aka je sanca ze otec dostane dceru do osobnej starostlivosti? Je vyhoda ak mam vyssi plat, vacsie byvanie a lepsi vztah s dcerou ako matka?
Ak má otec dobre podmienky pre dieťa, dieťa nie je v útlom veku, tak je mozne že súd schváli striedavku
@pribinak Môj subjektívny názor...( takže len tak na margo striedavej) striedava vo väčšine prípadov je nevhodná...jediní, kto so striedavou su stotožnení su rodičia (otcovia) nie deti....
praveže žena sa o malu nestará, stale len sedi za pocitacom. byvaju v 1izbovom byte a ma nizky plat.
Dcera jje dava najavo ze ma ma radsej, ja nesuhlasim aby bola zverene matke, pretoze u mna ma lepsie podmienky na zivot
@dievcacitajucelist dovolím si nesúhlasiť.
Ano je šanca nie jeden taky prípad v okoli poznam ze deti boli u otca ale nebola to nejaká rychlovka... Predchadzala tomu aj sociálna ktorá overila podmienky a psychologicka ktorá sa s dieťaťom porozpravala celkovo to trvalo niekoľko mesiacov
Koľko má dieťa rokov?
To ze býva s dcérou len v jednoizbovom byte a ma malý plat nie je dôvodom na odobratie dieťaťa matke.
Ako vieš ze je nonstop za počítačom A o dieťa sa nestará?
Koľko má dieťa rokov?
@pribinak naozaj ? Máš s tým skúsenosť?
@dievcacitajucelist áno
@pribinak Predpokladám, že pozitívnu....ja som po pravde sklamaná zo striedavej tiež som zo začiatku bola zo striedavej nadšená teraz to vidim už "triezvo"
@dievcacitajucelist každý má inú skúsenosť, ale ak mam ja napr zlu, tak predsa nemôžem tvrdiť, že je to celé zle, ale subjektívne povedať, že u nás to nebolo dobre
Deti potrebuju oboch rodičov, vzor ženy a aj muža. Netvarme sa, že 1 rodič dokáže zastúpiť oboch, príroda to zariadila tak, že dieťa má 2 rodičov.
Ak si rodičia vybavujú účty cez dieťa, tak to je tragédia a nie výchova a starostlivosť.
@pribinak Prave, že to nie je len moja skúsenosť...ale tak ano suhlasim, že dieťa potrebuje mamu aj otca....len keby nebolo vybavovanie účtov cez dieťa....
@pribinak a inak ano jeden rodič dokáže suplovať mamu alebo otca ak je treba...
@dievcacitajucelist ak je treba, ale prirodzene má dieťa 2 rodičov
(nebudem tu rozoberať či matka alebo otec ktorého opustil partner, či zomrel mu partner dokáže plnohodnotne vychovať dieťa, to je totiž čosi úplne iné)
@sense viem to pretoze to bola moja manzelka 12 rokov, to bol aj jeden z dovodov na rozvod l. Nestarala sa o deti a je neporiadna…uz som to nezvladal, socialka uz na navsteve u mna bola a pacilo sa im ako by to tu mala zariadene je to len plus
@pribinak To je jasné...len ja som si myslela, že striedava je dobrý koncept výchovy práve preto, lebo dieťa je v kontakte s mamou aj otcom...ale nemyslím si, že je to pre dieťa vhodne ak su rodičia "neodosobneni" a riešia veci cez dieťa....mám kamošky, ktoré boli celé nadšene, že maju "podelenu" starostlivosť a po určitom čase menia názor.... taký je život
Ak je dieťa už väčšie môže vypovedat a povedať svoj názor
Len chudák zoberie/nahuckà dieťa matke. Jeden taký bol, syn si zobral život lebo nezvládol veľkú lásku, kedže o tú maminu v živote musel prísť. Fakt nechápem túto dobu...
@dievcacitajucelist ja si myslím že je to dobrý koncept.
Dieťa je s oboma rodičmi, obaja majú aj povinnosti s dieťaťom, nielen pekne vikendy. Dieťa vidí vzor aj matky a aj otca. Má šancu zachovať si funkčný vzťah s oboma rodičmi
To že niektorí ľudia si riešia problemy cez deti je otras.
Koľko maju deti rokov? Píšeš o dcére a teraz že sa nestarala o deti. V určitom veku sa prihliada aj na to co chce dieťa...
@pribinak môj muž ma v striedavej chlapca...považujem svojho manžela za dobrého a starostliveho otca...(ano som zaujatá je to môj muž) preto som jeho synovi, keď sa ma spýtal čo ma spraviť či ma byť s tatom aj s mamu na striedanie...povedala, že určite by to mal skúsiť a bude s tatom (aj s nami...oveľa dlhšie) máme ho uz skoro dva roky a čo oni dvaja "vystrájaju" (mama a otec) je brrrr....ja som už rezignovala nemá to zmysel...
Dieťa by malo mať jednu izbičku a nie kufor na cestách a pendlovanie medzi dvoma domácnosťami a nakoniec pocit straty akéhokoľvek pocitu domova. Víkendy, sviatky, prázdniny môže byť s otcom, ale na noc domov do svojej postieľky. To už by musela byť fakt zlá matka aby muž chcel dieťa k sebe. Striedavkou dieťa trpí a je to novodobá záležitosť manipulatívnych otcov, ktorí idú cez mŕtvoly svojich detí (lebo dieťa sa dá ukecať na peniaze, ale v konečnom dôsledku tým trpí). Odporúčam pozrieť názory odborníkov na striedavú starostlivosť.
@dievcacitajucelist ale to je vaša skúsenosť, ini ľudia majú dobre skúsenosti
A u vás nehapruje striedavka ako taka, ale to že tvoj muž a jeho ex si robia zle
@pribinak A ty poznáš koľko prípadov, kde je pozitívna odozva na striedavu, teda okrem tvojej vlastnej?
@dievcacitajucelist nie je to Moja vlastná, ale v rodine a u priateľov. Ja som našťastie šťastne vydatá
Ale tu sú našťastie ľudia, ktorí dokazu normálne fungovať a neriešia si problemy cez deti.
Ziadna sanca
@pribinak oni možno "normálne fungujú" ale to dieťa striedavou starostlivosťou trpí. Základná potreba istoty a bezpečnosti nejde v súlade so striedavou statostlivosťou či si to rodičia chcú či nechcú priznať a akokoľvek sa snažia "spolupracovať" . Psychika dieťaťa je krehká. Treba si to naštudovať a potom vyjadrovať domienky a predostierať ich ako fakty.
@jakubrianka áno? Ty si kto? Šéfka komory psychologov? Alebo odborný radca na ministerstve?
Ale áno, naštuduj si a potom sa vyjadruj.
Pekný večer a ani mi neodpisuj, Nebudem na teba reagovať
@pribinak Ja som tiež šťastne vydatá 😉 ľudia niesú dokonalí..chyby robí každý z nás...aj ty naj-charakternejší ľudia...zakopnu...a to čo niekto povie aj keď je to známy / rodina by som brala s rezervou....nie všetko je vždy pravda čo sa povie.....pekny večer
Pokiaľ mama dieťa netyra, nie je alkoholičká, narkomanka, riadne sa stará o dieťa nechodí po nociach....nevidim dôvod, prečo by nemal súd zveriť dieťa mame....