Mam dve maloleté deti, na ktoré bolo súdom určené výživné pred tromi 3,5rokmi 100€ a 150€. Vtedy mladší bol škôlkar a starší na prvom stupni. Teraz sú žiakmi 1.a2.stupna ZŠ. No keďže som riešila ešte Bsm, tak som nechcela súdy provokovať tým, že povedia, že som nenažratá. Popri tom, keď niekde poviem, že mám 250eurove výživné, tak každý mi povie, ešte aj pracovníčky kurately(na severovýchode SR), že mám byť rada a neprovokovať sudcov, aby mi ho neznížili. Upozorňujem na to, že ex manžel zarábal v čase rozvodu cez 5000€,samozrejme s minimálnym daňovým. Teraz dostával dom, vozí sa na luxusnom aute a živí priateľku a jej deti. Pričom pracuje stále v Rakúsku,predpokladám, ze za podivuhodných podmienok,samozrejme,ze skutočný príjem nepriznava.
Tak zažiadať o vyššie výživné môžeš vždy, otázka je či ti ho aj priznajú....Lebo záleží aj aký má tvoj ex oficiálny príjem, zároveň musíš preukázať zvýšené výdavky na deti čo je momentálne keďže je korona dosť , súd si môže vyžiadať zdokladovať výdavky čo uvedieš ako náklady na deti....čiže momentálne žiadne krúžky, školy v prírode, výlety zo školy....deti sú väčšinou doma na dištančnej výučbe, takže ani tie obedy v škole nemáš ako zdokladovať....
áno, máš nárok na zvýšené výživné keď dieťa začne navštevovať MŠ, prvý stupeň ZŠ, druhý stupeň ZŠ, strednú školu, VŠ.... Vtedy sa predpokladajú zvýšené nároky na dieťa. Ale na druhej strane môže sa stať že ti nepriznajú žiadne zvýšené výživné, ak sa preukáže že otec dieťaťa je nezamestnaný, má ďalšie vyživovacie povinnosti a pod.
Nie je ani to pravda ako uvádza pribinak že to nie je tvoja vec že živí priateľku. Tvoje dieťa má mať životnú úroveň takú ako majú jeho rodičia. To je jeho otec a ty. Treba poukázať na majetok otca - autá, dom.... popr. ešte pozri na katastr. portáli čo všetko ešte ocinko vlastní . Najlepšie by bolo keby si zvýšenie výživného robila cez právnika. Na súde inak dobre poznajú pracovníkov čo robia v zahraničí popr. súkromníkov čo popriznávajú minimum e, a pritom chodia na drahé dovolenky , vlastnia nehn. a autá...
Ja som si tým všetkým už prešla, veľakrát záleží aj od sudcu a od šikovnosti právnika....😉
To je dobra blbost ze drazdit sudcov. Ved to nejde z ich vrecka ale rata sa to z prijmov otecka a jeho majetkovych pomerov.
Ak mas dokazy ze praca v AT novy dom lux auto a nema to pisane na matku tak môžeš vysudit zvýšenie ale aj sporenie pre deti.
Vsetko si over.a podla toho chod na to
Mizes žiadať vyššie výživné, ale musíš vyčísliť vyššie náklady na výchovu a starostlivosť
To že živí priateľku je jeho vec, teba do toho nič, to je naozaj jeho vec
Ty musíš dobre odôvodniť prečo žiadas vyššie výživné a škola je dobrý dôvod.