ahojte🙂 poprosila by som o nejake skusenosti s tym,do akej doby by mi mal byvaly priatel na malu doplatit vyzivne....navrh na upravu prav a povinnosti som podavala v juli 2013 a do dnesneho dna nepadol rozsudok,len si to prehadzuju a natahuju....do dnesneho dna je to 8mesiacov a do dalsieho pojednavania je to dalsi mesiac....ex mi doteraz daval kazdy mesiac 30,resp.stravne listky v tejto hodnote...ked mu sud urci vyzivne napr. 70e,tak za 9mesiacov mu to bude robit zmeskaneho 360e.....do akej doby mi to bude musiet splatit? pochybujem ze mu to daju jednorazovo,len neviem ci si on bude moct urcit po akych castiach mi to bude splacat,alebo ci mu sud urci splatkovy kalendar? dakujem 😉
akoze nie,ved na prvom pojednavani sa ma sudkyna pytala,ze ci si ziadam doplatit vyzivne od podania,vravela som ze ano.....to keby mi za tu dobu neda ani cent,tiez by mu nedali nic doplatit?.....ved toto je neskutocne,aby sa jednanie ohladom dietatat tahalo 9mesiacov....nedavno to vraveli v telke,ze taketo konania by mali trvat max.3mesiace
ked pojdes na sud povedz to sudcovy a navrhni splatkovy kalendar ak co i len jeden mesiac nezaplati nech strati narok na splaty a celu sumi bude musiet uhradit jednorazovo ak to porom neurobi do mesiaca od pravoplatnosti rozsudku mozes ho okamzite nahlasit na policiu
@lubka28 ak bude nastojit na tom ze to chce spetne od datumu to podala na sudco co jej aj odporucam tak jej to musi spetne doplatit od datumu
znamy mi spominal,ze jemu zameskane vyzivne,tiez z takehoto dvovodu,ze sa to tahalo dali doplatit.....podla platu mu to rozratali na 6mesiacov a popri odsudenom vyzivnom kazdy mesiac platil aj urcenu cast z toho omeskaneho....len to bolo asi pred 13timi rokmi....
ano ja som to tak mala ale kedze moj ex nezaplatil ani jednu splatku musel to do mesiaca doplatit vsetko v hotovosti co neurobil isla som na policiu a isiel sediet
@jahodecka mne moj ex neplatil nic ,...a nic naviac okrem minimalneho vyzivneho mu nenaratali,..ale to som uz riesila na policii,ked mi neplatil ani po rozsudku,...ale vysku vyzivneho ratali az od rozsudku,...ako dlznu,....tiez sa ma tam pytala sudkyna a tiez som vravela,ze ano chcem,ale nic sa nedialo a nemam to ani v rozsudku,...viem,ze mozes ziadat ked ti neplati nic az do troch rokov od rozsudku,ale tak ked ti nieco plati tak zrejme nie,...
ja by som to najradsej naraz,ved daval mi 30e,popripade stravne listky,z toho som malu neobliekla,ani byvanie nezaplatila,za ten cas som sa zadlzila kvoli tomu ze mi platil to co mi platil a tiez to musim nejak splatit...ale aj to druhe riesenie je podla mna ok,ze ked nedodrzi splatkovy kalendar,tak sa to bude dat riesit cez policiu....dakujem vam kocky 😉
sudkyni som uz na pojednavani vravela,ze sa mi od zaciatku vyhrazal,ze mi bude platit tolko aby bol kryty a omeskane mi bude platit po 2-5e....a nejak sa nad tym nepozastavila,nereagovala na to
kuratorka potom na pojednavani spomenula,ze aby som si po skonceni materskej,tento mesiac mam poslednu,aby som si uplatnovala hmotnu nudzu preddavkovo,kym sud vynesie rozsudok,lenze to po doplateni vyzivneho by som musela vratit,lenze bojim sa o to poziadat,nakolko sa bojim ze ex mi to vyzivne nebude platit tak ako ma a ja zostanem bez nicoho a este aj zadlzena statu....
on pokial nedoplati do plnej sumy a aj ostatne v plnej vyske mozes to riesit oliciou a ak to nedodrzi pijde sediet ako moj ex
mne ma doplatit nejakych 700e popri beznom vyzivnom a splacat to ma po 20e + 60e normalne vyzivne.
kedze neplati ani tak ho dokola udavam na policii ale to dlzne vyzivne oni neberu, to mozes vymoct len exekutorom uz ked budes mat rozsudom ze po kolko ma splacat. v mojom pripade mu nemju co zobrat tak mam smolu.
@katka_grac a preco neriesis nahr.vyzivne,????
@jahodecka ahoj, urcite mu to daju doplatit od podania navrhu...zalezi o aku sumu pojde a ako sa dohodnete na splateni, asi dostane splatkovy kalendar...mne napr. ex doplaca vyzivne 10 eur mesacne, bude to na skoro 3 roky, keby sa nahodou so splatkou raz omeskal, stava sa splatnou naraz cela suma
@jahodecka od podania návrhu bude doplácať, mne sa vyzivne ťahá od decembra 2012!!! Rozhodlo sa v júni 2013 a on sa odvolal, teraz to visí na krajskom súde od septembra 2013, čiže 5 mesiacov a nič...ak to potvrdia, bude spätne platiť už 15 mesiacov a na 2deti...už je to dobrá suma 😖
@krprtka ved ked sa mu zdalo byt malo,nech sa odvolava aj do Strasburgu...🙂 co ine si taky otec zasluzi,ked si neda detom co ma,tak komu potom...este povedz ze si na deti narokuje a platit nechce a odpadnem..... 🙂 lebo u nas je to tak.....naroky su neskutocne a povinnosti ziadne
ja sa natahujem o vyzivne uz 2,5 roka...chodilam som za tym ako blbec a aj tak je to stale v jeho prospech...teraz do aprila mi mal vyplatit omeskane vyzivne este z roku 2012 a zasa sud rozhodol,ze mu na to davaju dalsi 1 cely rok aby to vyplatil..mal totiz podmienku s tym,ze ked to nevyplati do toho aprila tak ho zavru...a takto krasne sa to natahuje a on si vyzivne plati ako to jemu vyhovuje...proste to nikdy nebude v prospech nas ale tych nezodpovednych hajzlikov...
Baby ja sa naťahujem už vyše 4 rokov....Dostal ex aj podmienku,mal zaplatiť omeškané výživné,čo samozrejme nezaplatil.A vôbec neplatí nič.Je mi dlžný už vyše 3000€!!!!!Exekútor mu nezoberie nič lebo nič nemá,zatiaľ ho ešte nezavreli....Toto je naše zlaté Slovensko...Na nás štát kašle,veď my ženy sme šikovné a uživíme si deti aj zo vzduchu...
baby,toto je sen.....a to si vyssi dovolia tvrdit,ze zakon chrani matku s dietatom.....ale v poslednej dobe mam pocit,ze robi presny opak,naharava do kariet spinavcom,ktory si poznaju len prava a povinnosti nie....bude sa ti smiat do oci,ako keby si pytala nieco pre cudzie dieta....a to som si myslela,ze nieco take co aj ja momentalne riesim,sa moze stat len v sudnej sieni na jojke....
mne môj bývalí neplatí od augusta minulého roka, nedávno bol súd, a výživné mu dali platiť 100 e a automaticky to čo mi dlží mu dali spácať po 20 euro mesačne k normálnemu výživnému.
@jahodecka vyzivne sa v sume ,ktoru urci sud plati od dorucenia rozsudku a pravoplatnosti,..cize nic ti doplacat nebude,.....