aj na sud Ak vam to takto vyhovuje moze to tak ostat Isto nebude problem
@lilina585 striedavá starostlivosť je najlepšia práve v takom prípade ako si uviedla Ty, že sa na nej dohodnete mimosúdne, obom to vyhovuje, máte rovnakú výchovu a prístup, komunikujete spolu.