ahojte neviem čo mám robiť, malý nechce chodiť k otcovi, vždy ked príde pre neho tak malý sa schúli pod stôl do klbka. Bývalý muž nás opustil pre novú známosť. Neviem čo sa u nich stalo, či malému nejako ublížili. Nechcem malého trápiť tým, že tam musí chodiť, keď nechce. Zo začiatku som ho prehovárala, ale teraz už nie, potom ako bývalý sklamal jeho malé srdiečko a na Vianoce mu nedali pod stromček nič ani na narodeniny ani na meniny mu nezavolal. Nehladá si cestu k malému, naposledy mu povedal, že ho čaká v aute a ak nepríde tak on odchádza. Potom čo odíde malý je ako vymenení, behá šantí, usmieva sa.
malý má 7 rokov, my sme boli zobratý len 1,5 roka, malý ho skoro vobec nepoznal, lebo on od nás odišiel ked bol malý maličký.
@julinka2345 A ako často sa stretávajú? To že odišiel, keď bol malý maličký, neznamená, že ho malý nepozna(l). Ak sa pravidelne stretávali, tak ho určite pozná. Ak sa stretávajú pravidelne a ZRAZU malý nechce chodiť, tak sa mu asi niečo u tata nepáči, ale treba zistiť ČO TO JE, nie rezignovať. Dieťa má právo na oboch rodičov.. aj keď nie sú dokonalí.
no o malého sa nezaujímal ked bol malý a ani teraz sa o neho velmi nezaujíma, sud mu určil každé dva týždne na víkend, má právo na oboch rodičov ale ked ten druhý rodič nejaví o dieťa záujem
@julinka2345 Jaaaj, tak potom máš "vystarané". Keď otec nechce malého, tak na čo sa zaoberáš tým, či chce malý otca 😀
Ist ku psychologovi na posudok ,,a podat ziadost na sude ...ked raz syncek k nemu nema vztah a ma takéto spravanie voci jeho osobe ,,treba zrusit povinnost k nemu chodit ,,cas ukaze ,,ked bude maly chciet ist k nemu v neskorsom veku netreba mu branit ...ale teraz v takom pripade ani nutit 🙂 Drzim palce ( Inac je to vec aj otca ,,bud bude o syna javit nadalej zaujem , alebo ho stratí nadobro ,,,ale pokial maleho nebude nutit a pojde mu vzorom ako dobry otec..!..Nie to robit z povinnosti ) Moj nazor 😉
@julinka2345
@julinka2345 skús sa porozprávať z otcom dieťaťa a ked nemá záujem tak načo trápiť malého možno by ste sa mohli dohodnúť na stráveni pól dňa spolu alebo pár hodín nech si vás syn zvykne však on tiež ma právo na otca ...
časom sa to moze zlepšiť a maly si možno nájde k nemu cestu
no doteraz chodil k nemu pekne aj chcel tam chodiť, pekne ho volal tatino, no zrazu nastal zlom nechce tam chodiť volá ho oco, no ja by som to ani neriešila, ale bývalý je totálny blbec, nedá sa s ním rozprávať o ničom, všetko dáva za vinu mne, že vraj malého huckám proti nemu čož nie je pravda
@julinka2345 S tebou chce robiť vždy všetko? A ísť všade tam, kde ty? Vždy ťa volá mamička a nijak inak?
@nikolka2 No, to je fakt úžasné riešenie. Pripraviť decko o otca. Klasický scenar - hneď psychológ, súd, zakázať aj to málo. A tlapkať sa na MK po pleciach.
@materina_duska no to je otec roka ked o decko nejavi zaujem 😠 o takeho dieta rozhodne nemozes pripravit 😀
@cecil36 Tak keď "malý s ním nechce ísť", tak asi preňho minimalne chodí v urcene dni. Jasne, je to prípad od prípadu, matka od matky, otec od otca. Preto som dávala doplnujuce otazky.
@materina_duska to, ze si pre dieta chodi este nic nehovori o tom,aky s nim ma vztah, ako sa mu venuje atd. Moj ex si tiez v istom obdobi chodil po dceru a z lasky k nej to urcite nebolo 😉
@materina_duska Ty co riesis ?? este to zakladatelka neuviedla na presnu mieru , ze od kedy a preco maly tam nechce chodit ,,az po mojom prispevku co som napisala ,,,ona napisala , ze to ide len o krátkodobý výpadok maleho , ze k nemu nechce chodit ,,co myslis , ze ja som vestica Sibyla ? Urcite by som potom nic nenapísala ,,co sa tyka sudov a podobne ...ja by som svoje deti keby ku otcovi nechceli chodit urcite nenutila 🙄
@julinka2345 neda sa to riesit nejako socialnou pracovnickou... to je hlupost tak dieta tyrat :((((
ak nechce tak zial....
a co to je za otca bez darceka... nechat dieta a toto mu robit :((((((((
@cecil36
@nikolka2 Každá sme ovplyvnená vlastnými skúsenosťami. Nevieme, prečo sa s ním stretáva len tak málo. Možno si to mama "vybojovala" na súde, možno sa odsťahovala 300km, možno hocičo..
Len si myslím, že by malo byť v prvom rade v záujme všetkých vzťah dieťaťa s otcom rozvíjať, v tomto prípade zistiť príčinu zmeny a nie hneď riešiť, ako sa tata zbaviť.. Nehovoriac o tom, že rodič do istého veku (ak nie celý život 🙂 ) dieťa učí a vedie. Ak nebude chcieť chodiť do školky, do obchodu, do školy, na logopédiu, zubárovi, tiež ho "nebudeme trápiť?
Ale ako som už písala - prípad od prípadu, matka od matky, otec od otca.
@materina_duska napadne mi pripominas radu pre prava dietata 😀 A to nebol kompoliment 😒 Mna by zaujimalo co by si robila v pripade, ze otecko na dieta roky neplati (zamerne a uspesne sa vyhyba plateniu aj minimalneho vyzivneho a to pracuje a zaraba), ale narokuje si byt s dietatom minimalne kazdy druhy vikend. Matka ho zivi, sati z vlastneho a "otecko" si uziva prava na dieta 😒
@cecil36 Dala by som ho zavriet 😀 orusuje zakon a to je zly vzor pre dieta. Mne zas nejaka ta objektívita nechyba 😉
@materina_duska o to sa snazim, dat ho zavriet, ale nedari sa mi to uz roky. Takze dat ho zavriet nie je take jednoduche 😉
@cecil36 Aj takí sú, tých sa nezastávam 😉 Držím palce!
@materina_duska no pekne takže ked tatko tak viac uprednostnuje dieťa svoje novej partnerky ako to svoje tiež v poriadku?muž nás opustil keď mal malý 1,5 roka dovtedy nejavil žiadny záujem o malého, ja som malého naučila, chodiť, rozprávať, bicykovať... otecko bol pri svojej novej partnerke, ked si brával malého trhal mi ho z náručia, lebo k nemu nechcel chodiť nepoznal ho a musel to je podľa teba tiež v poriadku, keď sa dieťa ktoré sa pekne pýtalo na záchod sa zrazu začne z toho pocikávať?
@julinka2345 Vieš, to máš tak.. napríklad naša EX vyjde s malým z bytu, začne hučať po jeho otcovi (dôvod si vždy nájde), malý ju počuje / vníma, zľakne sa, schúli sa maminke do náručia a už s tým "zlým" tatom nechce ísť. A tiež verím tomu, že by na MK napísala, že ho potom otec "plačúceho trhá z náručia matke" a ty by si jej to lajkla! 😀
Ale to tak samozrejme nemusí byť v vo vašom prípade. Ja len že všetko sa dá sformulovať a vykresliť tak, aby to vyhovovalo.. neber osobne teraz 🙂
@julinka2345 Koľko ma rokov malý? Ako dlho funguje s otcom "sam"? Predtým to bolo ok?