9-ročné dieťa nechce navštevovať otca

11. sep 2023

Dobrý večer mali ste niektorá situáciu, kedy vaše dieťa 9 r. nechcelo navstevovať svojho otca? Nežijeme spolu 2 roky. Dosť nepekne sa zachoval ku mne a dcére kvoli iným ženám, kedy sme museli opustiť náš domov a vytvoriť si NAŠ aj keď nie v luxuse, ale náš. Teraz prichádza k tomu kedy ona už rozumie, že ocko tam ma doma inu partnerku a to hneď 2 tyzdne po nasom rozchode. Vtedy to tak neprezivala ale teraz ako by mala hnev v sebe, nechce ho odmieta no v niektorych situaciach v pohode ked je napriklad sam doma ide, a pod.

kacena4
11. sep 2023

to ze sa hneva nie je dovod za obmedzenie kontaktu s rodicom, treba to asi riesit cez psychologa aby svoje pocity vedela identifikovat a prijat ich

autor
11. sep 2023

A zaroven by som chcela poprisť rozvedené pripadne rozidene ake mate pravidla a ako ich dodrziavate, pretoze on si mysli, ze pride kedy si zaumieni bez telefonatu, zazvoni pri dverach, pripadne zavola a na silu aj ked odmietnem napr . Teraz v sobotu sme mali program boli sme na horach s dcerou a rodinou, bolo uzasne unavene sme prisli domov ale stalo to za to, a on o 19 vecer nasilu ci sme doma, a on chce pozriet dieta, ale ona uz reaguje uplne inac, je zvyknuta bez neho a kazde taketo prekvapenie jej vadi, a nevie ako reagovat … z mojho pohladu sa brani, jednoducho to nechce a ja tiez nie,

autor
11. sep 2023

@kacena4 ano ja nic nezakazujem, vysvetlujem, komunikujem s nou, lenze neviem s nou pohnut,

mikadooo
11. sep 2023

Hmm. Nech si to s ňou vyrieši on. Nebránila by som jej v stretávaní a ani by som ju nepodporovala, že tam nemusí chodiť. Jednoducho je to jej druhý rodič a má nejaké práva, na ktorých ste sa na súde dohodli. Tak by som to vysvetlila dieťaťu. Snažila by som sa ostať maximálne neutrálna. Tá zlosť je podľa mňa normálna. Dieťa vždy nejako vnútri dúfa, že otec a mama boli stvorení len jeden pre druhého, cudzí partner ktoréhokoľvek z rodičov je proste rana.

mikadooo
11. sep 2023

Ten čas nemáte dohodnutý súdom? Ak ti to takto ad hoc vadí, treba dať nejakú dohodu na papier, prípadne tiež cez súd...

autor
11. sep 2023

@mikadooo nebranim praveze sa snazim ako hovorite byt neutrala, vysvetlovat jej urcite veci, ze je to jej otecc a ze ju ma rad a chce aj on byt s nou, a pod,. Ze pride po ňu do školy a tak ale, jednoducho ci sa niektora stretla uz s niecim takýmto.

autor
11. sep 2023

@mikadooo nie mame dohodnute ,,dohodou,, a medzi sebou ze par krat v kazdom tyzdni , par urcitych dni, si ju ma bravat, ale on pride uplne v inych hodinach aj ine dni, bez ohlasenia, ako domov, potom je z toho hadka lebo dieta to odmieta..

mikadooo
11. sep 2023

Tak v tom prípade by som bola asertívna a povedala, že nie, nejde s tebou nikam, ináč sme sa dohodli. A trvať na dodržiavaní dohodnutých dní/časov. Tu nič iné nepomôže 🤷. Ak si stále necháš ohýbať hranice, tak jasné, že ich on neberie vážne. Teda - ty si tiež po ňu chodíš aj mimo dohody kadejako?

syslik81
11. sep 2023

styk urcit sudom a dcera uz je dost velka mohli by sa spytat aj na jej nazor ..dcere vysvetlit ze to ze ma partnerku neznamena ze ju nemiluje .. je to normalny dej zivota .. ale kym nemate sudom urcene navstevy tak zial ano moze si po nu prist ako chce ..

autor
11. sep 2023

@syslik81 no s tym nesuhlasim, na sude sme si povedali ako to fungovat bude, ale nechali sme to volnejsie na dohode, tak keď ju ma priklad zobrat pondelok, utorok, stvrtok, tak nema čo chodiť v ine dni, zvoniť, volať… lenze prichadza situacia, ze mna to vycerpava, a ju tiež. Jednoducho ci tu je nejaka zena alebo ci je normalne ze expartnera pusta zena do bytu ako domov? Myslim ze nie je a toto je vec, kt.vadí.

autor
11. sep 2023

@mikadooo so mnou žije a ja ju na dni víkendu vybalím, pobalim, prichystam, ale neutekam ju ja brať sama, nechodim ku nemu, metelefonujem mu, neobtazujem ho, nezvonim mu… počkam na určitu hodinu a prinesie ju.

rybka2021
11. sep 2023

Podla mna to vasa dcera citi tiez z vas ze vam to vadi (co je uplne v poriadku davat pocity najavo). Vy ste jej najblizsia osoba a teda je normalne jej spravanie odmietania, lebo aj vy to odmietate.
Este ma napadlo ci v tom nebude nieco ine... tesi sa vasa dcera na stretnutia s otcom ktore mate dohodnute?

autor
12. sep 2023

@rybka2021 ked vie, ze tam jeho partnerka nebude tak ide, ze je akoby oco sam.

januska12323
12. sep 2023

Tieto stretávania dohodou fungujú len ak sú obaja normálny vyrovnaný jedinci. Vo vašom prípade potrebujete presný rozpis, kľudne aj viac ako dva dni z týždňa ale nech je to na papieri. Mimo toho nech si robí čo chce, nie ste povinné byť doma.

tanyag
12. sep 2023

Ak ti záleži na dcére, čo si myslím, že určite záleži, tak podaj návrh na súd o úpravu styku s otcom, s tým, že dohoda, ktorú máte nevyhovuje, nedodržiava sa. Potom dcére vysvetlíš, že takto rozhodol súd a musí sa to rešpsktovať. Teraz vie, že takto ste sa dohodli vy dvaja a môže to brať tak, že MAMKA a OCKO to takto chcú..
Ja mám stretávanie síce do dohode, ale otec je cudzinec a môže prísť kedykoľvek on chce a áno, púšťam ho aj do môjho bytu, keďže s dcérou trávi čas možno 2x ročne a dcéra nie je zvyknutá na jeho prítomnosť. Takto mi to vyhovuje a každý je spokojný.